ESC2017 Schlagerpinglan: För en tid sedan gjorde jag en sammanställning av Big Five-ländernas bidrag i Eurovision Song Contest 2017 men nu när många av dem fått nya versioner och den officiella Eurovision-sidan gjort en snabbrepris av de sex förkvalificerade bidragen så gör jag en liknande, lite justerad lista.

Här nedan ser ni därför länkar till de officiella videorna till de bidrag som vi redan nu vet kommer att tävla i finalen den 13:e maj i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället:

(Klicka på flaggorna nedan för fler versioner av bidragen samt information om hur länderna valde ut sina bidrag.)

Uppdaterat:Eurovision Song Contest 2017: Finalstartordningen


RECAP: Big 5 + Ukraine – Eurovision Song Contest 2017” (av eurovision.tv – 2:15)
Snabbgenomgång av de 6 bidrag som är förkvalificerade till finalen av ESC 2017

Schlagerpinglans topplista av finalens förkvalificerade bidrag i ESC 2017 (2017-03-17):
Italien 1. Italien – “Occidentali’s Karma“, Francesco Gabbani
Frankrike 2. Frankrike – “Requiem“, Alma
Ukraina 3. Ukraina – “Time“, O.Torvald
Tyskland 4. Tyskland – “Perfect Life“, Levina
Storbritannien 5. Storbritannien – “Never Give Up On You“, Lucie Jones
Spanien 6. Spanien – “Do It For Your Lover“, Manel Navarro

Schlagerpinglan: Även om jag inte är helt nöjd med vare sig Italiens eller Frankrikes nya versioner så behåller de sina placeringar på listan som ohotad etta och två. Båda bidragen är fortfarande riktigt bra och jag hoppas det går bra för dem i Kiev.

Efter att Storbritannien fixat till sitt bidrag lite så placerar jag det i samma fålla som de från Ukraina och Tyskland, d.v.s. helt OK bidrag som jag gärna lyssnar på men som jag inte ser som några personliga favoriter.

Till sist så har vi då Spanien, vars bidrag faktiskt klättrat en del men som fortfarande, mycket tack vare refrängen som stryker mig mothårs, är hjälplöst sist bland de finalklara bidragen. Jag skulle inte vilja gå så långt som att kalla det dåligt… men knappast bra heller, även om det går åt rätt håll. 😀

Se även: Min personliga rangordning av de 5 nordiska bidragen.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Eurovision 2017: Alla finalens förkvalificerade bidrag”

 1. Adri

  1. Frankrike – Totalt överlägsen!

  2. Italien – En italiensk Robbie Williams. Avskyr dock den dansande gorillan.

  3. Storbritannien – Börjar vänja mig vid den nya versionen, men attans att de inte behöll den gamla. Tror dessutom den gamla hade stuckit ut mer.

  4. Ukraina – Bra låt i grunden, bara så amatörmässigt utfört

  5. Tyskland – Denna låt är verkligen ingenting. Inte bra, inte dålig. Den bara finns där.

  6. Spanien – Ja… vad ska jag säga som jag inte redan sagt liksom? Det finns ingenting att tycka om här. Dryg låt, dryg text, tråkig och okarismatisk artist som också verkar ganska unlikeable. Hade jag (av någon anledning) deltagit i den spanska uttagningen och tvingats förlora mot… det här… så hade jag emigrerat för det finns ingen trovärdighet i låten eller hur låten blev vald.

 2. Micke

  1. ITALIEN: I en fullständigt egen klass. Än mer nu sedan det visat sig att de respekterar sitt eget språk och inte slänger in engelska i texten. Visst lite abrupt hack där de tagit bort andra versen men samtidigt något måste de ju ta bort. Bara glad det inte blev italienskan.

  2. FRANKRIKE: Solklar tvåa tidigare men till skillnad från Italien har de smetat ned låten med engelska och deras eget språk fick stryka på foten. Vad än värre är att de dessutom förändrat bidraget även i övrigt. Till det sämre. Min tidigare trea på den totala rankingen rasade direkt tio placerar ned till plats 13.

  3. UKRAINA: Ja vad ska man säga? All kredit till att de försöker ge oss det mest saknade i ESC – ROCK. Att det sedan inte är speciellt bra är en annan sak.

  4. TYSKLAND: Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga om detta. Vissa gånger kan jag tycka att det är ett riktigt skapligt bidrag medan jag andra gånger mest undrar hur de har tänkt

  5. SPANIEN: Ja det var ju inte det värsta bidraget i Spanska finalen men inte heller det bästa. Lär få svårt i finalen

  6. STORBRITANNIEN: Skäms varje år när jag ser vad världens bästa musikland skickar iväg för mellanmjölk. När ska de börja ta ESC på allvar och anlita låtskrivare och artister som åtminstone är bland de 200 mest kända i landet

 3. Marcus

  1. Franrike. De lär inte behöva ett rekviem över deras placering i år, bör vara gjuten i toppstriden, speciellt med den nya versionen som är mer lättillgänglig.

  2 Spanien. Löjligt snygg kille sjunger löjligt catchig låt med löjligt banal text. Ibland är det allt som krävs för att jag ska kapitulera.

  3 Italien. Hade det inte varit för texten, fuldansen och apan hade jag älskat det här. Det går inte att värja sig mot det här!

  4 Storbritannien. En bra sångerska utan låt.

  5 Tyskland. Alltså, utspädd mellanmjölk. Vad f*n är det här? Försöker de ens?

  6 Ukraina. Rock. Mer behöver jag inte säga.

 4. Adam

  1. Italien – klar etta bland dessa sex, trots det fruktansvärda Eurovision-klippet….
  2. Frankrike – Klar tvåa, tycker inte engelskan förstör inte så mycket här, utan tillför i slutet “Embrasse moi and tell me that you love me” är kanske cheesy, men super catchy dock och funkar!
  3. Ukraina – rätt snygg rocklåt med lite förbättrad engelska kan nå övre halvan i finalen.
  4. Storbritannien – Hade den före Ukraina…tills revampen kom och blev lite för “atmosfärig” för min smak. Men helt okej för att vara britterna dock.
  5. Spanien – Är inte så illa som folk vill få det att vara…men inte är det bra inte…
  6. Tyskland – Helt poänglöst…kommer inte detta sist borde Europa skämmas…

 5. Andreas

  Gillar Frankrikes bäst tycker det känns som för mycket komik över Italiens bidrag har sett honom mer som en komiker hela vägen och jag fortsätter göra det.

 6. Micke

  De Eurovis har tydligen på ett sätt hållit på ett bra tag. Det visste inte jag att de två programledarna har kört på. Intressant att höra. Inte minst för er som kollat Mf. Det pratar de om efter 36 min.

  http://arenan.yle.fi/1-4058163?autoplay=true

 7. Johanna

  Ja efter att Frankrike förstört sitt bidrag hoppade de ner två placeringar och därmed har Italien gott om de som det bästa finalklara bidraget!

  1. Italien
  2. Frankrike
  3. Uk

  4. Ukraine
  5. Tyskland
  6. Spanien

 8. Kerstin

  1. Italien
  2. Frankrike
  3. England
  4. Tyskland
  5. Spanien
  6. Ukraina

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se