Belgiens Eurovision-bidrag 2017

2017-03-08 (onsdag)

BelgienDen 22:a november avslöjade TV-bolaget RTBF att de internt utsett Ellie Delvaux (Blanche) att få representera Belgien i Eurovision Song Contest 2017 men det var inte förrän i dag, den 8:e mars, som tävlingsbidraget “City Lights” presenterades officiellt vid en presskonferens.

Visserligen hade bidraget redan läckt via Spotify dagen innan, efter att ett smakprov presenterats av TV-bolaget, men låtens officiella video fick i alla fall premiär den dag det var tänkt, se nedan. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Belgiens bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“City Lights”, Blanche officiell video
(text & musik: Pierre Dumoulin, Ellie Delvaux)

Schlagerpinglan: Efter det lilla smakprov på “City Lights” som TV-bolaget RTBF bjöd på i går så var mina förväntningar på det belgiska bidraget skyhöga och lyckligtvis så visade sig fullversionen vara allt jag önskade och lite till. 😀

Jag har en viss förkärlek till glada och lättsamma bidrag men om man får till det så kan lite behagligt mörkare bidrag vara ännu mer kittlande och här har vi ett perfekt exempel på ett sådant. Nu vill jag dock ta det lite lugnt med superlativen då jag ännu inte hört Blance framföra bidraget live men sett till enbart studioversionen så är jag otroligt imponerad av RTBF:s helomvändning vad gäller internval. 🙂

Efter ett flertal mindre lyckade internval har de nu tre fantastiska val i rad på sin meritlista. Förhoppningsvis blir scenframträdandet lika intressant som själva låten så att Blanche, liksom sina föregångare Roberto Bellarosa (2013) och Loïc Nottet (2015), kan ge Belgien en plats i finalen. Heja Belgien! 😀

Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Belgien i ESC 2017” medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2017 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Belgiens Eurovision-bidrag 2017”

 1. Marcus

  Det är nog nånting jag missar för jag hör tre minuter ingenting. Det är en suggestiv produktion, och sångerskan har en tilltalande röst, men det är liksom ingen låt därunder. Ungefär som Finland, fast lite mer modernt.

  Njae, jag ser inte hur Belgien ska klara sig till final med det här faktiskt.

 2. Adri

  Fantastisk låt verkligen! Utan tvekan topp 5, kanske topp 3. Älskar det här! 😀

  Belgiens odds har ju också sänkts i snabbt tempo se låtens avslöjande. Belgien ligger nu tvåa(!!) på att vinna hela ESC, endast Italien ligger före 🙂 får se hur det blir där!

  Efter tre ganska meh-bidrag från Grekland, Australien och Tjeckien tog Belgien äntligen upp standarden, och det med riktiga besked!

 3. Adri

  Dock väldigt nyfiken på hur detta kommer presenteras på scen!

  Tror stenhårt på final, men mycket hänger på hur det visuella också presenteras! 🙂

 4. Marcus

  Snabb fråga: från vilken låt är melodislingan där hon sjunger “all alone in the danger zone” hämtad ifrån? Det har stört mig hela natten att jag inte kommer på det.

 5. Schlagerpinglan

  @Marcus, Ojsan, själv ser jag ingen större likhet mellan Finlands bidrag, som jag upplever som vacker men deppigt på ett känslokallt sätt, och Belgiens bidrag, som har ett mysigt mörker som engagerar och lockar till fler lyssningar. Jag hoppas att hon kan överföra dessa känslor till scenen för då tror jag att en finalplats mycket väl kan vara inom räckhåll.

  Detta är inte menat som någon kritik mot din musiksmak, tvärtom är det intressant att ta del av hur andra upplever bidragen. Det har ju visat sig att det finns bidrag som du älskar som jag inte alls njuter av att lyssna på så det jämnar nog ut sig i längden. 🙂

 6. Kerstin

  Har verkligen längtat efter att få höra Belgiens bidrag. Dom har haft några riktigt bra bidrag på senare år och 2015 var dom min stora favorit. Det här bidraget känner jag kräver några fler lyssningar. Har lite svårt med hennes sätt att sjunga, känns lite som om hon somnar när som helst. Men på det stora hela en snygg låt som jag kommer ha högt upp på min lista i nuläget.

 7. Johanna

  @Marcus Jag personligen tycker att den slingan påminner om en Lana Del REy låt men jag kan för mitt liv inte komma på vilken. Det har stört mig hela dagen!

 8. Johanna

  Finland och denna är ju jätteolika. Båda är skitbra dock. Denna är lätt topp 3 för mig just nu! (Finland är dock också i topp 5) Och jag älskar Tjeckien med så den är helt säkert närmare topp fem än topp tio om ni förstår vad jag menar (lite svårt att ranka när det är så många bra bidrag i år)

 9. Marcus

  “We found love in a hopeless place” från Rihannas We Found Love? “You didn’t have to stoop so low” från Gotyes Somebody That I Used To Know? Båda två?

  Egentligen tror jag det är en gammal åttiotalslåt jag får upp i huvudet när jag hör just den slingan, men de här två låtarna är det jag lyckats värpa fram hittills.

 10. Johan

  kollar man bettingsidorna så är denna utmanaren till segern (so far) tillsammans med Italien. Tycker det låter riktigt skapligt, och förmodligen kommer jag digga det stenhårt efter några fler lyssningar. Heja Belgien!

 11. Linn

  Marcus! Den där slingan där hon sjunger “all alone in the dangerzone”…. Gah! Jag kan sjunga originallåten… Men jag kommer inte på vad den heter. Det är en tjej som sjunger och den övergår till en danslåt utan så mycket text. Får för mig att det är någon av dom snubbarna som skriver musik och har tjejer som sjunger åt dom.
  På riktigt – jag kommer inte kunna sova!

 12. Sara

  Lana del rey “Ride”

 13. Johanna

  @Sara Detta jag har sagt hela säsongen (bra låt att låna lite från dock)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se