MakedonienI TV-showen “Stisni Play” presenterades i dag, fredagen den 10:e mars, det bidrag som internvalda Jana Burčeska ska representra Makedonien med i Eurovision Song Contest 2017.

Redan den 21:a november avslöjade TV-bolaget MKRTV sin internvalda artist och efterlyste därefter lämpliga bidrag till henne. Av de över 200 bidrag som inkom fastnade de för “Dance Alone“, vars musikvideo ni ser här nedan. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Lyssna på Makedoniens bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“Dance Alone”, Jana Burčeska officiell video
(text & musik: Joacim Perrson, Alex Omar, Florence A., Bobi-Leon Milanov)

Schlagerpinglan: Efter fyra år i rad utanför finalen så hoppades jag att Makedonien skulle presentera något som gav hopp om att den negativa trenden skulle brytas i Kiev… och kanske var det just det de gjorde. 🙂

Personligen så gillar jag både låten och videon och kommer förmodligen att placera “Dance Alone” strax under mina största personliga favoriter. Jag kan dock inte låta bli att tänka att den eventuellt kan vara lite för säker och lite väl mycket en-i-mängden-poplåt för att på allvar kunna locka till sig några större mängder röster. Men, men… fungerar det bara live och kombineras med ett passande scennummer så ska den nog klara av att stå ut från mängden. Lycka till, Makedonien! 😀

Mer om Makedoniens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Makedonien i ESC 2017” medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2017 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


29 kommentarer till “Makedoniens Eurovision-bidrag 2017”

 1. Marcus

  Jag hatar egentligen den här beskrivningen, men det här är en “riktig låt”. Den försöker inte härma det som hörs på radio, utan den ÄR en låt som hörs på radio. Inget särskilt publikfriande eller anpassat till Eurovision.

  Väldigt befriande, men framförallt väldigt bra! Det här året kanske inte blir katastrof trots allt! 🙂

 2. Adri

  För första gången sen 2012 tror jag Makedonien i alla fall har chans på final. 2013-2016 hade de aldrig en chans på final enligt mina predictions.

  Jag tycker verkligen om detta! Plats 10/33 hittills!

  Inte så mycket mer att säga. Jättebra låt med en jättebra sångerska. Bra där Makedonien!

  Första gången sen 2012 som Makedonien inte är på min botten 5.

 3. johanna

  Alltså jag VILL JU INTE HA MASSA RADIOPOP i ESC. Tur att Montenegro och Irland levererade mycket intressantare bidrag än detta. Det är inte dåligt, bara väldigt;väldigt safe och tråkigt.

 4. Daniela

  Håller med både Marcus och Adri, I like it! ☺️

 5. Daniel

  Det här gillar jag.

 6. Alex

  Verserna får mig att tänka på The cardigans

 7. Micke

  Min förhoppning har hela tiden varit att få 15 bidrag som jag tycker riktigt bra om. Om det händer så innebär det att mer än en tredjedel av startfältet är “på min sida” så att säga. Hittills har jag tolv så det fattas tre. Var tusan ska jag hitta dem? Inte i Litauen och Island i alla fall. Den senare av dessa är en grym besvikelse i år. de hade fyra bra låtar i sitt startfält men alla de är borta.

  Så vad finns det annars att hoppas på? Ja min dama fortsätter att “tjata” om Nano så vi får väl se. Inte hört ens en minut från MF i år än. Åtminstone inte vad jag vet. Norge har två bidrag som jag gillar ett rockigt och ett etno. Båda chanslösa. Men då har vi mitt stora hopp kvar vilket är Serbien som teasern har startat upp något hos mig. Fan ta dem om de inte kan svara upp för det. Ytterligare några länder så det är bara att vänta och se om jag kan få ihop mina 15 jag hoppas på. Bara tre till 🙂 Här är mina 12 jag gillar:

  MICKES TOPP
  1. Italien
  2. Belgien
  3. Vitryssland
  4. Frankrike
  5. Rumänien
  6. Ungern
  7. Azerbajdzjan
  8. Österrike
  9. Finland
  10. Polen
  11. Malta
  12. Nederländerna

