IsraelTV-bolaget IPBC, som tagit över efter nedlagda IBA, har bekräftat att Israel kommer att delta i Eurovision Song Contest 2018 samt att de kommer att utse sin representant genom talangshowen “HaKokhav HaBa” / “The Next Star for Eurovision“.

Precis som förra året så kommer Assi Azar och Rotem Sela vara programledare medan Harel Skaat, Keren Peles, Asaf Amdurski och duon Static & Ben-El Tavori utgör domarna. Säsongen, som är den femte i ordningen, blir dock utökad då den sträcker sig över 20 veckor och startar redan i slutet av oktober. (Källor: esctoday.com och wiwibloggs.com)

Uppdaterat: “The Next Star” inleds den 30:e oktober.


Golden Boy“, Nadav Guedj (ESC 2015)

Samtliga vinnare av “HaKokhav HaBa”:

Säsong 1 (2013): Evyatar Korkus – Ingen ESC-deltagare
(ESC 2014: Mei Finegold internvaldes – “Same heart” – 14:e i semi 2)
Säsong 2 (2014–15): Nadav Guedj – ESC 2015: “Golden Boy” – 9:a i finalen
Säsong 3 (2015–16): Hovi Star – ESC 2016: “Made Of Stars” – 14:e i finalen
Säsong 4 (2016–17): Imri Ziv – ESC 2017: “I Feel Alive” – 23:a i finalen
(Sammanställning av schlagerpinglan.se – Info från wikipedia & schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Som synes av sammanställningen ovan så startade “HaKokhav HaBa” inte som någon egentlig ESC-uttagning, utan det är en talangshow som blivit väldigt populär och utvecklats till många “Rising Star“-kopior världen över (precis som Idols, The Voice och The X Factor.)

Det var inte förrän efter Mei Finegolds finalmiss 2014 som showen började användas för att utse Israels ESC-artist och sedan dess har det blivit enbart finalplatser, även om placeringarna blir allt mer blygsamma för varje år. Vi får väl se om den nedåtgående trenden håller i sig eller om de lyckas vaska fram ett guldkorn som kan övertyga både jurygrupperna och publiken i nästa års ESC. Lycka till, Israel. 🙂

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Israel i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se