ESC2017 I dag avslöjade SVT att Edward af Sillén återigen kommer att kommentera de svenska sändningarna av semifinalerna och finalen av Eurovision Song Contest och i år kommer han att ha hjälp av Måns Zelmerlöw, ESC-vinnare 2015 och ESC-programledare 2016.

Semifinalerna sänds den 9:e och 11:e maj medan finalen avgörs den 13:e maj. Sverige tävlar i den första semifinalen där vårt tävlingsbidrag “I Can’t Go On” med Robin Bengtsson fått startnummer ett.

Det avslöjades även att Wiktoria, som kom 6:a i Melodifestivalen 2017, kommer att få dela ut de svenska rösterna när finalen av Eurovision Song Contest 2017 ska avgöras. Här nedan ser ni vilka som agerat svenska röstavlämnare och kommentatorer i ESC de senaste åren:

År Svenska röstuppläsare Svenska kommentatorer
2003 Kattis Ahlström Pekka Heino
2004 Jovan Radomir Pekka Heino
2005 Annika Jankell Pekka Heino
2006 Jovan Radomir Pekka Heino
2007 André Pops Kristian Luuk & Josef Sterzenbach
2008 Björn Gustafsson Kristian Luuk & Josef Sterzenbach
2009 Sarah Dawn Finer Edward af Sillén & Shirley Clamp
2010 Eric Saade Edward af Sillén & Christine Meltzer
2011 Danny Saucedo Edward af Sillén & Hélène Benno
2012 Lynda Woodruff (Sarah Dawn Finer) Edward af Sillén & Gina Dirawi
2013 YOHIO Josefine Sundström
2014 Alcazar Edward af Sillén & Malin Olsson
2015 Mariette Hansson Edward af Sillén & Sanna Nielsen
2016 Gina Dirawi Lotta Bromé
2017 Wiktoria Edward af Sillén & Måns Zelmerlöw
(Källor: svt.se och schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Jag måste erkänna att jag var lite orolig att SVT, sin vana trogen att kvotera in kvinnor, skulle försöka att väga upp det faktum att Ukraina valt ut tre män som programledare genom att välja ut två kvinnor till jobbet. Lyckligtvis så inser de vilket guldkorn de har i Edward af Sillén, som med sin förmåga att kombinera intressant fakta med klurig humor är saknad varje år han inte kommenterar ESC. Att sedan komplettera med Måns Zelmerlöw, med sina olika erfarenheter av tävlingen, gör att allt talar för att slutresultatet bör bli riktigt bra. Jag är i alla fall supernöjd med valet. Tack för det, SVT. 😀

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Edward af Sillén och Måns Zelmerlöw kommenterar Eurovision 2017”

 1. Adri

  Tycker att Edward Af Sillén är grymt bra så han får fortsätta så länge som möjligt att kommentera!

  Det sämsta med svenskt värdskap tycker jag nästan är att kommentatorerna ersätts. Både Lotta Bromé och framför allt Josefine Sundström gjorde underkända prestationer som kommentatorer. Jag stängde eventuellt t.o.m av ljudet mellan låtarna 2013 för att jag klarade inte av Sundström mycket längre!

  Måns Zelmerlöw gillar jag också så det här ska nog kunna bli bra!

  Wiktoria som röstuppläsare… ja, där finns inte mycket att spekulera om.

  Hade hoppats att Mariette fick göra om det igen så hon skulle få lite Europa-spotlight på sig ändå!

 2. Micke

  Edward kanon. Måns suck. Men samtidigt jag lyssnar nästan inte ändå så bara ni andra är nöjda så 🙂

 3. Kerstin

  Edward och Måns, två sympatiska personer. Det kan nog bli riktigt bra. Men jag är nog lite som Micke att jag inte lyssnar så där hemskt mycket på pratet mellan låtarna.

 4. Adri

  Zelmerlöw kan bli “hit or miss”!

  Om han är lite mer som programledar-Måns från 2016 så blir det bra, men är han mer som Inför-Måns från 2012 hoppas jag Edward stänger av hans mikrofon! 😀

 5. Schlagerpinglan

  Intressant att läsa att vissa inte lyssnar så mycket på de som kommenterar för det är något jag inte reflekterat över innan. Tydligen gör jag själv en stor skillnad mellan Melodifestivalen och ESC. I MF brukar jag ge programledarna några chanser innan jag (oftast) slutar bry mig om dem medan jag i ESC ser fram emot mellansnacket som jag hoppas ska tillföra något både i informations- och humorväg.

 6. Johan

  Är kluven. Edward kommer briljera som vanligt, men Måns visade ju sig extremt osympatisk 2012, och vad jag vill minnas hade han inte så mycket fina kommentarer om sina konkurrenter 2015 heller för den delen (tror han bara uppskattade Australien, Italien och Azerbajdzjan eller något liknande). Nåväl, hoppas på bra, skämtsam stämning utan att det blir pajas-liknande.

 7. Micke

  Vill bara att ni inte ska missförstå mig när jag dissar Måns. Egentligen tycker jag bra om honom men det är tre saker som drar ned honom för mig i en sån här roll. Dels det som Adri nämner här med honom i Inför Panelen 2012. Det var bland det mest beklämmande jag sett och hört faktiskt. Sedan är det en annan grej från radio. Jag och bandet var ute på turne och drog runt på väg till Trollhättan. Plötsligt dök det upp ett radioprogram där en känd person skulle prata om det ena och det andra och däremellan spela sin musik.

  Det var en av de tråkigaste timmarna vi har haft när vi varit ute och än idag fattar jag inte varför vi inte bytte kanal. Dels var det inget intressant han pratade om men framförallt handlade det om hans musikval. Han sa i början att han skulle spela musik som han tycker om. Det jag undrar än idag är om han överhuvudtaget bytte låt någon gång. Det var samma stil på varenda låt.

  Jag menar ge mig ett sånt program och jag skulle haft minst tio olika musikstilar i programmet. Därför känner jag är han verkligen rätt man för ett sånt jobb. Dessa två oroar mig verkligen med honom. Sen finns det en tredje grej jag inte gillar men det har ju noll att göra med om han är rätt man på rätt plats. Tycker Heroes är såååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå tråkig.

  Men om någon frågar mig helt enkelt vad jag tycker om Måns Zelmerlöw säger jag BRA helt ärligt

 8. Micke

  @Pinglan, med handen på hjärtat. Jag har oftast ljudet av mellan låtarna. Dels för att jag orkar inte med det. Pratar främst då om Green Room. Men främst har det att göra med att vi alltid är ett stort gäng som tittar ihop och då vill vi höra bidragen och diskutera dem. Det senare blir då under mellansnack och sånt

 9. Kerstin

  Samma här, det blir mycket prat här hemma mellan låtarna vilket gör att jag inte hör så mycket mellan snack. Men det kan ju finnas anledning att lyssna i år då jag gillar Måns

 10. Schlagerpinglan

  Jo visst blir det stundtals ganska stimmigt även här så det blir svårt att uppfatta allt som sägs… men intresset finns i alla fall. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se