ESC 2017 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2017, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Kiev. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Spanien
Land: Spanien deltagit 56 gånger – vunnit 2 gånger: 1968 och 1969
TV-bolag: TVE se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1961 Conchita Bautista kom 9:a av 16 med “Estando Contigo

Spaniens ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2016: SayYay!“, Barei (Objetivo Eurovisión) 22:a i finalen
2015: Amanecer“, Edurne (Internval) 21:a i finalen
2014: Dancing in the rain“,
Ruth Lorenzo
(Mira quién
va a Eurovisión
)
10:a i finalen
2013: Contigo Hasta El Final
(With You Until The End)
“,
ESDM
(Internvalda artister
+ El Sueño de Morfeo:
Destino Eurovisión
)
25:a i finalen
2012: Quédate Conmigo
(Stay With Me)
“, Pastora Soler
(Internvald artist +
Nationell final
)
10:a i finalen
2011: Que Me Quiten Lo Bailao –
They Can’t Take The Fun
Away From Me
“, Lucía Pérez
(Destino Eurovisión) 23:a i finalen
2010: Algo Pequeñito (Something
Tiny)
“, Daniel Diges
(¡Tu país te necesita!
2010 + Destino Oslo,
La Gala de Eurovisión 2010
)
15:e i finalen
2009: La Noche Es Para Mí
(The Night Is For Me)
“, Soraya
(Eurovisión 2009:
El retorno
)
24:a i finalen
2008: Baila El Chiki Chiki “,
Rodolfo Chikilicuatre
(Salvemos Eurovisión) 16:e i finalen


Spaniens ESC-2017-bidrag: “Do It For Your Lover”, Manel Navarro (live i Kiev)

Lyssna på Spaniens Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Do It For Your Lover officiell videofinal-framträdandetext / engelsk text
Fler tolkningar: spansk versionengelsk versionakustisk versionlive i Londonlive i Tel-Avivlive i Amsterdamlive i Madridlive vid Ukrainas ESC-uttagning
Artist: Manel Navarro twitteryoutubeinstagram
facebookwikipediaeurovision.tv
Video-intervjuer: Intervju av Eurovision Radio International (8:47 – 6:e maj)
Intervju av Songfestival.be (3:44 – 9:e april)
Intervju av Eurovision Club Ukraine (3:54 – 20:e februari)
Intervju av eurovision.tv (3:07 – 17:e februari)
Se intervjuer av wiwibloggs och esckaz vid förfesterna i:
London, Tel-Aviv, Amsterdam och Madrid
Snabb-presentation: “Get to know”-video (av Eurovision Belgium)
Profile video” (av Eurovision.tv)

Startnummer: nr 16 i Finalen (13:e maj)
Låtskrivare: Manel Navarro (t&m), Antonio Rayo “Rayito” (t&m)
Uttagning: Den 11:e februari, efter att ett wildcard utsetts genom en onlineomröstning med efterföljande final, arrangerade TV-bolaget TVE en nationell uttagning med 6 tävlande bidrag. Vinnaren utsågs med hjälp av 50/50 jury- och tittarröster där juryn fick bestämma vinnaren då det blev oavgjort. Tittarna ville se Mirela som vinnare medan juryn, bestående av tre personer, utsåg Manel till segrare. Läs mer om finalen av Objetivo Eurovisión här: “Spaniens Eurovision-bidrag 2017

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)
escxtra.com
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2017-05-09): botten-12 (plats 31) av de 42
Odds (2017-05-09): botten-tippad (plats 26) av de 26


Åsikter och spekulationer om Spaniens bidrag och chanser i Eurovision 2017:

Schlagerpinglan tycker: Övre botten-placerad SpanienSpanienSpanienSpanienSpanien Betyg: 3 – / 5
Rent teoretiskt så är detta något som borde falla mig i smaken riktigt väl, då det handlar om en relativt snygg kille med gitarr som sjunger en medryckande och lättrallad låt. Det är lite “Hakuna matata”-feeling över det hela, viket egentligen tilltalar mig ganska mycket. Tyvärr så är det något med refrängen, där samma engelska mening upprepas om och om igen, som stryker mig rejält mothårs och får mig att glömma att jag nästan lät mig övertalas av verserna. Utan den sandpappersliknande refrängen hade jag nog kunna placera “Do It For Your Lover” relativt högt på mina listor, men i nuvarande skick är det endast ett medelbidrag.
Schlagerpinglan tror: Botten-placerad
Spanien har fått jumbo-placeringen på oddslistan, och det är mycket möjligt att det verkligen slutar så då landet inte brukar ha så lätt att locka till sig röster om inte bidraget har det där lilla extra. Jag tror dock att de högljudda protesterna från de som inte är nöjda över den spanska finalen påverkar oddsen mer än själva resultatet. När det nu i kväll är dags för final så spelar “skandalen” ingen större roll utan många kan säkert tänka sig att lägga några röster på denna lättsmälta sommarlåt. Några större framgångar för Spanien tror jag däremot inte på i år utan här är det nog mest frågan om att undvika den absoluta bottenplatsen.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Inför ESC 2017: Spanien – “Do It For Your Lover” – Manel Navarro”

 1. Micke

  Visst ett litet oförargligt lite myspiller kan nog en del tycka och jag kan ha viss förståelse för det. Ett väldigt låttrallat bidrag kan tyckas men jag är dock inte riktigt med på det tåget för bidraget är alltför ihåligt och ett av årets minst spännande uppenbarelser. Blev faktiskt uppriktigt förvånad när detta vann den spanska uttagningen då det nog var ett av de minst tippade av mig. Jag har dock svårt för att reta upp mig då det är ett så oförargligt bidrag om än helt befriat från allt vad utstrålning är.

