ESC 2018 I dag har RTP, Portugals TV-bolag, presenterat den första bildenESC-2018-scenen. Nio förslag inkom men organisatörerna valde visionen från Florian Wieder, som även designat ESC-scenerna i Düsseldorf 2011, Baku 2012, Wien 2015 och Kiev 2017.

ESC 2018-scenen är inspirerad av fyra nyckelord som är kopplade till Portugals kultur och historia: Navigation, Havet, Skeppen och Kartorna.
(Källor: eurovision.tv, esctoday.com och esctoday.com)

ESC 2018-Scenen:

Eurovsion Song Contest 2018 - Scenen
(bild från eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Efter att RTP presenterat sin minimalistiska logotyp som kommer att användas under Eurovision Song Contest 2018 så var jag lite orolig att de kanske hade samma avskalade tankebanor när de designade scenen. Havet är fortfarande det genomgående temat men slutresultatet lutar snarare åt stilfult och vackert och det är något som jag däremot tror kan bli väldigt bra. 😀

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2018: Första bilden på årets scen”

 1. Oskar

  Ser mycket lovande ut för nästa år. Tummen upp!

  Älskar när det finns strukturer i en scen som gör den minnesvärd. 2014 & 2015 var tydliga ISverige 2013 i Malmö var en besvikelse, kan någon ens säga vad det föreställde, ja loggan med fjärilen var tydlig, men scenen kan jag än idag inte minnas.
  Värst är nog för att de skulle anses vara bäst, nämligen Danmarks storhetsvansinne 2001, såg mer ut som en läkarbrits, och direkt de zomade in artisten såg man en grå trappa i bakgrunden.

  Bäst: Irlands scen 1994 är snygg, påminner om den i Danmark 2014.

  Har ni några minnen av scener?

 2. Adri

  Jag gillar dessa bilder 🙂 Det viktiga är ju dock hur den ser ut in action senare, så ska inte ha allt för höga förhoppningar.

  Min favoritscen är lätt den från ESC 2009. Det där med ”less is more” har jag aldrig hållt med om, framför allt i ESC välkomnar jag stort och flashigt. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se