SanMarinoTV-bolaget SMRTV har kallat till presskonferens i Rom tisdagen den 17:e oktober där de utlovar information angående San Marino och deras eventuella deltagande i Eurovision Song Contest 2018.

Presskonferensen beräknas att starta klockan 16:00 CET och medverkar gör Davide Gasperoni och Carlo Romeo (båda från SMRTV) samt Alessandro Capicchioni (San Marinos ESC-delegationschef). (Källa: esctoday.com)

Snabbfakta: San Marinos deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 2008 – deltagit 8 gånger – vunnit 0 gånger


Spirit of the Night“, Valentina Monetta and Jimmie Wilson (San Marinos ESC 2017-bidrag)

San Marinos samtliga bidrag
och resultat i Eurovision Song Contest:
2017: Spirit of the Night“, Valentina
Monetta and Jimmie Wilson
(Internval) 18:e i semi 2
2016: I Didn’t Know“, Serhat (Internval) 12:a i semi 1
2015: Chain Of Lights“, Michele Perniola
& Anita Simoncini
(Internval) 16:e i semi 2
2014: Maybe (Forse)“, Valentina Monetta (Internval) 24:a i finalen
2013: Crisalide (Vola)“, Valentina Monetta (Internval) 11:a i semi 2
2012: The Social Network Song
(Oh Oh – Uh – Oh Oh)
“,
Valentina Monetta
(Internval) 14:e i semi 1
2011: Stand By“, Senit (Internval) 16:e i semi 1
2010: – – – – – –
2009: – – – – – –
2008: Complice“, Miodio (Internval) 19:e i semi 1

Schlagerpinglan: Då är frågan om presskonferensen är tänkt som TV-bolagets sätt att ta farväl av ESC eller bara ett lite mer dramatiskt sätt att bekräfta sitt deltagande på? Efter det senaste resultatet, där de kom sist av alla med endast en poäng i sin semifinal, så vore det inte helt konstigt om de känner att de fått nog av tävlingen. Det är dock ett scenario jag inte vill se utan hoppas i stället på riktigt glada nyheter, kanske t.o.m. kryddade med en artist- och/eller låtskrivar-presentation. 😀

Mer om San Marinos förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “San Marino i ESC 2018“.

Så här långt har esctoday.com 38 länder på sin lista över klara ESC-2018-länder (inväntar svar från Ryssland, Moldavien, Armenien, San Marino och Makedonien) medan wikipedia (som ser både Ryssland och Armenien som klara) har 40 länder på sin, se hela sammanställningen här: “Eurovision 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2018: Besked från San Marino på tisdag”

 1. Adri

  Håller med det som escsverige skriver, att det vore himla märkligt att dra till sig en massa uppmärksamhet och så för att hoppa av tävlingen. Det vore lite dumt tycker jag personligen.

  Men å andra sidan så förvånar ju ingenting längre, och när det dessutom råkar vara San Marino, ett av tävlingens minst framgångsrika länder, som det handlar om så höjs ju tyvärr risken att det är ett avhopp det handlar om.

  Jag hoppas naturligtvis inte på det dock!

 2. Lukas

  Nu har Eurovoix kommit ut med en nyhet att San Marino faktiskt ställer upp, och att de ska ha med ett “revolutionärt projekt som inte skådats tidigare” (min översättning av vad som står). Eurovoix brukar ofta få rätt i sina nyheter, men inte alltid, så vi får helt enkelt se. Om nånting tycker jag att det hade vart bra om de inte har med Ralph Siegel (som andra också säkert håller med mig om), men framför allt att man satsar mer lokalt. Eller om man ska importera kompositörer/artist, gör det från Italien.

 3. Lukas

  Och så har ESCToday nu rapporterat hur det blir med San Marino.
  http://esctoday.com/150921/san-marino-introducing-new-national-selection-1in360/

 4. Schlagerpinglan

  @Lukas, Tack för uppdateringen. Just när det börjar att hända saker så har jag ingen möjlighet att uppdatera bloggen, vilket är rejält frustrerande, men det tar jag igen nu på torsdagskvällen. Bättre sent än aldrig. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se