ESC 2017 Schlagerpinglan: På tisdagskvällen den 9:e maj avgjordes den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2017. Resultatet, d.v.s. vilka tio länder som gick vidare till finalen den 13:e maj, ser ni här nedan (presenterade i den ordning de avslöjades).

Ifall ni missade showen eller helt enkelt vill se något lands bidrag igen så kommer sammanställningen här nedan att uppdateras med länkar till alla de tävlande artisternas semifinal-framträdanden så fort de finns tillgängliga. Det exakta resultatet och fördelningen mellan tittar- och jury-röster avslöjas däremot inte förrän efter finalen.


Recap of all the ten qualifiers of the first Semi-Final of the 2017 Eurovision Song Contest

Uppdaterat: Vid den efterföljande presskonferensen, som ni kan se här, drogs det lott om i vilken del av finalen de nykläckta finalisterna ska starta, se resultatet nedan:

De tio länder som gick till finalen av ESC 2016 från semifinal 1 (+var de startar i finalen):
Moldavien Moldavien Hey Mamma“, Sunstroke Project (första halvan av finalen)
Azerbajdzjan Azerbajdzjan Skeletons“, Dihaj (första halvan av finalen)
Grekland Grekland This Is Love“, Demy (andra halvan av finalen)
Sverige Sverige I Can’t Go On“, Robin Bengtsson (andra halvan av finalen)
Portugal Portugal Amar Pelos Dois“, Salvador Sobral (första halvan av finalen)
Polen Polen Flashlight“, Kasia Moś (första halvan av finalen)
Armenien Armenien Fly with me“, Artsvik (första halvan av finalen)
Australien Australien Don’t Come Easy“, Isaiah (andra halvan av finalen)
Cypern Cypern Gravity“, Hovig (andra halvan av finalen)
Belgien Belgien City Lights“, Blanche (andra halvan av finalen)

Länderna som ej tog sig vidare från den första semifinalen av Eurovision 2017:
Georgien Georgien Keep the Faith!“, Tamara Gachechiladze
Albanien Albanien World“, Lindita
Montenegro Montenegro Space“, Slavko Kalezić
Finland Finland Blackbird“, Norma John
Island Island Paper“, Svala
Tjeckien Tjeckien My Turn“, Martina Bárta
Slovenien Slovenien On My Way“, Omar Naber
Lettland Lettland Line“, Triana Park

Övriga video-klipp med anknytning till den första semifinalen:
SpanienDo It For Your Lover“, Manel Navarro (Spaniens bidrag)
StorbritannienNever Give Up On You“, Lucie Jones (Storbritanniens bidrag)
ItalienOccidentali’s Karma“, Francesco Gabbani (Italiens bidrag)
♥ “Spinning“, Monatik (Öppningsnummer i Semifinal 1)
♥ “1944“, Jamala (Mellanakt i Semifinal 1)
♥ “Verka Serduchkas förinspelade inslag
♥ “Zamanyly“, Jamala (Mellanakt i Semifinal 1)
♥ “Snabbrepris av alla tävlingsbidragen i den första semifinalen av ESC 2017

Schlagerpinglan: Även om jag återkommer i morgon med lite åsikter om de olika bidragen och semifinalen i stort så måste jag ändå redan nu skriva av mig lite snabbt:

I min förhandstippning av resultatet så fick jag alldeles rätt i att Cypern var ett av de bidrag som gick vidare och som jag borde ha tagit med i stället för Finland. Jag fick m.a.o. “endast” 9 rätt men är väldigt glad över detta då just Cypern var ett av de länder som överraskade mest positivt på mig. 😀 I stort är jag nog nöjd med resultatet (speciellt att Polen, Cypern och Sverige gick vidare) även om det finns en del smolk i glädjebägaren (Sloveniens finalmiss)… men mer om det i morgon. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


38 kommentarer till “Resultatet av Eurovision Song Contest 2017: Semifinal 1”

 1. Adri

  Cyperns avancemang är tragiskt för min del hahah.