 8. Adri

  Micke: Vilka är de du hoppas på i Norge? 🙂 för tydligen är den stora favoriten “First step in faith” och det låter rent spontant som något du hade uppskattat, något jag tyvärr inte kan hålla med om. Guuud, vad tjatig den är! (Sen behöver favoritskap inte säga något men om det är en av dem två låtarna du gillar så tror jag inte den är chanslös i alla fall)

 9. Micke

  Hej Adri! Hade inte väntat mig ett svar. Tänkte bara “utmana” det pinglan hävdade om att det går att skriva om ESC även nu när MF har sin final. Se där, hon gav mig en riktig käftsmäll genom dig 🙂

  Till saken: De två norska jag pratar om är “Wrecking Crew“, Ammunition och “First step in faith / Oadjebasvuhtii“, Elin & The Woods. Enligt mig har vi fått till en hyfsad blandning i årets ESC, både bland sånt jag gillar och sånt jag ogillar. Just rock och etno skriker dock om deltagande och jag tycker det är dags nu. Vi har ingen rock överhuvudtaget hittills. Visst vi har Ukraina vilket väl är skapligt men för mig känns det mest som ett gäng grabbar som går ihop och säger till varandra “Grabbar vad sägs om att prova på lite rock. Visst vi har inte DET men vi måste ju prova någon gång för att längre fram i tiden kunna hitta rätt”. Elin & The Woods då? Men det är ju detta som är ESC. Musik som man aldrig får höra annars och anammar rötterna. Tjatigt javisst men fan så mysigt 🙂

  Jag trodde jag skulle vara helt fri från MF innan det var klart men tabbade mig för en stund sedan. Var hos polare som hade något på. Fattade inte vad det vad. Kände mest “Va är det här för skit.” Det var en snubbe som hade mindre utstrålning än en mussla. Frågade vad det var och fick svaret att det var från MF. Ok säg inget mer för jag vill inget veta sa jag. Hur som helst så hoppas jag sannerligen Sverige har bättre att komma med än det både låtmässigt och artistmässigt. Han gick runt på ett jädra rullband med andra snubbar och visade mest att han var frånvarande dagen då Gud delade ut utstrålning till människan. Det kändes definitivt som att jag inget missar genom att skippa MF 🙂

  Nej den här dagen går ESC-mässigt ut på att vänta ut Serbiens bidrag. Attans om den bara håller 80% av det teasern utlovar då är jag asnöjd. Come on Serbia

  Kul att du svarade Adri även en sån här dag 🙂

 10. Adri

  Micke: Jag håller med om First step in faith att den iallafall skulle bidra med variation och något riktigt unikt och världen går ju inte under om den inte vinner. Norges final är så svag ändå. Men för mig finns det bara en ESC-värdig låt i Norges tävling: “Mama’s boy” (inte ett stort fan av den låttiteln, men låten är riktigt bra i alla fall)

  Vet du vilken låt från MF det var du fick missnöjet att höra? Den enda jag faktiskt kan tänka ut är Nano. Rent spontant gillar jag låten, men jag har stora problem med hans (brist på) utstrålning. Men du kanske inte vet vad låten hette som du “tyvärr” fick höra?

  Serbien har jag inga speciella förhoppningar om, den växkte inte direkt något i mig 🙂

 11. Schlagerpinglan

  @Micke, Vad gäller de länder som fortfarande inte valt/avslöjat sina val inför ESC 2017 så försöker jag att hålla nere mina förhoppningar. Varken Sverige, Norge, Island eller Litauen har några bidrag som jag kan se mig placera på ming topp-tio-lista och av de övriga länder som ännu ej meddelat sina val så är det endast Ryssland som jag har tror kan imponera på mig, och där är det inte ens säkert att de kommer att presentera något. Nåja, jag är ganska nöjd med startfältet så här långt och blir glad bara det tillkommer några OK låtar, främst tänker jag då på “Bammbaramm” på Island och “Wrecking Crew” i Norge. 🙂

