Bulgarien Via Twitter har TV-bolaget BNT meddelat att de fått in 147 låtar och 11 projekt (med låt, scenshow, budgetförslag m.m) när de sökte efter lämpliga internval till Bulgariens deltagande i Eurovision Song Contest 2018.

En del behöver dock komplettera sina ansökningar, och BNT ser gärna att de får fler förslag att välja mellan, så därför har de beslutat sig för att flytta fram deadline från den 20:e till den 29:e december. Tanken är att de ska göra sitt val den 31:a januari och sedan presentera det för allmänheten den 12:e mars.

De har även avslöjat att det i samlingen av intresserade så här långt finns 8 producenter, 4 bulgarisk/internationella team, 2 internationella artister samt att 100% av bidragen är på engelska.

BNT:s nya tidsplan inför Eurovision Song Contest 2018:

29:e december Deadline att skicka in bidrag
31:a januari Val av artist och låt
12:e mars Presentation av artist och låt
(Källa: BG Eurovision på Twitter)

Schlagerpinglan: Om inget oväntat inträffar (eller det valda bidraget läcker i förväg) så får vi m.a.o. vänta tills den 12:e mars innan vi får veta vad Bulgarien ställer upp med för bidrag i Portugal. Så här i december 2017 så känns det som en evighet tills dess men det är trots allt bättre att de presenterar en tidsplan som de har en möjlighet att hålla. 😉

Mer om Bulgariens förberedelser inför ESC 2018 (samt deras åtta senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Bulgarien i ESC 2018“.

Relaterad information: En sammanställning över olika länder som tar emot bidrag just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se