  Ingen annan verkar anmärka på något, så jag undrar: är det bara jag som tycker att hans röst är HEEEELT off? (Framför allt i refrängen)

 2. Nathalie

  Väldigt glad för Polen, men jag saknar också stiliga lille Omar Naber och hans mäktiga stämma.
  Azerbaijan överraskade mig positivt, men Belgien & Portugal? Hur i all fridens namn har de lyckats gå vidare?

 3. Adri

  Om jag ger mig på en gissning hur de utslagna placerade sig tror jag:

  11. Lettland
  12. Finland
  13. Georgien
  14. Montenegro
  15. Albanien
  16. Slovenien
  17. Island
  18. Tjeckien

 4. Mikaela

  @Adri Spännande,jag tror nog

  11. Finland
  12. Albanien
  13. Lettland
  14. Island
  15. Slovenien
  16. Georgien
  17. Montenegro
  18. Tjeckien

  I övrigt ledsen för Finlands skull. Låten var välgjord och välsjungen om än inte min smak. Mycket mer själ och innehåll än till exempel Grekland. Av kvalificerade bidrag från semi 1är det bara den och Polen jag inte gillar.

 5. Daniela

  Jag fick med de flesta av mina favoriter: Armenien, Moldavien, Portugal, Cypern ( den blev riktigt bra i semin!☺️) Och så fick jag med Grekland som har vuxit sig allt starkare hos mig. Men jag hoppades faktiskt på att Albanien och Slovenien skulle ta sig vidare i stället för Polen och Azerbajdzjan, jag har så svårt för dessa två sångerskor samt låtarna de sjunger! Usch! Men, man kan inte få precis allt så nu är det som det är och vi får väl se vad som händer next, på torsdag! Pirrigt då Alex och Ilinca ska uppträda! ❤️

 6. Daniela

  Och en sak till: Robin levererade så som jag och många med mig visste att han skulle! Åh, så stolt och glad jag blev för Robin, hans team och för Sverige! ☺️

 7. Daniela

  På onsdag menade jag, det är då semi 2 äger rum! Godnatt allesammans! ☺️

 8. Schlagerpinglan

  @Daniela, Du hade alldeles rätt den första gången, semifinal 2 avgörs på torsdag. 😀

 9. Kerstin

  Jag fick precis som du pinglan 9/10 rätt och även jag borde följt min magkänsla och inte tippat Finland vidare utan tagit Polen istället. Men 9/10 var inte vad jag trott, jag trodde det skulle bli några skrällar och jag skulle få in kanske 7/10 men det blev ett högst väntat resultat. Jag hade personligen gärna sett Slovenien ta sig till final. Men det var Sverige och Australien jag ville ha vidare så jag känner mig mycket mycket nöjd med resultatet. Sverige var dessutom i en helt egen klass igår, absolut bäst.

 10. Kerstin

  Måste även ge beröm till Edward och Måns. Dom gjorde ett mycket bra jobb och var både roliga och intressanta att lyssna på. Bra jobbat killar!

 11. Daniela

  @schlagerpinglan: jaa, jag var så trött igårnatt väl, hade jobbat till kl. 20:00 och sedan fort fort hem med all spänning och också det positiva som hänt att med undantag av två bidrag har alla mina favoritbidrag och artister gott till finalen! Mest tycker jag att Albanien hade förtjänat en final plats. Georgien och Slovenien var också väldigt duktiga men som jag sa, det blev som det blev, det är bara att acceptera och se vad som händer framöver! Åh så spännande det blir på torsdag!

 12. Micke

  Jisses, jag har följt ESC från fyra års ålder men jag har nog aldrig någonsin känt mig så blåst på konfekten som igår. Man vill ju vara positiv och det är en känsla som oftast följer mig efter att väl tävlingarna kommit igång, dock inte igår.

