MontenegroRedan den 29:e december avslöjade TV-bolaget RTCG att de internt beslutat att låta Slavko Kalezić få äran att representera Montenegro i Eurovision Song Contest 2017 med låten “Space“. I dag, den 10:e mars, var det dags att presentera bidraget i form av låtens officiella video, se nedan:

Lyssna på Montenegros bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“Space”, Slavko Kalezić officiell video (text & musik: Momčila Zekovića, Adis Eminić)

Schlagerpinglan: Montenegro är ett av tävlingens yngre deltagarländer med endast åtta ESC-bidrag på sin meritlista. Två gånger har landet tagit sig till final och båda gångerna har det varit när de skickat underbara Balkan-ballader: “Moj Svijet” (2014) och “Adio“ (2015).

Visserligen kan man inte alltid satsa på säkra kort, variation förnöjer, tävlingen måste utvecklas o.s.v. o.s.v.. Men… precis som så många gånger förr så väljer Montenegro i år ett bidrag som inte riktigt går hand i hand med min personliga smak, vilket är lite synd då jag gärna skulle vilja gilla det. Hur som helst, jag önskar dem lycka till i tävlingen men hoppas likväl att de hittar tillbaka till Balkan-spåret när det är dags för dem att utse sitt ESC-2018-bidrag.

Mer om Montenegros förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Montenegro i ESC 2017” medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2017 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Montenegros Eurovision-bidrag 2017”

 1. Marcus

  Åh, underbart! Alla fördomar om Eurovision under tre billiga men härliga minuter! Love it! <3

  Fast… Hur fanken kommer det här funka på scen? Inte alls, tror jag.

 2. DanielD

  Det här är precis den typen av bidrag som gör det värt att se ESC istället för att ratta in en random radiostation. Det här är allt jag älskar med ESC. 🙂 Att låten sen är lite vek och att jag inte heller kan se scenshowen framför mig är sekundärt. Celebrate Diversity!

 3. Adri

  Ugh verkligen inget för mig. Jag märkte när jag kollade igenom Slavkos tidigare låtar att hans låt antagligen inte skulle passa mig… och jag fick rätt.

  Detta låter billigt, och jag gillar det inte. Hans röst låter som en parodi också.

  Tyvärr, men jag hoppas Montenegro kommer ganska långt ner på årets resultattavla.

 4. Daniel

  Detta behövdes i årets tävling. Funderar också på om det håller på scen?

 5. Andreas

  Rent skärp att hetta upp musik lite är helt okej med detta är bara sliskigt och i det närmaste porr på scen, inte det minsta smakfullt vilket jag tycker även avklädda nummer måste ha.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se