Estland För en tid sedan avslöjade TV-bolaget ERR namnen på de artister, bidrag och låtskrivare som kommer att tävla i “Eesti Laul 2018“, Estlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018, se startfältet här.

I dag har de bidrag som ska tävla i den första semifinalen, den 10:e februari, premiärspelas och ni ser här nedan länkar till de 10 tävlande bidragen. De resterande tio bidragen som tävlar i den andra semifinalen presenteras i morgon, den 20:e december.

De tävlande artisterna / bidragen / låtskrivarna i Estlands “Eesti Laul 2018”:

Semifinal 1, 10:e februari:
Laura (Walk With Me)“, Vajé
(Karl-Ander Reismann)
etv.err.eelåttext
Drop That Boogie“, Iiris & Agoh
(Ago Teppand, Iiris Vesik)
etv.err.eelåttext
Külm“, Etnopatsy
(Aile Alveus-Krautmann)
etv.err.eelåttext
Thousand Words“, Sibyl Vane
(Sibyl Vane, Helena Randlaht)
etv.err.eelåttext
Everybody’s Dressed“, Aden Ray
(Nikita Bogdanov)
etv.err.eelåttext
Näita oma energiat“, Tiiu x Okym x Semy
(Kaido Luht, Sergei Morgun, Tiiu Kaarlõp, Meiko Umal)
etv.err.eelåttext
Home“, Stig Rästa
(Stig Rästa, Fred Krieger)
etv.err.eelåttext
Pseudoprobleem“, Miljardid
(Miljardid, Marten Kuningas)
etv.err.eelåttext
On My Mind“, Desiree
(Amiran Gorgazjan)
etv.err.eelåttext
La forza“, Elina Nechayeva
(Mihkel Mattisen, Timo Vendt, Ksenia Kuchukova, Elina Nechayeva)
etv.err.eelåttext

Schlagerpinglan: Mitt första intryck av de tio bidragen, varav fem går vidare till finalen den 3:e mars, är något ljummet. Med tanke på att “Eesti Laul” är en av de nationella uttagningar jag ser fram emot allra mest så hade jag nog alltför höga förhoppningar på startfältet.

Nåja, det fanns i alla fall tre bidrag som gav mig lite mer positiva vibbar än de övriga, d.v.s. “Home“, “Thousand Words” och “La forza“, och med tanke på att vi har en hel semifinal kvar att lyssna på så kan slutresultatet fortfarande bli hur bra som helst. 😀

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Estland i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till ““Eesti Laul 2018”: Lyssna på Semifinal 1-bidragen”

 1. Micke

  Undrar om jag inte redan har hittat det bidraget som snällt sagt blir det jag tycker sämst om under hela ESC 2018. Åtminstone hoppas jag verkligen det 🙂 Detta bidraget är allt det jag inte gillar i musik, förutom dutt dutt syntar då 🙂 Bidraget tävlar i Semifinal 2. Versen är hemsk men vad är refrängen? Vad är värre än hemskt 🙂 Sångaren heter Rolf Roosalu

 2. Adri

  Av de fyra släppta i Estland från den andra semifinalen så är ”Misty” den bästa. Eller är bästa egentligen det rätta ordet? Kanske snarare ”den minst usla”.

  Än så länge får gärna ERR bara dela ut vinsten direkt till ”La forza” så vi slipper denna menlösa upplaga.

  Men inte ens ”La forza” är fantastisk. Jag hoppas på ett ännu större BANG bland de sex kvarvarande.

 3. Micke

  Trodde knappt det ens var möjligt men semifinal 2 är t.o.m sämre än semifinal 1. Vad har hänt med Estland. Nu när åde Albanien och Lettland är positivare än vanligt så hade jag väntat mig än mer från Estland och deras Esti Laul som brukar vara en av höjdpunkterna. Men jädrar sicket dåligt material de ställer upp med i år.

  I Semifinal 1 fick jag precis till fem hyfsade till final. I semifinal 2 har jag hört åtta av tio bidrag. Ett av dem hoppas och tror jag är årets sämsta bidrag överhuvudtaget i ESC “Rolf Roosalu”. I övrigt finns där ytterligare fem bedrövliga bidrag. Endast två bidrag kan jag en bra dag om året tycka är hyfsade. Sex bedrövliga av åtta hittills alltså. Vad tusan har Estland sysslat med

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har ännu inte lyssnat på semi-2-bidragen men blir lite orolig när jag läser ditt omdöme. Eller kanske inte… det kan ju bli en promenadseger för Stig Rästa. 😀

 5. Adri

  Jag skriver under på det mesta du säger Micke. Albanien och Lettland, bättre finaler än vanligt.

  Estland, som brukar ha en av prets höjdpunkter håller verkligen låg jäkla kvalitet. Inte ens ”La forza” som är överlägsen hittills kommer troligtvis ha en chans på min topp 15 i ESC. Då är det ganska illa faktiskt.

  Hoppas låtarna växer!

 6. Micke

  @Adri nej det jag nu matt säga har jag nog aldrig sagt här förut. Dags att ranka bidrag i semifinal 2 kanske? Ja men hur ska jag kunna göra det? Där är 10 bidrag varav 8 i mina ögon och öron bedrövliga. Endast två klarar sig från omdömet bedrövlig men inte för att de är bra eller hyfsade. Halvdåliga snarare. Nej ingen ranking här. 20 bidrag varav exakt hälften 10 stycken rent bedrövliga. Två i första semifinalen och åtta i andra. Det finns två ganska bra och tre skapliga det är allt. Alla fem i första semifinalen.

  1. Etnopatsy – “Külm”
  2. Elina Netšajeva – “La forza”

  3. Sibyl Vane – “Thousand Words”
  4. Stig Rästa – “Home”
  5. Desiree – “On My Mind

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se