Vitryssland I går, den 1:a december, började TV-bolaget BTRC att emot ansökningar/bidrag från artister/låtskrivare till Vitrysslands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018. Här följer en del information om den planerade uttagningen:

Schemat för Vitrysslands nationella ESC 2018-uttagning:

1:a – 26:e december: BTRC tar emot bidrag/ansökningar
?: Auditioner Kan följas online
14:e januari (senast): Finalisterna avslöjas
1:a mars (senast): Final Max 15 bidrag tävlar


(1:28 – Dec 1, 2017 – ESCKAZ и Еврофорум представляют Евровидение 2018)

Vitrysslands nationella ESC 2018-uttagning – Reglerna i korthet:

Intresserade kan skicka in sina bidrag tillsammans med nödvändig dokumentaion i ett brev märkt “National selection round of the Eurovision Song Contest 2018’” till 9, Makaenka St., Minsk, 220807 mellan den 1:a och 26:e december.
Genom live-sända auditioner så kommer en jury att välja ut upp till 15 bidrag som går vidare till finalen av den vitryska uttagningen. Denna kommer att hållas senast den 1:a mars.
I finalen kommer vinnaren att utses genom 50/50 tittar- och juryröster där juryn (som gjorde comeback förra året) har den avgörande rösten om det skulle bli oavgjort. Vinnaren får representera Vitryssland i ESC 2018
Fullständiga regler hittar ni på tvr.by, där även alla dokument för deltagandet finns.
(Källor: esctoday.com och esckaz.com)

Schlagerpinglan: Äntligen bryter Vitryssland tystnaden angående sin nationella uttagning. Då de haft sina onlineauditioner i november de senaste åren så började jag att bli lite orolig att vi skulle gå miste om en av julsäsongens stora höjdpunkter. Nu vet vi i alla fall att de blir av så man kan slappna av. 😀

När det gäller Vitryssland i ESC så har jag numera en ganska lång lista av personliga favoriter, däribland Vladislav Kurasov (“Follow The Play” 2017, “I’m Insane” Ukraina NF 2016), Alexey Gross (“One Way Love” 2013, “Stand as one” 2015, “Flame” 2016), Dmitry Koldun (“Work Your magic” ESC 2007), Artsem Mikhalenka (“Rapsodiya #1” 2014, “Butterflies“ ESC 2010), Litesound (“We Are The Heroes” 2012) m.fl. m.fl.. Med lite tur så kanske en eller ett par av dessa bestämmer sig för att förgylla auditionerna. En lite försenad julklapp säger man ju aldrig nej tack till. 😀

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2018“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina ESC-uttagningar just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se