Eurovision 2018: Blandade nyheter

2018-01-04 (torsdag)

ESC2018 Schlagerpinglan: Här hittar ni en handfull korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2018. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

ESC2018 Eurovision 2018: Programledarna avslöjas den 8:e januari
TV-bolaget RTP har meddelat att de den 8:e januari kommer att avslöja vem/vilka som kommer att få äran att vara programledare för Eurovision Song Contest 2018 i maj 2018 när det för första gången är Portugal som håller i arrangemanget.

Bland de namn som finns med i spekulationerna finns främst Catarina Furtado men även Silvia Alberto, Julio Isidro, Jose Carlos Malato, Joana Teles, Pedro Granger, Jorge Gabriel, Filomena Cautela och Nelly Furtado nämns. (Källa: esctoday.com)

Montenegro Montenegro: 31 bidrag inkom till “Montevizija 2018”
TV-bolaget RTCG har avslöjat att de fått in 31 bidrag till deras nya nationella ESC-uttagning “Montevizija 2018“. Av dessa kommer fem bidrag att väljas ut till finalen som kommer att hållas den 17:e februari på hotell Hilton Podgorica. (Källa: wiwibloggs.com)
Finland Finland: Saara Aalto väljer ut sina tre UMK-låtar!
Efter att TV-bolaget YLE meddelat att de internvalt sångerskan Saara Aalto så har hon jobbat tillsammans med olika låtskrivarteam, bl.a. Linnea Deb och Thomas G:son, för att få ihop tre bidrag till finalen av “UMK 2018” som är planerad att hållas i Espoo Metro Areena den 3:e mars.

Då hon själv via Twitter och Instagram rapporterat om att de har många bra låtar att välja mellan samt att hon (den 3:e januari) skulle välja ut sina tre Eurovision-alternativ inom de närmaste 5 minuterna så verkar det som att finalfältet numera är klart och (enligt hennes egen utsaga) väldigt starkt. (Källa: escxtra.com)

Spanien Spanien: Fem låtar på spanska i finalen
Tinet Rubira från Gestmusic, företaget bakom OT, svarade på frågor från fans i mellandagarna och där framkom det att alla de fem finalbidragen kommer att framföras på spanska i den nationella ESC-finalen.

På frågan om bra engelska bidrag ratas bara p.g.a. språket blev svaret: “En bra sång på engelska som framförs av någon som inte behärskar språket är inte längre en bra sång. Vi letar efter en bra sång och den bästa kandidaten.” (Källa: eurovoix.com)

Azerbajdzjan Azerbajdzjan: Aisels bidrag presenteras i mars
Aisel, den artist som internvalts att få representera Azerbajdzjan i ESC 2018 har i en intervju med lokal media avslöjat att hennes ESC-bidrag kommer att presenteras i mars 2018. (Källa: eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Mer om ESC-ländernas förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Eurovision 2018“.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se