ESC 2017 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2017, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Kiev. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Armenien
Land: Armenien deltagit 10 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: AMPTV se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2006 André kom 8:a av 24 i finalen med “Without Your Love

Armeniens samtliga bidrag och resultat
i Eurovision Song Contest:
2016: LoveWave“, Iveta Mukuchyan (Internval) 7:a i finalen
2015: Face The Shadow“, Genealogy (Internval) 16:e i finalen
2014: Not Alone“, Aram MP3 (Internval) 4:a i finalen
2013: Lonely Planet“, Dorians (Internvalda artister +
nationell final
)
18:e i finalen
2012: – – – – – –
2011: Boom Boom“, Emmy (Internvald artist +
nationell final
)
12:a i semi 1
2010: Apricot Stone“, Eva Rivas (Nationell final) 7:a i finalen
2009: Jan Jan“, Inga & Anush (Nationell final) 10:a i finalen
2008: Qele, Qele“, Sirusho (Internvald artist +
nationell final
)
4:a i finalen
2007: Anytime You Need“, Hayko (Nationell final) 8:a i finalen
2006: Without Your Love“, André (Internval) 8:a i finalen


Armeniens ESC-2017-bidrag: “Fly With Me”, Artsvik

Lyssna på Armeniens Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Fly With Me officiell videotext
Fler tolkningar: live i Tel-Avivlive i Amsterdam
Artisten: Artsvik (Artsvik Harutyunyan)
artsvik.comyoutubetwitterinstagram
facebookwikipediaeurovision.tv
Video-intervjuer: Intervju av escdaily (2:28 – 9:e april)
Intervju av ESCKAZ.com (4:17 – 8:e april)
Intervju av wiwibloggs (5:49 – 8:e april)
Intervju av wiwibloggs (9:24 – 7:e april)
Snabb-presentation: “Get to know”-video (av Eurovision Belgium)

Startnummer: nr 16 i Semifinal 1 (9:e maj)
Låtskrivare: Lilith Navasaryan (m), Levon Navasardyan (m), Avet Barseghyan (t), David Tserunyan (t)
Uttagning: Efter en talangjakt bestående av 13 avsnitt (som ni kan se här), sex tidigare ESC-deltagare och ca 75 hoppfulla deltagare så utsågs Artsvik till att få representera Armenien i ESC 2017. Tävlingsbidraget, som valts ut av de efter finalen inskickade förslagen, presenterades den 18:a mars. Läs mer om Depi Evratesil och internvalet här: “Artsvik för Armenien 2017!” – “Armeniens Eurovision-bidrag 2017

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)
escxtra.com
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2017-04-10): Vidare till final (plats 3 av 18) & topp-6 (plats 6) av de 43


Åsikter och spekulationer om Armeniens bidrag och chanser i Eurovision 2017:

Schlagerpinglan tycker: Till final ArmenienArmenienArmenienArmenienArmenien Betyg: 3+ / 5
Bortser man från 2013 och 2015 så tycker jag att Armeniens samtliga ESC-bidrag är riktigt hyfsade men trots det så anser jag att “Fly With Me” är ett av deras allra bästa försök. För mig är det en självklar finalist med sin mysiga takt och etniska tongångar. En trevlig liten överraskning helt enkelt, där många andra länder satsar på välbeprövade kort. Dessutom så är jag, efter att ha följt talangtävlingen Depi Evratesil, ganska förtjust i Artsvik som artist vilket gör att jag känner ytterligare lite extra för årets armeniska bidrag.

Trots mina hyllningar av bidraget så tillhör det likväl inte mina absoluta favoriter i år. Hur bra låten och artisten än är så saknar jag det där lilla extra i låten som riktigt får den att lyfta, men vem vet, det är kanske bara ett passande scenframträdande som fattas.

Schlagerpinglan tror: Till final
Lilith och Levon var med och skrev även förra årets armeniska bidrag “LoveWave” som gav landet en sjundeplats i finalen. I år är det helt andra tongångar men eftersom det fortfarande är tal om ett bidrag som sticker ut och som levereras av en kompetent sångerska så tror jag att de återigen kan ha chans på en topp-tio-placering. Allt hänger ju så klart på Kiev-framträdandet, men att det inte skulle bli någon finalplats för Artsvik ser jag som väldigt otroligt i nuläget.

