Tjeckien Det som från början såg ut att bli ett internval för TV-bolaget Česká televize (ČT) har visat sig bli en nationell uttagning med sex bidrag där vinnaren utses med hjälp av både tittarna (som kan rösta via den officiella Eurovision-appen) och en internationell jury.

Inför uttagningen så skickades det in 400 bidrag till TV-bolaget, varav endast 36 kom från tjeckiska låtskrivare. Vinnaren av finalen, som planeras att hållas i januari 2018, kommer att får representera Tjeckien i Eurovision Song Contest 2018 i Portugal. (Källa: esctoday.com)

Tjeckiens senaste ESC-bidrag från nationell uttagning (utan inledande internval):

Have some fun”, Tereza Kerndlová (18:e i semi 2 vid ESC 2008)

Schlagerpinglan: De senaste fyra gångerna Tjeckien deltagit i ESC (av totalt sex gånger) har de använt sig utav någon form av internval så det ska bli roligt att se hur det kommer att sluta nu när även de beslutat sig för en nationell uttagning. Några extra ESC-kandidat-låtar att lyssna på tackar man knappast nej tack till. 😀

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2018 (inkl. alla deras bidrag och resultat i ESC) hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se