Eurovision Asia börjar ta form!

2017-08-18 (fredag)

Australien Som det tidigare meddelats så planeras en asiatisk version av Eurovision Song Contest och nu har de kommit så pass långt i förberedelserna av Eurovision Asia, som de valt att kalla tävlingen, att de idag lanserat den officiella webbsidan EurovisionAsia.tv.


Eurovision Asia – Promotional video” (0:53 – Aug 18, 2017)

Vad är Eurovision Asia?

Eurovision Asia är den asiatiska versionen av Eurovision Song Contest och vänder sig till länderna i Asien-Stillahavsregionen (Asia Pacific), se nedan.
Formatet är fortfarande under utveckling och idag lanserades dess officiella webbsida EurovisionAsia.tv.
Tanken är att upp till 20 länder från Asien-Stillahavsregionen ska delta i en årlig live-sänd final.
De som organiserar Eurovision Asia vill gärna ha hjälp från Eurovision-fansen och uppmanar dem att besöka EurovisionAsia.tv och berätta om sin favoritmusik från Asien och vilka som är favoriterna bland artister och låtskrivare därifrån.
Förutom den nystartade officiella Eurovision Asia-sidan så kan man uppdatera sig om ESC-släktingen via sociala medier som Facebook, Twitter, Instagram och YouTube. Den officiella hashtagen är #EurovisionAsia.
(Källa: eurovision.tv)

Vilka områden/länder räknas (vanligtvis) till Asien-Stillahavsregionen?

Östasien: Kina, Japan, Sydkorea och Nordkorea (ibland även Mongoliet och Taiwan)
Sydasien: Indien, Pakistan, Iran, Bhutan, Nepal, Maldiverna, Bangladesh och Sri Lanka (ibland även Burma, Tibet, Iran och Afghanistan)
Sydostasien: Burma, Thailand, Kambodja, Laos, Vietnam, Indonesien, Östtimor, Malaysia, Brunei, Singapore och Filippinerna
Oceanien: Australien, Nya Zeeland, Nya Guinea
(Källa: sv.wikipedia.org)

Schlagerpinglan: När jag först fick veta att det planerades en asiatisk version av Eurovision Song Contest, i mars 2016, så blev jag lite skeptisk till Australiens ESC-medverkan. Det talades ju om att den första årgången av Eurovision Asia skulle hållas i just Australien 2017 och det kändes som ett mer naturligt steg att de skulle tillhöra den tävlingen än ESC.

Nu, när Australien hunnit vara med i ESC tre gånger, så har jag totalt ändrat åsikt och ser inte att ett dubbelt deltagande skulle vara något problem. Det är ju, för tillfället, två vitt skilda tävlingar och båda kommer förmodligen att bli riktigt intressanta att följa. 😀

Efter att ha studerat min hastigt sammanställda lista över länder som skulle kunna vara aktuella för Eurovision Asia så inser jag att mina erfarenheter/kunskaper i frågan är otroligt begränsade. Intresset är det dock inget fel på så om bara lite extra tid kan frigöras så kan detta bli en väldigt trevlig ny bekantskap. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision Asia börjar ta form!”

 1. Adri

  Eurovision Asia, eller AsiaVision som jag nog tycker är det mer logiska namnet, är ingenting jag har en åsikt om.

  Finns intresset där så ska det såklart bli verklighet 🙂 men jag kommer nog inte orka följa det. Hade Sverige hoppat av ESC tvekar jag på att mitt intresse hade vart kvar av denna tävlingen ens!

  Sen hoppas jag antingen Australien får tävla dubbelt, eller håller sig till oss. Nu har de deltagit tre gånger och då kan de lika gärna stanna tills hela tävlingen läggs ner (något jag hoppas aldrig händer, men allt har ett slut).

 2. Patrik

  De länder som man har glömt att nämna som kan ställa upp i Asiens motsvarighet till ESC
  är Hongkong,Macao,Irak,Afghanistan ,Vanuatu,Nya Kaledonien,Fiji,Tonga,Mikronesien,Guam,

 3. Patrik

  Sen har vi Syrien,Jordanien,Kuwait,Saudi-Arabien,Oman,Bahrain,Qatar,Jemen,Förenade Arabemiraten,Libanon,Palestina,samt forna sovjetstaterna Turkmenistan,Kirgisistan,Uzbekistan,Tadjikistan,Kazakstan,som ligger på asiatisk mark

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se