RumanienFör en tid sedan presenterades en remix av TV-bolaget TVR:s och Rumäniens bidrag i Eurovision Song Contest 2017Yodel It!“ med Ilinca ft. Alex Florea. Nu finns den även i en officiell remix gjord av Al Mike, se nedan.


Yodel It! – Al Mike Official Remix“, Ilinca & Alex Florea

Lyssna på Rumäniens bidrag till Eurovision Song Contest 2017:
Bidrag / Artist: “Yodel It!“, Ilinca ft. Alex Florea
Länkar: final-framträdande / officiell videosemifinal-framträdandetext
live i Londonlive i Tel-Avivlive i Amsterdam
audition-framträdandeLEDZ RemixAl Mike Official Remix
Låtskrivare: Mihai Alexandru, Alexandra Niculae

Schlagerpinglan: Även om jag tycker att denna remix är lyssningsvärd, när man väl vant sig vid den, så föredrar jag både originalversionen och den tidigare remixen framför ovanstående. Roligt är det i alla fall att det kommer lite nya versioner när det annars mest är en lång väntan fram till maj. 🙂

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Rumänien i ESC 2017“ medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2017 finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Rumänien 2017: Officiell remix av “Yodel It!” (Ilinca & Alex Florea)”

 1. Micke

  Detta måste väl ändå vara ett skämt eller så är det kanske en mirakeldrog för att få apatiska barn till att skratta. För skrattar det gör man verkligen när man hör detta men jag undrar om det verkligen var hånskratt de var ute efter. Det här går inte ens att ta på allvar. Här försvinner allt det som är bidraget. Hennes fantastiska röst drunknar helt och det enorma samspelet mellan artisterna som bidraget bygger mycket på är helt borta. Oftast blir en remix sämre men det här är inte bara sämre det är ett hån mot begreppen musik, allt det står för och oss som älskar musik. Det här är faktiskt det sämsta i år t.o.m sämre än Sveriges bidrag.

 2. Adri

  Jag brukar försvara folk som gör remixes och dylikt. Jag uppmuntrar alltid folk att använda sin kreativitet för att visa en låt ur ett nytt ljus, och i vissa (få, men de finns) fall blir remixen t.o.m bättre.

  Men det här? För det första tycker jag att det här är en låt som, oavsett vilken version, gör sig bäst på scenen. För det andra låter det verkligen inte som att det ligger någon kärlek här. Melodin/beatet låter som något man fått färdigt med ett gratisprogram till datorn och mixningen av Ilincas grymma röst är verkligen illa utförd.

 3. Schlagerpinglan

  Kanske blir man lite hjärntvättad efter ett tag, för min omedelbara reaktion när jag lyssnade på remixen i går var ungefär som er. Nu när jag skulle skriva om den och lyssnade igen så tyckte jag att den trots allt inte var så dum. (Jag vill bara klargöra det ifall mitt “när man väl vant sig vid den” inte var tydligt nog.)

 4. Micke

  Ibland undrar jag Pinglan. Hur ofta får du bita dig i tungan så att säga 🙂 Att hålla igen så att säga. Tycker vi alla här håller en fantastiskt respektfull nivå i våra kommentarer och väldigt sällan går över gränsen. Vi hade en diskussion här om 0-5 eller 0-10 betygsskalor. Jag är ju 100% för den sistnämnda av dessa och jag nämnde att jag tycker att tior och nollor ger man nästan aldrig för det innebär att det inte kan bli sämre.

  Jag försöker alltid respektera folks åsikter men när man väl någon enstaka gång ger nollor då får man banne mig bita sig i tungan för att hålla på det man håller på så att säga. Exempelvis tycker jag Österrike 2012, Sverige, 2013, Schweiz 2006 och Israel 2000 är rejäla nollor. Tror faktiskt det är mina enda genom åren om jag nu inte glömmer något. Här har jag faktiskt lite svårt att hålla igen då dessa i mina ögon är så dåliga så det inte finns ord att beskriva det.