 12. Adri

  Micke: oj, såg nu att din beskrivning så jag vet vilken låt det gäller 🙂

 13. Micke

  @Adri jag hoppas det inte var ditt favvisbidrag så jag drog ned det på något. Personligen hoppas jag som sagt bara att Sverige har bättre än det där. Annars undrar jag 🙂 Fan Adri du skrämde mig där ett tag när du sa att det var bidraget med Nano 🙂 Vet inte ens vad det är för figur förutom att min Dama älskar bidraget. Blev orolig ett tag att det var det bidraget och började undra över hennes mentala status för ögonblicket 🙂

  @Pinglan jo jag är också ganska nöjd. Man kan ju inte gå in i sånt här och på fullt allvar tro att man ska gilla 43 av 43 bidrag. Jag gillar som sagt 12. Hoppas bara på 3 till och Serbien är mitt största hopp. Hyfsad blandning i år men saknar rock och etno. Kom igen nu Norge. Men jag ska inte klaga. Av 34 bidrag gillar jag alltså tolv riktigt mycket och sensationellt finns det i mina ögon bara tre riktigt usla. Men de är iofs verkligen riktigt usla 🙂 Allt det som illustrerar musik som jag ogillar. Det skulle kunna bli fyra om ett visst bidrag i Litauen skulle vinna ikväll 🙂

 14. Adri

  Micke: Det var inte mitt favoritbidrag och även om det inte var det så spelar det ingen roll! Du får ju tycka som du tycker ändå! Jag tycker den låten är bra, men inte ens i närheten av vinst-bra. Vi har bättre! Men poängen är att du kan vara hur hård du vill mot låtar även om jag gillar dem 🙂 sålänge man respekterar att folk tycker olika 🙂 det gör jag! Det hade inte varit nåt kul om alla tyckte likadant heller!

  Serbiens låt är släppt nu också! En övre-mittenplacering för mig. Bra, men låångt ifrån bäst.

 15. Micke

  @Adri vi är på samma våglängd. Finns väl inget värre än folk som alltid vet bäst och alltid ska tala om vad andra ska tycka om saker och. Om jag får gå djupare för en sekund så är det där hela vår världs stora problem idag, brist på respekt för andra och förmågan att ta eget ansvar för sina handlingar. Eller ett annat ord EMPATI.

  Jag gillar att skriva och formulera meningar Adri. Om jag någon gång låter arg eller liknande så glöm det. Jag vet knappt ens vad arg innebär. Men när man sitter bakom en skärm är det lått att bli missförstådd. Vad värre är att många t.o.m har det som sitt stora nöje i livet att missförstå och hitta saker som inte ens existerar.

  Jag sa nyligen här att det finns tre klara bidrag som är allt det som illustrerar det jag ogillar i musik och det står jag får. Men det gör väl för tusan inte de som gillar dem till sämre människor. Kanske bara jag som är dum i huvudet och inte förstår mig på bidragen 🙂

  Jo, jag lyssnade precis på Serbiens bidrag. Nja inte det jag hade hoppats på. Har dock potential så den kan möjligen växa. Sånt vet man aldrig. Kolla Ungerns bidrag. Undrade mest i början vad det var för dynga. Nu är det en av mina favvisar 🙂

 16. Lukas

  Samtidigt som jag grämer mig över att min favorit i Sverige känns allt mer avhängd, har istället en annan låt vuxit till sig rätt rejält. Och för två månader sen trodde jag inte att jag skulle säga det, men det är faktiskt Finlands låt “Blackbird”. Då jag själv går igenom en obehaglig hjärtekross har det blivit desto lättare för mig tt relatera till låten. Får nästan lite “Suus”-vibbar (Albanien 2012) minus alla höga toner.

 17. Micke

  @Lukas det finns musik för alla sinnesstämningar. Det är det som är det fantastiska med musik. Jag gillar själv att flytta bort i Finlands bidrag samtidigt som jag även älskar att få mig ett glädjerus med Vitrysslands bidrag. Jag har alltid tyckt synd om människor som inte hittar just detta med musik för alla sorters känslor.

