RumänienTV-bolaget TVR har presenterat de 60 bidrag som kommer att tävla i Rumäniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018, “Selecția Națională 2018″.

72 bidrag skickades in till TV-bolaget men endast 60 av dem gick vidare från live-auditionerna där en femmannajury (bestående av Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan och Viorel Gavrilă) valde ut de som får tävla i de fem semifinaler som ska sändas under januari/februari från olika städer i Rumänien.

Från semifinalerna går sedan 15 bidrag vidare till finalen den 25:e februari. Alla de 60 bidragen kan man lyssna på via eurovision.tvr.ro. (Källa: esctoday.com)

En av semifinalisterna i “Selecția Națională 2018”:

M I H A I – “Heaven

Några av de tävlande bidragen i “Selecția Națională 2018”:

Artister / Bidrag Tidigare bidrag
M I H A I – “Heaven ESC 2006: “Tornero
Alex Florea – “Nobody Told Me It Would Hurt”
(se eurovision.tvr.ro)
ESC 2017: “Yodel It!
Xandra – “Try 5:a 2017: “Walk on by
Eduard Santha – “Mesom romales 8:a 2017: “Wild child
Jukebox feat. Bella Santiago – “Auzi cum bate semifinal 2016: “Come on everybody

Schlagerpinglan: Jag har själv lyssnat igenom de 60 bidragen som hastigast och måste medge att jag känner mig väldigt hoppfull när det gäller Rumäniens 2018-säsong. Även om jag inte så här direkt ser något bidrag som den självklara vinnaren så är jag som vanligt är lite svag för M I H A I:s ballad. Jag tror dock att jag behöver ge startfältet ytterligare några lyssningar innan jag vågar mig på att utse några personliga favoriter, men så här långt så ser det helt klart lovande ut. 😀

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2018 (inkl. hela “Selecția Națională 2018”-startlistan med artister, bidrag och låtskrivare) hittar ni här: “Rumänien i ESC 2018“.

Relaterad information: Vill ni ha ännu mer ESC-relaterad musik att lyssna på så här på nyårsafton så sänder ESCRadio.com sin traditionella “Eurovision Top 250” hela dagen med start kl. 11:00.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Rumänien 2018: Lyssna på de 60 “Selecția Națională”-bidragen”

  1. Micke

    Har lyssnat igenom de 60 bidragen och fått fem favvisar. En av dem är för mig överlägsen. Det roliga som jag ser det är att den är totalt chanslös. Låter det knäppt? Kanske men jag tycker alltid det är roligare att ha något eget än något som de flesta har gemensamt. Så har jag alltid känt när det gäller musik.

    Jag har en favvis hos alla länder hittills. ALBANIEN; ESTLAND, LETTLAND och RUMÄNIEN. Hos de tre förstnämnda har mina favvisar en chans att vinna. I ALBANIEN har den redan vunnit. Men som sagt i RUMÄNIEN är den totalt chanslös but as if I care 🙂 Den är min 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se