Eurovision 2018: Blandade nyheter

2018-01-06 (lördag)

ESC2018 Schlagerpinglan: Här hittar ni en handfull korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2018. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Island Island: Tävlingsbidragen presenteras den 19:e januari
Mellan den 6:e september och 20:e oktober tog TV-bolaget RÚV emot bidrag till “Söngvakeppnin 2018” och den 19:e januari kommer de att presentera de 12 artister som får tävla i uttagningens två semifinaler, den 10:e och 17:e februari. Därifrån går sedan tre låtar från vare semi, samt ett wildcard, vidare till finalen den 3:e mars. (Källa: eurovoix.com)
Tjeckien Tjeckien: ESC-2018-bidraget presenteras den 29:e januari
De sex tävlande bidragen i Tjeckiens nationella ESC-uttagning kommer att presenteras den 8:e januari i form av musikvideor. Därefter får en internationell jury och allmänheten (via Eurovision-appen) rösta fram till den 22:a januari. Endast rösterna från Tjeckien kommer att räknas. Resultatet av omröstningen (50/50 jury- och tittarröster) kommer att presenteras den 29:e januari. (Källa: ceskatelevize.cz)
Tyskland Tyskland: De sex “Unser Lied für Lissabon”-finalisterna
TV-bolaget NDR avslöjade för en tid sedan namnen på de sex artister som valts ut bland över 4000 sökande efter att 100-manna-Eurovision-panelen och diverse experter sagt sitt. De utvalda till den tyska ESC 2018-uttagningen “Unser Lied für Lissabon” är: Ivy Quainoo, Natia Todua, Xavier Darcy, Ryk, voXXclub och Michael Schulte.

Nästa steg är att upp till 15 inhemska och internationella låtskrivare och producenter ska delta vid ett låtskrivarläger tillsammans med de sex finalisterna för att ta fram tävlingsbidragen. Själva finalen kommer att avgörs den 22:a februari i Berlin. (Källa: eurovision.tv)

Ungern Ungern: Lyssna på fullversioner av samtliga “A Dal 2018”-bidrag
Den 20:e januari inleder Ungern sin nationella ESC-uttagning “A Dal 2018” med den första av totalt sex shower. Av de 30 bidrag som presenterats med små smakprov så har två artister, The Matter och Nemzenekar, dragit sig ur och ersatts med två andra, Patikadomb och Viki Singh. Se “Ungern i ESC 2018“-sidan för länkar till fullversioner av samtliga bidrag. (Källa: esctoday.com)
Serbien Serbien: RTS fick in 75 bidrag till sitt ESC-val
Efter att deadline för intresserade att skicka in sina bidrag till “Beovizija 2018” flyttats fram till den 10:e november så fick RTS in 75 bidrag. När detta avslöjades så sades det dock inget om själva uttagningen utan endast att de skulle meddela senare hur valet ska göras. Om det blir en final med tio bidrag i februari där en mix av tittar- och juryröster utser vinnaren eller något helt annat återstår därmed att se. (Källa: wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Mer om ESC-ländernas förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Eurovision 2018“.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2018: Blandade nyheter”

  1. Adri

    Ojojoj… i höstas när jag fick önska artister till länder så önskade en visst Adrian just sångerskan Ivy Quainoo! Och visst är hon också favoriten att vinna, har jag hört från andra tyskar! (Detta dock innan låtarna avslöjats). Menmen… so far so good!

    Hittills säger jag HEJA IVY QUAINOO!

    Är inte hon fantastisk? Jo, jo det är hon!

    https://m.youtube.com/watch?v=WZVjjT2vA1E

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se