  Vad hände egentligen? i stort sätt allting lät ju mycket sämre än det man hört tidigare. Ja nästan alla bidrag tappade. Australien, som jag aldrig gillat iofs, lät ju som en helt annat låt. Var det verkligen samma? Jag hade sju favvisar men sex av dem lät betydligt sämre än jag väntat mig och hoppats på. Endast ett av mina sju presterade men vad tusan hlälpte det. Finland rök ändå.

  Till allt detta kan ju även läggas att två av de tre avgrundsbidragen gick vidare. Sverige och Grekland. Det tredje rök dock och till Robins favör kan jag nu lägga att jag inte rankar hans bidrag på plats 42 längre utan den har gått upp en pinne. Inte för att hans bidrag blivit bättre utan för att Montenegro är så sliskigt att jag saknar ord.

  Fanns det då inget positivt. En sak möjligen och det är att Moldavien växer i sitt lilla glädjepiller

  Det var faktiskt första gången jag tappade intresset för ESC mitt under en sändning. Nja under green room tappar man väl alltid intresset iofs men jag bara kände mig tom. Märklig känsla. Just nu känns det som att jag inte bryr mig om ett enda bidrag av de tio som gick till final. tråkig känsla

 13. K2

  Har inte lyssnat så mycket på bidragen i år men kollade programmet igår i alla fall. Det mesta var mediokert. Tråkigt med Finland. Armenien höjde kvalitén tycker jag. Australien vad var det för att inte tala om Montenegro. Katastrof!!! Hur kunde Grekland gå vidare, in genom ena örat och ut i det andra. I slutändan får man väl se hur länge man kommer att hålla intresset uppe för Esc.

 14. Anton

  Herregud vilken jobbig känsla det var när de skulle läsa upp sista finalisten och årets två bästa låtar, Finland och Belgien, fortfarande inte gått vidare. Tack gode gud att en av de gick vidare iallafall, men är superbesviken över Finlands finalmiss.

  Hade gärna sett Island och Lettland i finalen också. Men men, vi får ju med oss Portugal, Belgien och Armenien till final, så jag är ändå hyfsat nöjd med semin. Det kunde ha gått mycket värre!

 15. Fredrik

  Att tappa intresset under sändning har ALDRIG hänt mig och som ett ESC – fan tror jag inte det kommer hända heller:) Man vet detta inte är musik som ligger etta på USA och England listan. Krönikörerna i tidningarna berättar det varje år men det vet jag redan:), men de gillar väl bara att säga det i guess. Vill man ha 42 låtar som låter som Justin Timberlake? Det är ju där vi hamnade lite med Melodifestivalen iår, Väldigt många låtar försökte låta som ingenting och inte våga sticka ut.
  Albanien,Slovenien,Tjeckien,Georgien,Island var såna låtar igår och se vad som hände med dem…

  Portugal,Moldavien,Belgien,Armenien,Azerbajdjan stack ut ur mängen på ett bra sätt och se vad som hände med dem.

  Jag tyckte bidragen var bra, Vissa är alltid lite mindre bra vilket är väldigt normalt. 13 bidrag igår tyckte jag om, de andra 5 tyckte jag var bra att de var mindre bra så det var lättare att ta bort dem:)

 16. johanna

  Även om jag visste att billiga dansnummer som Grekland och Sverige skulle gå till final så undrar jag lite om Europa är tondöva då båda dessa sjöng surt och ingen av de ksn dansa.

  Nog om det nu dock eftersom jag tippade 9 av 10 av dessa till final får man väl anse sig nöjd med resultatet trots att Finland åkte ut. Jag trodde inte på Cypern men är glad att den kom med då jag ändå gillar den.