  Men det jag undrar lite Pinglan är hur ofta dyker sånt här upp för dig och du sitter där och tuggar på din tunga och kämpar för att hålla igen. Jag menar det måste vara svårt med tanke på att det är din blogg och så 🙂

 5. Adri

  Micke: Du publicerade en “worst of Eurovision”-lista några månader tillbaks och då minns jag specifikt att Storbritanniens låt från 1990 fanns med där i toppträsket, trea eller fyra tror jag. Så jag gissar att även den låten är en fet nolla för dig?

  Annars hade jag inte mycket att invända på dina sämsta val, mer än att jag tycker du är liiite väl hård mot Israel 2000. Det är en extrem jäkla guilty pleasure. Jag tycker inte den är bra egentligen, men jag tycker folk är alldeles för hårda mot den. Tror aldrig jag stött på någon som inte har den på sin botten tre från 2000.

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Lyckligtvis så verkar jag sakna det där behovet som många andra har att hämningslöst trycka ner allt som irriterar dem (nu menar jag ingen här på bloggen utan internet i stort) vilket gör det hela mycket enklare. Men visst, det dyker hela tiden upp bidrag där jag får omformulera mig väldigt många gånger innan jag publicerar inlägget. 🙂

  Jag tycker absolut inte att man enbart ska skriva positiva saker, för då försvinner ju hela meningen med att utbyta åsikter, men man kan vara tydlig med vad man tycker utan att det spårar ur… även om det så klart vid vissa tillfällen blir svårare än andra. 😉

 7. Micke

  Nu får du banne mig skärpa dig Adri. Jag hade ju för tusan gjort allt för att glömma det bidraget från 1990 🙂 Just kiding my friend. Hade helt glömt bort det. Ingen större förlust iofs 🙂

  Jag saknar också det “behovet” pinglan men vid dessa fem tillfällen har det bara helt enkelt blivit för mycket av uselhet.

  Eftersom det inte händer så mycket här just nu tänkte jag slänga in en bli på gott humör topp och se om någon vill haka på. Skit nu i om låtarna är bra eller dåliga utan tänk bara utifrån att man blir på gott humör av dem. Det finns exakt tio bidrag i år som är lite att få upp mungiporna på mig. Vissa av dem tycker jag inte ens om men det spelar ingen roll här. Detta är ingen ranking efter vad jag tycker om bidragen utan efter “Upp med mungiporna bidrag”. Klarar ni att göra en liknande lista så kör bara. Men se i så fall till att den inte är densamma som er topplista.

  Inom parentes deras plats i min verkliga ranking.

  1. Vitryssland (3)
  2. Rumänien (4)
  3. Italien (1)
  4. Österrike (10)
  5. Moldavien (21)
  6. Azerbajdzjan (9)
  7. Ungern (5)
  8. Portugal (17)
  9. Litauen (23)
  10. Ukraina (26)

 8. Micke

  En fråga. Vet att det var en här som tyckte om Litauen men jag minns inte vem. Skulle vara kul att veta vem det var. Är helt seriös

 9. Adri

  Micke: Kan nog inte få ihop tio låtar ur ett glädjeperspektiv, men en liten topp kan man nog fixa till! Sen kan jag inte helt strunta i vad jag tycker om låten, helt enkelt för att jag kan inte bli glad av en dålig låt 🙂

  1. Frankrike
  2. Rumänien
  3. Italien
  4. Israel
  5. Österrike
  6. Lettland
  7. San Marino

 10. Adri

  Angående Franrike på den listan så är jag medveten om att texten inte är sådär jätteglad. Texten är inte dödsseriös heller, men den har ju helt klart en tyngd.

  Men det finns något i Alma som gör så att jag inte kan bli annat än glad! Och både låten och Alma har en viss oskuldsfullhet och stämning som gör mig så lycklig när jag lyssnar på den!

  (Samma sak gäller Nathan Trent från Österrike. Den låten är också nästan överdrivet oskuldsfull.)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se