Tunisien: Nära ESC-debut 1977

2017-10-07 (lördag)

TunisienSchlagerpinglan: Sedan starten 1956 har totalt 52 länder deltagit i Eurovision Song Contest. Två av dem finns inte längre kvar, Jugoslavien och Serbien och Montenegro, medan sju andra länder inte deltagit på ett varierat antal år, se sammanställningen här.

Utöver dessa så finns det två länder som varit mycket nära att göra ESC-debut, varav Tunisien är ett av dem:

Tunisien i Eurovision Song Contest 1977:

Tunisien hade fått klartecken att delta i Eurovision Song Contest 1977 och var tilldelade startnummer fyra i finalen.
Landet drog sig ur utan att, vad det verkar, uppge någon förklaring. Eventuellt kan det vara p.g.a. att även Israel deltog men detta ser endast ut att vara spekulationer.
(Källa: sv.wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Jag har ännu inte sett att någon ESC-sida skrivit att RTTT, Tunisiens TV-bolag som är aktiv EBU-medlem och därmed skulle kunna delta i ESC 2018, har meddelat något om landets ESC 2018-planer men inget tyder på att de kommer att skicka något bidrag till Portugal.

Därför placerar jag för tillfället Tunisien, tillsammans med Liechtenstein och Kosovo, bland de länder som inte förväntas göra sin ESC-debut 2018. (Även Libanon lär räknas in bland de länderna men det får jag återkomma till vid ett senare tillfälle.)


Schlagerpinglan: För att vara förberedd ifall Tunisien trots allt dyker upp i ESC så har jag testat ut ett lämpligt tilltugg till deras eventuella nationella final / internvalspresentation: Lammfärsspett med koriander, spiskummin och kanel med couscoussallad och myntayoghurt (vad som verkar vara en tunisisk maträtt) som antingen kan serveras med myntate eller rött vin från Tunisien (beroende på önskemål/ålder). Allt var klart ätbart så skulle det bli en debut så är i alla fall menyn här redo. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Tunisien: Nära ESC-debut 1977”

  1. Fredrik

    Det går inte att ha med Tunisien,Libanon,Marocko om de ska kräva att Israel inte ska vara med för att de ska delta. Då är jag Team Israel 100% :). Vi har ju redan Ryssland-Ukraina dramat varje år. Det räcker bra med det.

  2. Schlagerpinglan

    @Fredrik, Ja, det sista ESC behöver är nya Ryssland-Ukraina-situationer och det är därför jag hoppas att EBU är stenhårda med att säkerställa att alla nya länder som släpps in erkänner/erkänns av alla nuvarande deltagarländer. Visst kan det kännas lite trist och i vissa fall även lite orättvist om inte länder som Tunisien, Libanon, Kosovo m.fl. kan vara med men i denna fråga tycker jag att man måste sätta ESC som fungerande tävling främst.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se