 17. Kerstin

  Micke, jag håller med dig delvis. De allra flesta låtar lät mycket sämre igår. Jag håller med om att Australien inte presterade på den nivå jag hade hoppats och ett starkare år hade dom kanske inte ens gått vidare men med det startfältet som var igår så var dom förtjänade att ta sig till final. Finland däremot håller jag inte med om, gillade inte alls framträdandet och tycker inte dom borde vara i final. Men vi är helt eniga om Moldavien, dom lät precis som jag hoppats och bättre. Min kära mor håller på Moldavien i år, kan det vara titeln må tro☺

 18. Johan

  Gårdagens semifinal var muikmässigt kompetent men blev ganska tråkig med alla dussinballader. Är för det mesta glad över resultatet förutom att jag gärna sett att Grekland och Australien fick ge plats för Island och Finland. Belgien var nog på håret, kan inte tänka mig att hon något större jurystöd.

  Men alltså produktionen? Nej men fy så kasst. Edward och Måns fick mycket att bita i, men ibland blev ju dom förutsägbara och lät mest bittra. Saknade faktisk Pekka Heino eller någon mer neutral kommentator igår om jag ska vara ärlig, för tror inte de skapade något tittarvärde överhuvudtaget, utan argumenterade nog snarare varför man skulle byta kanal.

 19. Adri

  Nu när man fått sova ut lite så undrar jag fortfarande: HUR KUNDE LETTLAND OCH FINLAND ÅKA UT?

  Borde bytas ut mot Australien och Cypern om jag fått bestämma.

  Island och Grekland hade gärna fått byta plats också, men där bryr jag mig inte lika starkt.

  Igår fanns fyra överlägsna framträdanden (inte låtar) och de var Lettland, Sverige, Armenien och Azerbajdzjan. Hur Lettland missade är fortfarande ett stooort mysterium.

  Gissar att det är juryn man ska skylla på.

 20. Kerstin

  Kan säga att Island är det bidraget jag hade önskat tagit sig till final. De är den låt jag lyssnat mest på här hemma. Men den var ju aldrig tippad att ta sig vidare någonstans så jag var inställd på att den inte skulle vidare. Men vad ni såg i Finlands bidrag det förstår jag inte. Men smaken är ju som bekant olika,

 21. Micke

  Jag ville inget säga om det som “chockade” mig mest igår innan någon annan gjorde det. Jag kände “det kan väl ändå inte bara vara jag som reagerar.” Men det var det uppenbarligen inte för åtminstone en till här reagerade ser jag nu.

  Du Johanna det där var faktiskt bland det värsta jag hört på mycket länge när det gäller röster. Egentligen varenda ton grekiskan tog skar i mig så jag höll på att…… Ja jag vet inte vad. När hon väl sedan kom till refrängen behövde jag inte ens förmå mina fingrar att reagera, det gjorde de själva. Sedan satt de stadigt och höll för öronen på mig. TACK MINA FINGRAR

  Grekland var ju ett av mina mardrömsbidrag. Men efter att ha hört denna mistluren började jag faktiskt koppla av. Jag tänkte: “Nog tusan måste väl Europa reagera mot detta om inte börjar jag tappa tron på människans musikkänsla.” Men döm av förvåning. Mistluren gick vidare. Nu börjar jag faktiskt undra

 22. Micke

  @Kerstin min vän ta inte detta fel nu bara. Du har svårt för Finland säger du. Jag kan ha totalt fel i det jag säger nu men min känsla är att du inte är världens bästa vän av lugna låtar. Det är något som klickar i skallen här som försöker påminna mig om att jag hört liknande grejer förut om Kerstin och hennes tankar om lugnare bidrag. Har jag fel? Bara en känsla jag fått upp hur som helst. Vill minnas vi haft liknande situationer tidigare.

  När jag väl började kolla igår var jag väldigt osäker på vilket bidrag jag skulle tycka bäst om Belgien, Armenien, Azerbadjzjan, Finland, Portugal, Polen eller möjligen möjligen Tjeckien. Jag visste inte. Efteråt var det inte minsta snack för mig. Finland var de enda som presterade som jag känner det.

