GreklandTV-bolaget ERT utsåg Greklands bidrag i Eurovision Song Contest 2017 genom en nationell final där internvalda Demy tävlade med tre bidrag signerade Dimitris Kontopoulos. “This Is Love” vann överlägset både juryns och tittarnas röster men trots det så har de nu presenterat en ny version av vinnarlåten:

Lyssna på Greklands bidrag till Eurovision Song Contest 2017:
Bidrag / Artist: “This Is Love”, Demy
Länkar: officiell video: ny versionofficiell video: original-version
Låtskrivare: Dimitris Kontopoulos, John Ballard, Romy Papadea

Schlagerpinglan: Till skillnad från Frankrikes bidrag, där jag hade önskat att de skickat originalet, så hoppades jag att de skulle göra en rejäl ombearbetning av Greklands bidrag. Nu blev det endast lite småjusteringar samt slopandet av “Rain falls from above – Can you feel the love” som ersatt det med “Reaching out for the stars – You and me as one“, men det gjorde varken till eller från för mig.

Mitt hopp står därmed fortfarande till att live-framträdandet ska bli så pass imponerande att helhetsintrycket får mig att glömma bort att jag egentligen inte är så förtjust i låten, som fortsätter att hålla sig i de nedre regionerna av min ESC-2017-lista.

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Grekland i ESC 2017“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Grekland 2017: Slutlig version av “This Is Love” (Demy)”

 1. Micke

  Nu blir jag negativ tyvärr. Detta är ett av fyra bidrag 2017 som jag tycker riktigt illa om. Versen är väl hyfsad men refrängen……………………………… Jag rankar Sverige lägst av alla länder men går man enbart efter refräng då blir Grekland oslagbara på jumboplatsen

 2. Adri

  Denna låt hade blivit betydligt starkare om den kretsade kring partiet när hon sjunger “There’s and echo in my head…” istället för att göra låten som den är nu.

  Stör mig lite på refrängen tyvärr.

 3. Josef

  @Adri, Micke, Schlagerpinglan: Nu låter det det lite bättre faktiskt. Jag håller med er alla att detta kan på långa vägar inte vara årets refräng och självklart som Adri säger skulle fokuset tagits på förspelet innan detta: This is love… Men de har dämpat utstyrningen i refrängen och tajtat upp det hela. Bra gjort,, inte längre sämst för mig! 🙂

 4. alex

  @pinglan Gör du top Elimanted list?

  Älskar Alessio Bernabei – Nel mezzo di un applauso

 5. Schlagerpinglan

  @alex, Det lär komma en lista över de, enlig mig, bästa bidrag som åkt ut ur de nationella uttagningarna, ja, men först ska jag försöka samla ihop de som vann. 🙂

 6. Kerstin

  Greklands låt börjar så lovande. Men sen när den stressiga musiken i refrängen börjar då är hela bidraget förstört för min del. Tyvärr hade de små förändringarna ingen betydelse för mig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se