Både juryn och tittarna borde kunna hitta en hel del anledningar till att ge i alla fall några poäng till detta bidrag, vare sig det gäller uppskattandet av något nytt, nationella tongångar, bra röst eller ett intressant scenframträdande. Förmodligen kommer Armenien att kunna bjuda på allt och lite till i maj.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Inför ESC 2017: Armenien – “Fly With Me” – Artsvik”

 1. Adri

  Detta ska inte kunna ha någon chans alls att slå sjundeplatsen som “Lovewave” gav Armenien i fjol.

  Iveta Mukuchyan var en av tävlingens bästa röster överhuvudtaget under de senaste 10 åren och hade en av tävlingens mest unika låtar någonsin. Det var magiskt!

  I början hade jag svårt att ens tro på en finalplats för “Fly with me”. Nu tror jag på en finalplats, men inte mer än en mittenplacering tror jag. Om inte framträdandet är något utöver det vanliga! 🙂

 2. Adri

  Armenien är ett av mina favoritländer i tävlingen och därför kan jag inte hjälpa att bli lite besviken på denna låt.

  De har varit med i min topp tre 2008, 2010, 2015 och 2016.

  Så efter två magiska låtar så är detta lite av en let-down, men jag uppskattar alltid lite utstickande låtar även om jag inte tycker denna låt har en riktig pay-off. Den bara pågår. Men… den är “good enough”.

 3. Micke

  ARMENIEN

  Armenien, Armenien, Armenien. Tyvärr är ni definitivt inte det land jag ser fram mot mest varje år. Ni har medverkat 2006-2016 men aldrig med något som tilltalat mig. Ingen större entusiasm därför när jag tog mig an ert bidrag 2017. Troligen var det därför jag tyckte det var ett riktigt tråkigt sömnpiller som jag placerade på plats 35.

  Men som alltid ger jag alla bidrag flertalet möjligheter att övertyga mig om deras kapacitet. Så gjorde jag även med detta bidrag och plötsligt hände något. Det sömniga i bidraget blev istället vackert. För er som somnar i början försök hålla ut till 31 sekunder i bidraget för det är då jag vaknar upp till det etniskt vackra i harmoniska slingor som numera är så sällsynt i ESC där det istället borde ha mer framträdande roll.

  Bidraget är solklart topp 10 för mig om det inte hade varit för två saker som segar ned. Dels de 30 första sekunderna och dels Artsviks skrikiga avslutning. Älskar blandningen av sångerska, kör och instrument. Funderade över var jag haft den om det varit utan den skrikiga avslutningen och svaret är plats 5 men nu är det helheten som bedöms. Nu på plats 11.

  Tidernas bästa Armeniska:
  Konkurrensen är visserligen inte stor men för mig är årets bidrag det i särklass bästa från Armenien. Behövs därför ingen länk här

  Tidernas sämsta Armeniska:
  Ja vad ska man säga? Konkurrensen är stor när det gäller den här utmärkelsen hos Armenien men det blir bara för mycket Chucka chucka här lindrigt sagt 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=mufVrqTJGb0

  Tidernas tack för att ni fick mig på gott humör:
  Ledsen men detta är det första land där jag inte hittar ett enda glädjepiller. Hittar ju bara ett bidrag jag gillar överhuvudtaget och det är ju inget glädjepiller

  Borde ni ha skickat i år:
  Internval så något val fanns inte

 4. Kerstin

  Det finns absolut vissa partier i låten som är bra men som helhet är det här för segt och ointressant. Final blir det nog. Betyg 3-/5.

 5. Johanna

  I detta fallet håller jag med Adri. Jag gillar Armenien i tävlingen och har flera favoritlåtar från detta land och de senaste åren har de varit förtjänta av topp 10 varje år i mitt tycke (ja Genealogy också) Denna rankar jag lite längre ner på plats 15 just nu men tror att det finns utrymme för att klättra.

  Bästa från Armenien någonsin är nog Jan Jan från 2009 som jag verkligen älskar. Tätt följd av “Not Alone” som var min tvåa år 2014. På tredje plats skulle jag nog sätta “LoveWave” Från förra året men har ett par bidrag till som egentligen skulle kunna platsa i topp tre minst….

  jag gillar de etniska inslagen i denna låten och tror absolut att det blir final i år också. Iaf från semi 1 där den ju deltar.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se