Albanien TV-bolaget RTSH utsåg Albaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2017 genom den nationella uttagningen “Festivali i Këngës 55” där juryfavoriten Lindita vann med den albanska versionen av “Botë“.

Senare presenterades Eurovision-versionen av bidraget, på engelska, i form av en officiell video. Nu har även en akustisk version av “World” släppts, se länkar nedan.


World – akustisk version“, Lindita

Lyssna på Albaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2017:
Bidrag / Artist: “World”, Lindita
Länkar: officiell video: Eurovision-versionakustisk versionlive i Amsterdamlive i Madridfinal-framträdande: “Botë”semifinal-framträdande: “Botë”studioversion: “Botë”jazzversion: “Botë”text
Låtskrivare: Klodian Qafoku, Lindita, Big Basta

Schlagerpinglan: Det jag gillar mest med alla de akustiska versionerna av ESC-bidragen som dyker upp är att de känns så mycket mer äkta och gömmer sig inte bakom några specialeffekter. Skulle jag ha missat någon tilltalande melodislinga så är det oftast i dessa versioner som jag upptäcker det. Tyvärr så gjorde detta varken från eller till i min bedömning av bidraget, även om jag tycker att det är en vacker tolkning. Vissa bidrag är tydligen inte för alla och Albanien verkar hamna väldigt långt ner på min lista i år.

Mer om Albaniens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2017 hittar ni här: “Albanien i ESC 2017” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här. Se även min presentation av Albaniens ESC-2017-bidrag.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se