San Marinos Eurovision-bidrag 2017

2017-03-12 (söndag)

San Marino Tidigare i veckan meddelade TV-bolaget SMRTV att de var redo att presentera sitt internval och att rörde sig om en duo bestående av en artist från EU och en artist från ett land utanför EU. I dag, den 12:e mars, presenterades valet som visade sig vara Valentina Monetta och Jimmie Wilson.

Duon kommer att representera San Marino i Eurovision Song Contest 2017 med låten “Spirit Of The Night“, av bl.a. Ralph Siegel, se bidragets officiella video nedan.
(Källa: smtvsanmarino.sm)

Lyssna på San Marinos bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“Spirit Of The Night“, Valentina Monetta & Jimmie Wilson officiell video
(text & musik: Ralph Siegel, Steven Barnacle, Jutta Staudenmayer)

Schlagerpinglan: Lite oväntat så gick min önskan i uppfyllelse och San Marino skickar Valentina Monetta till ESC för fjärde gången och det med en härligt svängig låt som fastnade redan vid första genomlyssningen. 😀

Kanske kan det vara glädjen över att återse Valentina i tävlingen som får mig att tycka lite extra bra om bidraget så här inledningsvis, kanske slutar det med att den hamnar bland mina favoriter. Säkert är i alla fall att jag just nu ser oerhört positivt på San Marinos internval och önskar dem all lycka i Kiev! Heja San Marino! 😀

Mer om San Marinos förberedelser inför ESC 2017 (inkl. deras tidigare bidrag och resultat) hittar ni här: “San Marino i ESC 2017” medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2017 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.
.
Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “San Marinos Eurovision-bidrag 2017”

 1. Marcus

  Det här ÄLSKAR jag! Finns inget jag ogillar här, och det här påminner om något Ralph hade kunnat skriva i början av sin musikkarriär.

  Är det vidare bra då? Njae… Och den kommer inte vara i närheten av toppen på min lista – men gud vad jag njuter av den är låten! <3

 2. Adri

  Efter att ha deltagit tre gånger med 24e plats slm bästa resultat hade min ESC-spirit nog dött ut lite, men Valentina ger minsann jnte upp. Hedersvärt bara det! 😀

  Låten då? Detta blev årets första (och med tanke på hur få bidrag är kvar så troligtvis enda) guilty pleasure i årets ESC!

  Det är riktigt billigt och låter som en hybrid mellan 70-tal och 90-tal. Men jag tycker verkligen om detta!

  Heja heja!

 3. Mikaela

  Inte min tekopp.

  Min topp 10
  1. Belgien
  2. Ungern
  3. Frankrike
  4. Danmark
  5. Schweiz
  6. Albanien
  7. Vitryssland
  8. Cypern
  9. Azerbajdzjan
  10. Makedonien

 4. Johanna

  Kan inte se detta ta sig till final men det är så himla catchy!!! Och mycket bättre än samtliga låtar som valdes igår kväll….(med det inte sagt att den är skitbra)

 5. Adri

  Där ser man… Ryssland bekräftar deltagande och avslöjar artist! 😀 Goda nyheter! 😀

 6. Anton

  Gud vad jag hade velat bjuda ut Valentina på ett glas rött och sitta och fnissa hela natten. Låten är väl sådär, men hela hennes anda gör mig så lycklig att jag inte kan låta bli att heja på henne! You go girlfriend!!

 7. Mikaela

  Jag tycker Rysslands låt var ganska trevlig? Folk verkar hata rejält på den

 8. Adri

  Mikaela: Den känns extremt kliché. Men jag tycker absolut inte den är sämst. Någonstans kring plats 25-30 på min lista!

 9. Marcus

  Jag hoppas innerligt att det jag ser på Youtube är ett skämt – inte för låtens skull eller för artistens, utan bara för att bidraget används för politiska ändamål! Ryssland är väl medvetna om att de troligtvis komma möts burop i ett land de attackerat, och då väljer de att skicka en artist som gör att det slår tillbaka på publiken om de buar.

  Så j*vla lågt, jag fullkomligen kokar nu! Fy f*n!

 10. johanna

  Äsch Ryssland är ju bättre än minst 10 andra bidrag, Sverige inkluderat och Yulija är en duktig och proffessionell sångerska som vet exakt vad hon ger sig in på. Blir nog final i år också ska ni se. Inte för att det inte finns tio bättre låtar i den semin men för att de kommer putsa upp låten och ha ett bra scenframträdande för det har de alltid.

 11. Adri

  Jag tror Ryssland tar sig till final jag med 🙂 Gör de inte det så tror jag faktiskt inte att det kommer handla om låten.

  Personligen tycker jag inte låten är något vidare speciellt men det finns betydligt sämre och sångerskan är kompetent så jag börjar inte gråta om de går vidare direkt! 🙂

 12. Micke

  Jag reagerar helt annorlunda än du Marcus. Därmed inte sagt att ditt sätt att reagera är fel, jag har full förståelse för hur du tänker. Jag är dock en blödig jävel som alltid har ett hjärta öppet för en kvinna i en rullstol. Ja givetvis även en man. Nu är det dock en tävling det här och då måste jag lägga fokus på låten och inget annat. Min förhoppning om en rocklåt gick än en gång åt helvete rent ut sagt men låten är väl ok, varken bra eller dålig skulle jag vilja säga. Får ju ingen hjälp här att finna mitt femtonde riktigt bra bidrag. Dit räcker inte den här låten.

  San Marino då? Oj vad det luktar 70-tal säg Demis Roussos och Hot Chocolate insmetat i disco och moderniserat. Är det dåligt då? Nej absolut inte men åter igen inte det bidraget jag hade hoppats på. Känner dock att det krävs fler lyssningar här så jag avstår att säga mer just nu

 13. Marcus

  Låten är faktiskt rätt bra, så det är ju ett steg framåt. Ryssland har inte skickat en bra låt sen 2003. Och Julia har en behaglig röst.

  Men, kan man blunda för hur cyniskt och kallt hon utnyttjas av den ryska regimen i propagandasyften? Jag kan inte det iaf. Stackars Julia :/

 14. Adri

  Jag hoppas Julia vet vad hon ger sig in på och att hon inser att buropen inte är riktade till henne som person.

  (Men om jag nu ska önska och hoppas på saker så önskar jag ännu hellre att publiken bara kan sluta bua och bete sig som vuxna människor)

 15. Micke

  Där har du den stora grejen Adri. Jag har än idag inte kunnat sopa av mig den största skamfläcken i ESC hela historia när det gäller medmänsklighet. Jag pratar om de ryska tvillingsystrarna som trodde de skulle sjunga som vanligt men möttes av mänsklig avföda som inte vet vad medmänsklighet, empati och respekt är. Jag hoppas de i publiken den kvällen senare i livet har fått en uppenbarelse och förstått hur jävla illa de uppförde sig mot två stackars tjejer som definitivt inte hade förtjänat det de utsattes för. Tyvärr tror jag dock inte att den publiken ens idag förstått hur illa de uppförde sig. Att de borde skämmas är ett lindrigt uttryck i sammanhanget

 16. Andreas

  Första gången Valentina var med i ESC med facebook låten undrade jag var dom hade hittat denna fruktansvärt kassa artist. Sen dess har hon vart med två gånger till och båda gångerna positivt överraskat mig och faktiskt visat ett något större djup som artist.

  Och även denna gång så tycker jag hon levererar ett okej bidrag inget super eller på något sätt bidrag jag tror kommer ha nåt med den övre delen av ESC att göra men likväl ett bidrag som gör en glad och som faktiskt går att lyssna på i ett hav av ballader.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se