FinlandMellan den 1:a och 4:e september tog TV-bolaget YLE emot bidrag och ansökningar till “Uuden Musiikin Kilpailu 2018 (UMK)“, Finlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018.

Om YLE valt ut UMK 2018-deltagarna eller ej och om de i så fall är redo att presentera dem råder det olika åsikter om. Klart är i alla fall att det kommer att hållas en presskonferens med programledarna Krista Siegfrids och Mikko Silvennoinen den 7:e november klockan 12:00. Allt kan följas live via yle.fi/umk samt via UMK på Facebook och YouTube. (Källa: yle.fi)

Programledaren för UMK 2018:

Marry Me“, Krista Siegfrids (24:a i ESC 2013)
(Krista deltog även i MF 2016 med “Faller” och MF 2017 med “Snurra min jord“)

Schlagerpinglan: Jag ser att vissa ESC-sidor skriver att UMK 2018-startfältet ska presenteras vid presskonferensen, men även om jag hoppas att de har rätt så vågar jag inte riktigt tro det. YLE brukar portionera ut sina nyheter och så länge det finns andra saker att rapportera om, t.ex. plats och datum för finalen och formatet för tävlingen, så skulle jag inte bli förvånad om de håller oss på halster ytterligare lite längre. Vi får helt enkelt se vad som händer. 🙂

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Finland i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se