  Kerstin jag önskar du kunde höra och känna det jag gör när jag lyssnar till det här bidraget. Det är inte ofta i ESC man kommer in i ett tillstånd av absolut avkoppling. Det gör jag med Finland. Är helt övertygad om att folk drabbade av stress skulle ha hjälp av detta bidrag. Helt övertygad

 23. Kerstin

  Micke, har absolut inga problem med lugna låtar så länge är de är bra och ger mig känsla av välbehag. Bulgarien är min favorit i tävlingen just nu så du har totalt fel vad gäller mig och lugna låtar. Men Finlands bidrag var bara för mig väldigt tråkig och teatralisk, inte heller artisten gillade jag. Jag trodde aldrig Finland skulle få så mycket röster men tråkigt för alla ni som gillade bidraget så klart.

 24. Kerstin

  Jag måste nog kolla det här med grekiskan och sångrösten för jag såg inte framträdandet bara det dom visade i snabb reprisen. Jag tyckte däremot att Slavko sjöng bedrövligt dåligt. Han är tydligen skådis, borde nog hålla sig till det.

 25. Micke

  Ok! Ett råd. Håll för öronen efter 1.02 🙂

 26. Adri

  Micke: Tycker du ärligt att endast Finland presterade igår?

  Det ÖVERLÄGSET bästa framträdandet igår tillhörde Armenien tycker jag! 🙂 Då snackar jag bara framträdande, låten är fortfarande runt 20-träsket på min lista.

  Även Azerbajdzjan överraskade väldigt positivt och Lettland (men vad hjälpte det…?)

 27. Adri

  Även Sverige överraskade positivt tycker jag (men där vet jag redan vad du tycker så där förstår jag att det fortfarande inte är nåt för dig 🙂 )

 28. Micke

  @Adri, jag var väldigt förvånad. Varje år brukar jag hitta plus hos bidragen när det väl blir tävling. Dock inte i år då jag tvärtom nästan uteslutande hittade minus. Kände det stundtals var direkt tråkigt tyvärr.

  Håller delvis med dig om Armenien dock inte Azerbajdzjan som tyvärr var en besvikelse. Ändå en av de bästa. Ska dock erkänna att jag gjorde som jag brukar när det väl blir tävling. De bidrag jag gillar är jag ju så säker på ändå. Därför brukar jag alltid lägga extra fokus på de bidrag jag inte gillar för att verkligen sluta cirkeln så att säga. En sista chans kan man kalla det.

  Gjorde så även igår. Av de tre jag tycker direkt illa om tog ingen chansen tyvärr. Sverige lika usel som vanligt. Grekland chockerande dålig sångerska hjälper ju inte upp bidraget. Montenegro bara så allmänt vidrigt från 001-3.00.

  Av andra bidrag jag inte tyckt om lyfte sig faktiskt Island en del men kvällens vinnare när det gäller att lyfta sig var Moldavien. Australien förstod jag inget av, som jag sa här ovanför.

 29. Micke

  @Adri, nej Sveriges bidrag är inget för mig. Jag har berättat varför och jag skulle kunna hålla på i minst 5 timmar utan uppehåll för så uselt är det i mina ögon. Men ok vänd på det då 🙂 Vad är det som är så bra med bidraget?

 30. Adri

  Micke: Vad har du att säga om Belgien då? 🙂 Blanche var ju en av de största oroligheterna innan tävlingen. Hur hon skulle hantera det, och jag tycker faktiskt att jag blev positivt överraskad! 🙂

  Det lät ju verkligen inte felfritt, men jag tycker ändå att hennes ömtåliga röst bidrog till låtens känsla 🙂 Hon “halvt log” i mitten av låten också så det var inte bara rädsla som lös igen! 🙂

  (Kommer dock föredra studioversionen att lyssna på framöver, men mycket bättre än vad jag hade aningar om att det skulle bli! 🙂 )

