TjeckienTV-bolaget Česká televize (ČT) presenterade idag de sex bidrag som tävlar om att få representera Tjeckien i Eurovision Song Contest 2018 och därmed inleddes även omröstningen (både för allmänheten och den internationella juryn).

Fram till den 22:a januari kan allmänheten rösta via den officiella Eurovision-appen (endast rösterna från Tjeckien räknas in i slutresultatet) och samma dag presenteras även juryns röster. Slutresultatet (50/50 tittar- och juryröster) presenteras dock inte förrän den 29:e januari. Här nedan ser ni hela startfältet, inkl. artisterna, bidragen, låtskrivarna samt länkar till finalbidragen som nu är fria att lyssnas på.

Ett av de tävlande bidragen i Tjeckiens ESC 2018-uttagning:

Lie to me“, Mikolas Josef

Tjeckiens ESC 2018-uttagning – Finalstartfältet:

Bidrag, Artister, Låtskrivare
High on love“, Debbi
(Ellie Wyatt, Jon Hallgren, Mahan Moin, DWB)
StandUP“, Doctor Victor
(Doctor Victor)
We rule this world“, Eddie Stoilow
(Jan Žampa, Jan Martínek)
Fly“, Eva Burešová
(Václav Noid Bárta, David Vostrý)
Lie to me“, Mikolas Josef
(Mikolas Josef)
Never forget“, Pavel Callta
(Pavel Callta)
(Källa: ČT)

Schlagerpinglan: Även om jag är väldigt glad över att se Václav Noid Bártas namn bland låtskrivarna (deltog som sångare 2015: “Hope Never Dies“) så är det inte hans bidrag som gjorde det största intrycket på mig vid den första genomlyssningen, utan det stod Mikolas Josef och hans “Lie to me” för. Roligt när man faller för något direkt, frågan är nu om den håller i längden eller ej. 🙂

Startfältet som helhet imponerar stort på mig och jag kan tänka mig att ett flertal av dem, däribland “High on love” med Debbi kommer att spelas flitigt här hemma. Hur de klarar sig live är däremot en helt annan fråga men eftersom ČT verkar låta all röstning ske baserat på studioversionerna så antar jag att de godkänt samtliga artisters live-förmåga vid ett tidigare skede. Vi kan ju alltid hoppas. 🙂

Sätt guldkant på den tjeckiska uttagningen:

Schlagerpinglan: Då det inte verkar bli någon regelrätt final den 29:e januari utan endast en resultatspresentation så “firades” det final här redan under måndagen, då tävlingsbidragen lyssnades igenom för första gången. Det blev en favorit-i-repris från 2016: hemlagad variant av tjeckisk kycklingschnitzel med potatismos (smažený řízek) och tjeckisk öl. 🙂

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2018 (inkl. alla deras bidrag och resultat i ESC) hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Tjeckien 2018: Lyssna på de 6 finalbidragen”

 1. Adri

  Alltså… ALLT tyder på att ”Lie to me” kommer vinna. Alla verkar verkligen tycka gott om den låten! Den är så sjuuuuuuuukt vinsttippad. Och jag är okej med det. Men jag tycker inte om den i närheten av samma grad.

  Och det finns en enkel förklaring varför: saxofonen. Eller trumpeten. Blåsinstrumentet i alla fall. Något osexigare än den hooken i ”Lie to me” har jag nog inte hört det senaste året. Lät som ett djurslagsmål. Låten hade vart såååå mycket bättre utan blås-hooken.

  Aja, ”Lie to me” kommer med 90% säkerhet att vinna, och trots blåset är jag faktiskt mer än ok med det! 🙂

 2. Anton

  Åh jag avskyr verkligen Lie to me!! Det kryper i kroppen när jag hör den. Nåja, varje år ska man väl ha ett hatbidrag… Eller så kanske den inte vinner (Jag håller tummarna). Efter första genomlyssningen så har jag Fly på första plats följt av High on love

 3. Adri

  Sex låtar. Fyra som jag accepterar. Två som jag gärna tystar ner.

  Börja negativt:

  • StandUp (Oerhört klumpig låt. Inget som heter flow eller harmoni. Osmidig och klumpig bara. Synd, för visst hör jag potential?)

