ESC2018 En månad efter att Portugal vunnit Eurovision Song Contest 2017 (första vinsten på 49 försök) så åkte dess delegation till EBU:s högkvarter i Genève, Schweiz, för ett första möte med referensgruppen där 2017 summerades och 2018-planerna diskuterades.


Update from Geneva: Portuguese delegation meets the reference group
(eurovision.tv – 4:22 – Jun 14, 2017)

Bl.a. så rekommenderade EBU att man förhandlar med mer än en stad då det är viktigt med stöd från både stad och myndigheter då TV-bolaget ensamt inte kan ordna allt. Även personer från det ukainska teamet var med för att dela med sig av sin kunskap efter att de arrangerade ESC 2017.

Arbetet med 2018-ESC startade i princip direkt efter vinsten då Jon Ola Sand lämnade över dokumentation som RTP fick läsa igenom och sedan sätta ihop grundteamet. Nästa punkter på att-göra-listan är att officiellt utse stad, plats och datum för Eurovision Song Contest 2018. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Efter ett kaotiskt ESC-år där värdlandet till slut fick blixtinkalla hjälp från utlandet för att klara av (de flesta av) sina åtagande, så önskar jag att EBU får ett lite lugnare år nu när RTP och Portugal ska planera sitt första ESC. Lite drama livar visserligen upp det hela, men då 2016/2017-cirkusen fått så stora proportioner så ser jag gärna att det lugnar ner sig lite så att musiken återigen kan hamna i fokus.

Hur som helst så tycker jag att det är väldigt skojigt att Portugal äntligen fick vinna och jag ser fram emot ett ESC där man förhoppningsvis märker av att det är ett nytt land som håller i (en del av) trådarna. 😀

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se