Israel Schlagerpinglan: I går kväll, söndagen den 29:e oktober, inleddes “The Next Star 2018“, den talangtävling som ska utse Israels representant i Eurovision Song Contest 2018. Här nedan ser ni vad esctoday.com rapporterade från den första showen:

Sex artister tävlade i denna första auditionsdel där det gällde att få 70% för att ta sig vidare. De röstande bestod utav publiken och fyra jurymedlemmar (Static & Ben-El Tavori, Keren Peles, Harel Skaat och Assaf Amdursky). Jurymedlemmarna kunde rösta “JA” eller “NEJ” och förfogade över vars 10% av rösterna.

Nytt för i år är att programledarna (Assi Azar och Rotem Sela) kan rädda upp till fem artister som inte klarar kvalgränsen. I första delen räddade de Mor Karbasi*, se resultatet nedan. På The Next Star:s officiella hemsida kan ni se klippen med alla de sex artisternas auditionsframträdanden.

Resultatet av “The Next Star” – Show 1:

Vidare i tävlingen
Jaki Gaforov (76% – 4 “JA”)
Adva Omer (73% – 3 “JA”)
Jonathan Margi (88% – 4 “JA”)
Mor Karbasi (59%* – 2 “JA”)
Netta Barzilai (82% – 4 “JA”)
Utslagen
Tamir Cohen (4 “NEJ”)
(Källor: esctoday.com och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Nästa avsnitt av “The Next Star 2018” sänds den 7:e november 31:a oktober kl. 20:00 CET (21:00 lokal tid) på den nya kanalen Keshet 12 samt via mako.co.il.

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Israel i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se