Makedonien Makedonska MRT avslöjade i går, måndagen den 21:a november, att de gjort ett internval och kommer att låta Jana Burčeska få representera Makedonien i Eurovision Song Contest 2017.

2011 kom Jana Burčeska 5:a i, den så här långt enda säsongen av, makedonska versionen av Idol. Hon har även deltagit i Skopje Fest 2012, 2013 och 2015, d.v.s. de år TV-bolaget valde ut sina ESC-bidrag internt, se lista nedan. När ESC-2017-bidraget ska presenteras har de däremot ännu inte lämnat någon information om. (Källor: esctoday.com och wiwibloggs.com)

Länkar till smakprov på låtar med Jana Burčeska:
Bi bila tvoja“, Jana Burčeska (Skopje Fest 2012)
Ljubovna“, Jana Burčeska & Miki Sekulovski (Skopje Fest 2013)

Snabbfakta: Makedoniens deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 1998 – deltagit 16 gånger – vunnit 0 gånger
Makedoniens ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2016: Dona“, Kaliopi (Internval) 11:a i semi 2
2015: Autumn Leaves“, Daniel
Kajmakoski
(Skopje Fest
2014
)
15:e i semi 1
2014: To The Sky“, Tijana (Internval) 13:e i semi 2
2013: Pred Da Se Razdeni“,
Esma & Lozano
(Internval) 16:e i semi 2
2012: Crno I Belo“, Kaliopi (Internval) 13:e i finalen
2011: Rusinka“, Vlatko Ilievski (Skopje Fest
2011
)
16:e i semi 2
2010: Jas Ja Imam Silata“,
Gjoko Taneski
(Skopje Fest
2010
)
15:e i semi 1
2009: Neshto Shto Ke Ostane“,
Next Time
(Skopje Fest
2009
)
10:e i semi 1
2008: Let Me Love You“, Tamara,
Vrčak & Adrijan
(Skopje Fest
2008
)
11:a i semi 2

Schlagerpinglan: I brist på den starkt saknade nationella uttagningen Skopje Fest så får vi nöja oss med en f.d. deltagare och det är väl inte helt fel. Med tanke på hur Daniel Kajmakoski förvandlade sitt Skopje-vinnande bidrag innan det nådde ESC 2015 så är det kanske lika bra att vi får ESC-versionen presenterad för oss direkt. Visst, det har varit ett riktigt bra internvalsår däremellan, men “chocken” har fortfarande inte riktigt lagt sig. 🙂

Efter tre presenterade internval så ser det än så länge ut att kunna bli en blandad kompott i Kiev. Makedonien skickar en solotjej (Jana Burčeska), Cypern ställer upp med en solokille (Hovig) och Nederländerna satsar på en tjej-trio (O’G3NE). Bara 40 val kvar innan vi har hela startfältet. 😛

Mer om Makedoniens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Makedonien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Jana Burčeska för Makedonien 2017!”

 1. Lukas

  Och Belgien har annonserat ut att Ellie Delvaux (eller Blanche som hon också verkar kallas) åker ner till Kiev

 2. Micke

  Vet absolut nada om Ellie Delvaux men när jag kollade hittade jag detta. Om låten är bra eller inte har jag ingen åsikt om. Däremot blir jag lockad av hennes mörka, stämningsfulla kvinnoröst. Det är ingen hemlighet bland människor som jag känner att jag älskar Cher-röster. Visserligen mil från Cher men ändå lovande. Hoppas hon kan få en bra låt och att hon kan leverera på scen.

  https://www.youtube.com/watch?v=39dr79va_7E

 3. Micke

  Om någon inte skulle känna till Cher så kan jag berätta att det är kvinnan med världshistoriens mäktigaste röst. Ett mörkt mäktigt lager som tar över hela ens inre utan att man kan göra någonting åt det och dessutom vill man inte göra någonting åt det. Synd bara att hon inte kunnat matcha detta i sin karriär med lika mäktiga låtar. Men visst det finns många bra.

  https://www.youtube.com/watch?v=BDJKWf4y6WQ

 4. Micke

  Ett sista instick om Cher. Låten hon slog igenom med för länge sedan är denna. Här i en senare version med två töntar men skit i dem. Lyssna på rösten.

  SHE´S the QUEEN

  https://www.youtube.com/watch?v=C91WgKc541s

 5. Micke

  En helt annan grej. Har ni lust att hjälpa till? Det har med en spelning jag och mitt band har om drygt två veckor. Om ni skulle välja av tre Avicii låtar vilken skulle ni hissa och vilken skulle ni dissa. De tre det handlar om är Hey brother, Nights och Wake me up. Kul om ni kunde hjälpa till 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Efter en snabb omröstning här hemma på tre personer så kom vi fram till att “Wake me up” är en klar etta medan det råder rejält delade meningar om både “Hey brother” och “Nights”. 🙂

 7. Johanna

  @Micke “Wake me up” är ju klart bäst även om jag personligen kan ha lyssnat lite för mycket på den och är rätt trött på den. “Hey Brother” är sämst, dock gillar jag alla dessa tre låtar (typ de enda tre låtarna med Avicii jag gillar dessutom)

 8. Micke

  Tack för svaret tjejer. Hade hoppats på några fler svar men man ska alltid fokusera på det positiva och det är dessa två svar 🙂 Tack tjejer.

  Vi ska göra några konserter med blandad musik från 50-tal till nutid. Vi slänger även in en jazzlåt från 40-talet. Jädrigt kul för det har vi aldrig spelat förut. Tung rock är ju vår vanligaste gren så att säga. Vi bestämde oss för att ta in något med Avicii med men vi har svårt att bli överens. Men det är just dessa tre vi nu väljer mellan. Alltid kul att höra andras åsikter om dem.

  Personligen kan jag tänka mig vilken som helst av den. Wake me up tycker jag är jämnast medan de två andra har höjdpunkter utöver den. Men även åt andra hållet i synnerhet Nights instrumentala pling pling är ett bromsavtryck. Röstmässigt gillar jag Hey Brother bäst men det har ju inte med vår version att göra.

  Hur som helst tack Pinglan och Johanna

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se