  Hoppas hur som helst att du får ordning på din hjärtekross Lukas. Vi har alla varit där och nästan alla har samma erfarenhet. Vi lyckas till slut att ta oss igenom det. Hang in there Lukas. Det kommer att bli bättre trust me on that

 18. Micke

  inte flytta bort i Finlands bidrag utan FLYTA BORT 🙂

 19. Lukas

  @Micke, känns skönt på det sättet att vi ofta delar samma smak. Du uppskattar Vitrysslands låt, likaså gör jag det med, kanske inte nödvändigtvis för dess glädjepiller, utan snarare för dess lokala förankring med modersmålet med indefolkrock.

  Däremot, om nu Nano skulle vinna tror jag vi kommer skilja oss åt i åsikterna. Jag älskar hans låt, men jag tror inte du skulle gilla den, då jag vet att du tidigare sagt att du inte gillar gospel, och låten har gospelkörer i bakgrunden.

 20. Micke

  @Lukas, ok det visste jag inte. Nej jag gillar inte gospel men det beror ju lite på vad man lägger in i ordet. Körer som ligger i bakgrunden kan vara underbart vackert. Det jag menar är det jag tycker så illa om är när det står en kör som gapar i mun på varandra. Huvudvärksmusik brukar jag kalla det. Jag förstår helt enkelt inte sånt.

  Nu vet iofs inte jag vilken sort Nano har i sitt bidrag men jag har väldigt svårt att tro att det skulle vara “huvudvärksmusik” eftersom min dama försöker få mig att lyssna på den då hon älskar låten. Hon känner mig och hade aldrig försökt så om det skulle vara “huvudvärksmusik”.

  Men vi får väl se. Skulle den vinna så skulle jag ju snart få höra den 🙂

  Vad gäller Vitryssland är vi på helst samma spår. Bara det att för mig är glädjepillret det allra största i den. Men jag FULLKOMLIGT ÄLSKAR att de sjunger på sitt eget språk

 21. Adri

  Micke: “Tydligen” hade jag fel. Vi hade inte bättre för nu gick den och vann. Jag skriver tydligen inom citationstecken för jag fattar noll.

  Som sagt, jag gillar låten ändå men vad f*n?! Vi hade sååå mycket bättre. Jag har haft issues med Nano, men han hade varit ett bättre val. Jag som alltid försvarat internationella juryn… och sen går den och gör så här mot oss!

 22. Adri

  Micke: Oj, glömde skriva vad jag menade med “den”. Jag menar killen med alla rullband i MF. Han vann. Somehow.

 23. Micke

  Vad fan säger du Adri! Menar du att Frankensteins monster, killen utan utstrålning gick och vann? Du driver med mig nu va? Snubben jag såg på rullbandet?

 24. Micke

  Vänta en minut bara Adri. Jag måste få skratta färdigt först 🙂

 25. Adri

  Micke: Nej tyvärr… Som väntat blev tittarnas poäng extremt jämna så även om han inte vann där hade en sååå himla överlägsen vinst från juryn så Nano (folkets vinnare) inte kunde komma ikapp.

  Han var min 12/28 i årets MF, så något rätt tycker jag ändå att han och låten har… men inte i den starka konkurrensen. 6-8 hade varit en rimlig placering. Men jaja…

 26. Micke

  Ok jag har sansat mig. Det positiva efter Serbien är att den växt. Nu har jag 13 bidrag jag gillar i maj. Det negativa är att nu har de bidrag jag avskyr växt från 3 till 4. Mycket tråkigt. Har bara hänt en gång i historien att jag tyckt Sveriges bidrag varit sämst av alla under ett år och det var 2013. Nu lutar mycket tyvärr att det blir en andra gång. Tragiskt

 27. Micke

  Ok faktiskt tragiskt på två sätt. Dels för att den vann och dels för att nu vågar jag definitivt inte lyssna på Nanos låt

 28. Adri

  Nano var dock folkets vinnare så gemene svensk föredrar den över vår faktiska representant.

 29. Micke

  Har sagt det förut och säger igen. Jag är en 100% förkämpe för en jury för då blir det äkta och inte “oj han är söt så han röstar jag på.” Men i nuvarande form säger jag tvärtom. Avskaffa juryn. En jury ska inte vara en samling av 3-5 personer. Vad är det för jädra nonsens. En jury ska vara hur jädra stor som helst med folk från alla generationer och smakriktningar

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se