 31. Micke

  @Kerstin nu vet jag inte vad jag ska göra 🙂 Jo, jag ska vara ärlig och erkänna att jag är i alla fall sån. Jag vet att du gillar Bulgarien och att du gillat andra lugna men de jag minns har varit med manliga sångare och Finland hade en kvinnlig. Jag kan erkänna att jag är sån fast åt andra hållet då. När det gäller ballader och liknande har jag mycket, mycket lättare att ta till mig dem om de sjungs av kvinnor. Så knäpp är jag 🙂 Uptempolåtar har ingen som helst betydelse men lugna vill jag helst ha kvinnor. Om jag gör en topp 10 i år med lugna bidrag blir det åtta kvinnor och två män. Vad gäller Finlands bidrag finns det en liten i mig som håller med dig. Fattades kanske lite karisma hos sångerskan.

 32. Micke

  @Adri, Blanche klarade det bättre än jag trodde men ändå fattades en del. Får hon ordning på saker och ting kan hon bli riktigt bra. Mörka, känslosamma kvinnoröster är ju bara såååååå bra. Blev mest chockad över grekiskans hemska “sång”. Hade faktiskt inte väntat mig det. Låten är ju kass men min magkänsla var att hon var en bra sångerska. Skämskudde till Micke

 33. Adri

  Micke: Personligen tyckte jag också att grekiska Demy sjöng ganska så uselt. Men hon hade ändå två med sig som sjöng ännu sämre: Australiens Isaiah och Montenegros Slavko.

  Om man ska sortera gårdagens framträdanden så skulle jag nog göra det såhär:

  BRA FRAMTRÄDANDEN (Helhet):
  – Sverige
  – Finland
  – Azerbajdzjan
  – Polen
  – Moldavien
  – Armenien
  – Lettland

  ABSOLUT GODKÄND:
  – Georgien
  – Albanien
  – Belgien
  – Portugal
  – Island

  MEH:
  – Tjeckien
  – Slovenien

  DÅLIGA:
  – Cypern
  – Grekland
  – Australien
  – Montenegro

  (Detta är bara baserat på framträdandena. Röstprestation och visuellt 🙂 Låtmässigt ser min lista lite annorlunda ut 🙂 )

 34. Adri

  Med det sagt tycker jag ändå som du att det mesta lät sämre live än innan tävlingen 🙂 men jag är ändå nöjd med kvällens kvalitet (BETYDLIGT mindre nöjd med finalisterna dock)

 35. Micke

  Ursäkta mig Adri men går det att tänka annat om Demys röst. Hade jag aldrig väntat mig faktiskt.

  En sak livet har lärt mig är att man ska alltid tänka positivt. Först var jag besviken att två undermåliga bidrag Sverige och Grekland gick vidare och satte fokus på det. Men varför lägga fokus på detta. Det tredje undermåliga bidraget Montenegro rök ju all världens väg. Bättre att lägga fokus på det istället 🙂

 36. Mikaela

  Jag hade en helt annan upplevelse än många av er, då jag tyckte det mesta lät bättre än jag tidigare tyckt. Till och med Georgien hade nåt.

  Jag tyckte det var lite fuskigt att Epic sax Guy fick green room-showa lite och skaffa sympatier på ett sätt som andra länder inte fick.

 37. Kerstin

  Micke, det ligger nog mycket i det du säger att jag föredrar manliga sångare i ballader.

 38. Johanna

  @Kerstin (och Micke) Ja Slavko sjöng också skitdåligt men den åkte åtminstone ut. medans Grekland gick vidare och vi måste genomlida det där en gång till. Alltså är folk tondöva? Jag undrar på riktigt och helt seriöst? Hoppas att det går bättre imorgon för mina favoriter (för även om jag tippade 9 rätt innebär det inte att jag gillar dessa låtar) Fast i vilket fall finns det inga fullt så dåliga låtar i semi 2 som skulle störa mig lika mycket som vissa som gick vidrae i semi 1……Hursomhelst hoppas jag på mindre falsksång!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se