  Nja Spanien jag har mycket större förväntningar och förhoppningar på er än att få höra ett mantra med Do it for your lover. Att ni dessutom gör våld mot ert eget vackra språk gör ju definitivt inte saken bättre. Skulle förvåna mig om detta kom bland de tjugo.

  Tidernas bästa Spanska:
  Nu går vi långt tillbaka i tiden. Före det att Micke stack ut sin näsa i världen för att ta emot allt den kunde bjuda på. Detta är ett av de få bidrag som verkar vara odödligt. Än idag tycks de flesta minnas det. Vad är det som är så bra? Vet faktiskt inte för jag kan inte plocka någon del här eller där utan allt handlar om helheten. I synnerhet handlar det om andra halvan.
  https://www.youtube.com/watch?v=DUW9Db-Iy6Q

  Tidernas sämsta Spanska:
  Håll för öronen nu Adri! Nej då jag ska vara hyfsat lugn 🙂 Spaniens sämsta bidrag för mig platsar även på min botten 10 genom alla tider. Ett enda långt mantra som tack och lov bara varar i tre minuter. Sprattlandet på scen och video väljer jag att inte ens kommentera. Gissa varför? 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=k0I37W3RN_U

  Tidernas tack för att ni fick mig på gott humör:
  Wow en låt jag fullständigt älskar i ESC men aldrig skulle lyssna på utanför. Men nu handlar det om ESC och då är detta ett av de största glädjepiller jag någonsin skådat inom ESC. Än idag går käften igång på mig och jag sjunger med allt jag kan när jag ser dessa härliga systrar på scen 🙂 Älskar dessutom gitarren.
  https://www.youtube.com/watch?v=cCBa4sety5w

  Borde ni ha skickat i år:
  Min absoluta vinnare i Spanien 2017. Börjar kanske lite tamt men från 0.31 regerar kvinnan med sin mäktiga röst. Ett av de bidrag jag kommer att sakna mest när allt drar igång i maj.
  https://www.youtube.com/watch?v=DgMdGZTXikc

 2. Daniela

  @ Micke: Åh vad du har rätt! Det de borde ha skickat är ju helt fantastisk!! Varför gjorde inte de det?? Ord er för att de har fått för sig att det måste sjungas på engelska?? Fattar nada!

 3. Adri

  Spanien är ett av mina favoritländer i tävligen, men vad i hela friden är det här för någonting?

  Jag avskyr denna låt. Många här på bloggen kritiserar Robin B som artist, that’s ok och allt.. men vad är då inte denna snubbe? Han verkligen smälter in i numret. Han har så lite utstrålning så han nästan blir osynlig ju.

  Låten är hemsk, framför allt refrängen då!

  Då låten för många kan beskrivas som ett “harmlöst litet glädjepiller” så ska den nog inte underskattas. Men den borde verkligen inte ha några framgångar i tävlingen.

  Spaniens bästa: Nu går jag lite utanför mallen jag använt under årets för-säsong. Som sagt är Spanien ett av de bättre ESC-länderna och vilken låt som som jag tycker är bäst vet jag men det finns så många andra jag vill påminna er så jag gör faktiskt en topp 10:
  1. Vuelve Conmigo, 1995
  2. Su cancion, 1979
  3. Dancing in the rain, 2014
  4. Bandido, 1990
  5. El, 1982
  6. Dime, 2003
  7. Quien Maneja Mi Barca, 1983
  8. Quedate esta noche, 1980
  9. Quedate conmigo, 2012
  10. Eres tu, 1973

  (Detta var bara en topp 10 också, det finns ett par honorable mentions 🙂 )

  Spaniens sämsta: Baila el Chiki-Chiki, 2008. Jag har sagt det förr och jag säger det ingen… jag hatar skämtlåtar!! (Med det sagt vill jag inte bara ha en massa tunga seriösa låtar heller, en av mina favoriter förra året var ju “Say yay! T.ex)

  Spaniens glädjepiller: På tal om fjolårets “Say yay!” så blir det nog Spaniens glädjepiller för min del 🙂 Eventuellt med ett instick från 2011 års “Que me quiten lo bailao” 🙂

 4. Kerstin

  Varje gång jag hör detta bidrag så blir jag glad så om jag skulle skriva att den här låten bara är skräp så skulle jag ljuga både för alla här och inte minst för mig själv. Den har ju uppenbarligen något eftersom jag blir glad av den och det somriga temat dom haft till låten stämmer bra med känslan jag får av den. Jag tycker han är ganska charmig faktiskt. Men det är klart att någon låt som kommer placera sig högt är det ju inte, inte heller för mig men sämst är den inte. Betyg 3-/5.

 5. Micke

  @Kerstin, det enda viktiga är att du blir glad av låten. Alltså har den mening för dig vare sig den är bra eller dålig. Det är det enda viktiga 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se