EstlandTV-bolaget ERR utsåg Estlands bidrag i Eurovision Song Contest 2017 genom den nationella uttagningen “Eesti laul 2017” där totalt 20 bidrag tävlade. Hälften tog sig vidare till finalen den 4:e mars, där “Verona” vann en övertygande seger tack vare 100% tittarröster vid den avgörande omröstningen.

Senare presenterades en lite tillputsad Eurovision-version av vinnarlåten och numera finns den även i ett flertal olika remixer. Här nedan ser ni länkar till den italienska versionen samt en 80-talsremix. Ni hittar även “Verona”-EP:nitunes.apple.com med fem versioner: Italian Version + Moon Taxi Remix + Int’l Radio Edit + Club Remix + 1985 Version.


Verona – Italian Version“, Koit Toome & Laura

Lyssna på Estlands bidrag till Eurovision Song Contest 2017:
Bidrag / Artister: “Verona”, Koit Toome & Laura
Länkar: officiell videofinal-framträdandetext
semifinal-framträdandeTV-framträdande
80-talsremixitaliensk version
Låtskrivare: Sven Lõhmus

Schlagerpinglan: Även om jag placerar Italien på den självklara förstaplatsen vad gäller ESC-2017-bidragen så är det likväl Estlands bidrag som väcker de starkaste känslorna hos mig och är den låt som jag lyssnar mest på här hemma. Därför var det inte helt oväntat att 80-tals-versionen inte alls var något som jag uppskattade, då jag tycker att de lyckats få rätt nostalgimängd i originalet. För mycket av det goda brukar aldrig bli bra.

Däremot så är jag helt såld på den italienska versionen, som jag skulle kunna sitta och sträcklyssna på om det inte vore för att jag har mycket annat att göra. 😀 Som sagt, inledningsvis var de nya ESC-2017-versionerna inte mycket att hurra för men nu börjar det att ta sig. 😀

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Estland i ESC 2017“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här. Se även min presentation av Estlands ESC-2017-bidrag.

Andra bloggar om: Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se