  • High on love (Zzzzzzz… inte den intressantaste kommentaren direkt, men den sammanfattar mina känslor ganska bra!)

  Och så de fyra plussarna:

  • Lie to me (Redan kommenterat ovan.)

  • Fly (Den intressantaste av dem! Den är bara liiiiiiite för slö. Den är så långsam. Men den väcker ändå mitt intresse och har en mystisk aura.)

  • Never forget (Den mest radio-acceptabla i högen. Så ni som inte vill ha en tävling fylld av radiohits lär ju avsky detta 😉 Nä… men det är lite tråkigt. Men absolut kompetent och jag blir inte pissed off om den vinner 🙂 Långtifrån!)

  • We rule this world (Den jag tror är mest chanslös. Men skit i det… jag gillar den. Lite lagom peppig och ”anthem”-ig. Kan säkert fylla en arena bra ändå! 🙂 )

 4. Micke

  Varför inte göra Eva Burešová startklar för att representera Tjeckien och helt enkelt låta de andra FLY away somewhere? Det enda rätta

 5. En polack

  min kommentar försvann igen 🙁

 6. Fredrik

  Hur tänker Tjeckien när de kanske väljer en vinnare som kanske är helt usel live? Tur att melodifestivalen inte är inspelad. Tjeckien borde veta bättre tycker jag.

  Jag hörde förresten Kamferdrops live i Bingolotto. Där är någon som borde önska att Melodifestivalen gjort som Tjeckien iallafall.

 7. Micke

  Först och främst vill jag buga mig i största respekt för Tjeckien och tacka för att de besparar oss tung huvudvärk genom att vi slipper dutt dutt syntar och liknade

  1. “Fly“, Eva Burešová (Outstanding bäst men det är verkligen ett borderline. Är helt med Fredrik med detta att man ju inte vet ett skit om hur det är live. Just detta bidraget är verkligen beroende av att Eva kan stå för den rösten som hon visar här. Kan hon det så är de andra dömda för min del)

  2. “High on love“, Debbi (Hur Adri kan somna till det här kan jag inte få in 🙂 Blir tvärtom glad av det här även jag är fullt medveten om att risken är stor att jag tröttnar tämligen snabbt. Men just nu gör det mig glad och jag lever alltid i nuet)
  3. “We rule this world“, Eddie Stoilow (Att låna in lite light The Edge kan ju aldrig vara fel. Även om det bara når 50% så blir det ju ändå bra. Lite U2 och Coldplay lyser alltid upp. Just nu trea men något säger mig att detta är en växare)

  Då lämnar vi det positiva Tjeckien och går vidare.

  4. “Never forget“, Pavel Callta (My oh my! Hur många gånger har vi hört detta tidigare. Åtskilliga to say the least. Beyder det att jag tycker det är värdelöst? Nope bara så fruktansvärt slentrianmässigt)

  5. “StandUP“, Doctor Victor (Jag brukar “skryta” om att jag hittar musik jag gillar i varje genre (undantaget gospel) men det är ju olika “svårt”. Hip hop som jag tycker illa om är ju mer undantag än regel att hitta något bra. Rocken däremot som är min numero uno är det tvärtom svårt att hitta något riktigt dåligt i. Det går dock. Behöver jag säga mer -:) )
  6. “Lie to me“, Mikolas Josef (Avstår kommentar med respekt för att det verkar vara pinglans favvis men det är inte min grej. Kan ju säga som så att om den här skulle vinna blir jag lika besviken för det som jag blev glad över segraren i Albanien)

  Snälla Tjeckien nu har ni tre bra bidrag. Ta vara på det nu.

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Något sade mig att du (och många andra för den delen) kanske skulle ha lite problem med “Lie to me”. 🙂 Mitt största problem är att jag har svårt att se hur den ska kunna fungera live så att samma känsla som i studioversionen kommer fram utan att det blir för svagt. Som sagt, förhoppningsvis har de redan kontrollerat alla bidragens live-kvalitéer.

 9. Micke

  @Pinglan, det där är exakt samma som jag känner med min favvis “Fly”. Magkänslan är tyvärr inte bra

 10. Mr A

  Näee här hittade jag ingen favorit heller. Alla låtar lika.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se