SlovenienTV-bolaget RTVSLO har inte bara bekräftat att Slovenien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2018 utan de har även börjat att ta emot bidrag till den nationella uttagning som ska utse landets tävlingsbidrag.

Fram till den 16:e november kl. 00:00 tar RTVSLO emot bidrag via formuläret på rtvslo.si. Både inhemska och utländska låtskrivare är välkomna med sina bidrag, som bör skickas in på både slovenska och det språk man vill tävla på i ESC. En expertjury kommer senare att välja ut ett antal bidrag som får tävla i den nationella uttagningen. Vilka de är avslöjas senast den 8:e december. (Källor: esc-plus.com och rtvslo.si)

Schlagerpinglan: Tidigare så har jag skrivit en del om den nya språkregeln som eventuellt kan komma att tas i bruk vid EMA 2018 och jag står fortfarande kvar vid samma åsikt. Jag ser gärna att länderna tävlar med bidrag på de egna språken men framför allt så håller jag tummarna för att de väljer ut riktigt bra bidrag till de nationella uttagningarna, för det är trots allt de som är själva stommen i ESC. 😀

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2018“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline för att skicka in bidrag till Sveriges Melodifestivalen 2018, d.v.s. den 18:e september kl. 17:59. Fler länder som tar emot bidrag just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se