Ungern Schlagerpinglan: Redan i december 2017 presenterade TV-bolaget MTVA små smakprov på de 30 bidrag som ska tävla i “A Dal 2018“, den nationella uttagning som utser Ungerns bidrag i Eurovision Song Contest 2018.

Fullversionerna presenterades för ungefär en vecka sedan och efter att ha lyssnat intensivt på de tävlande bidragen så har jag nu gjort min första personliga topp-tio-lista, se nedan:

Schlagerpinglans preliminära “A Dal 2018”-favorit:

Good vibez“, Heincz Gábor ”BIGA”

Schlagerpinglans 10 “A Dal2018”-favoriter:

1. Good vibez“, Heincz Gábor ”BIGA” (Heat 2)
2. Turn the lights on“, Andy Roll (Heat 3)
3. Bármerre jársz“, Ham ko Ham (Heat 3)
4. I let you run away“, Yesyes (Heat 2)
5. Meggyfa“, Horváth Tamás (Heat 3)
6. Runaround“, Peet Project (Heat 2)
7. Kirakat élet“, LivingRoom (Heat 1)
8. 1 Szó Mint 100“, #yeahla ft. Eszes Viki (Heat 3)
9. Aranyhal“, Odett (Heat 2)
10. “”Viszlát nyár“, AWS (Heat 2)

Schlagerpinglan: När det gäller den ungerska uttagningen (och många andra för den delen) så har det visat sig att många av mina favoriter inte håller live när väl uttagningen kommer igång och därför försöker jag att inte använda alltför många superlativ så här inledningsvis. Allt kan ju förändras så fort vi hör hur artisterna presenterar sina bidrag vid de tre inledande deltävlingarna.

Jag kan bara gå efter mina intryck just nu och då tycker jag att “Good vibez” med BIGA är den överlägset bästa låten i startfältet och jag hoppas att den må-bra-känsla som finns i studioversionen kan tas med till ESC-scenen, eller i alla fall till A Dal-sändningarna till att börja med. 😉

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2018 (samt länkar till samtliga 30 “A Dal 2018”-bidrag) hittar ni här: “Ungern i ESC 2018“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2018 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2018-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Ungern 2018: Schlagerpinglans “A Dal”-topp-10”

 1. Micke

  Se där! Kollade din topp 10 och ser att där finns ett bidrag jag missat som definitivt kommer in på min topp 10. Ska iväg och jobba nu men imorgon ska jag putsa på min topp 10 och se om jag kan få den klar. Kul att du lägger ut dina topp 10 Pinglan. Den jag väntade mest på var Rumänien, inte för att den är något extra utan för att jag ville se om miraklet skulle komma att någon här hade min favvis på sin topp 10 eller 15. Trodde ju inte det och lät bli att nämna vilken det var för att inte “förleda” på något sätt. Sen kom din topp 10 men inte en jäkel här matchade den. Så mycket för mitt smusslande 🙂

  Ser att du åtminstone har med tre bidrag som troligen kommer med på min topp 10 Pinglan. Däremot inte min favvis. Du får skärpa till dig lite nu 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag är så nöjd med att ha med din Rumänien-favorit bland mina tjugo främsta. Kommer att leva på det länge. 😉

 3. Micke

  Det hoppas jag att du har betydligt bättre ting att leva på och för 🙂 Dessutom är det en liten obetydlig låt men den fångade i alla fall mig 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, 😀

  Roligt att se att topp-10-listorna uppskattas. I de mindre uttagningarna kanske de inte tillför så mycket mer än visar på min personliga favorit, men i de som innehåller över tio bidrag (och är lite svårare att lyssna sig igenom) så kanske de kan ge någon ett hum om var man kan börja (eller inte, beroende på smak). Hur många bidrag en uttagning än har får man ju alltid ta en låt i taget. (Drömmer tillbaka till den tid då Schweiz presenterade hundratals bidag och man fick leta efter de fåtal guldkorn som trots allt fanns, men oftast aldrig valdes ut.) 🙂

 5. Adri

  Ungern är, tillsammans med Rumänien, det jämntjockaste startfältet i år. Inte mycket dynamik där inte. Om man jämför Ungerns startfält med hjärtslag på en sjukhus-monitor så är Ungerns startfält verkligen ett rakt streck.

  Men, jag har hittat FYRA låtar jag inte skulle tjura över om de vann. Fyra kan låta mycket… men det deltar alltså trettio låtar. Inte så bra statistik.

  Menmen… min topp 4:

  1. Meggyffa (Ganska överlägsen ändå.)

  2. Vigyazo
  3. Viszlat nyar (Bättre i grunden än “Vigyazo” men jag önskar snubbarna kunde chilla lite. “Chilla Gunilla” som vi säger i Skåne. För jag blir bara trött efter en stund. Men resten av låten kompenserar ändå.)
  4. Crack my code

  De andra 26 kan ju lika gärna hoppa av, åtminstone för min del! 🙂 Men om någon av er gillar de låtarna (uppenbarligen) så är det ju superkul 🙂

 6. Adri

  Micke: Du har ju vart hemlighetsfull och smusslat angående din favorit i Rumänien. Men nu har ju Pinglan + läsare publicerat sina listor ang. Rumänien. Tycker du inte det är dags att du säger vilken låt det är som är din favorit där då? Jag är faktiskt himla nyfiken (och jag har i varje fall inte sett att du faktiskt skrivit ut det än 🙂 )

  Off-Topic (Ish): Jag har hittat en enorm växare i Schweiz’ startfält. Det var redan min favorit där, men mest bara “best of the bunch”, men nu tycker jag fantemej att den har något på riktigt. Den kommer i alla fall spelas till en hyfsat hög grad här hemma. Riktigt bra tryck och gung och röst 🙂 Nu är den helt överlägsen i Schweiz, och ganska högt av alla hittills avslöjade i år 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=eyZQ95XxeOw

 7. Schlagerpinglan

  @Adri, Även jag lutar åt “Stones”-hållet i Schweiz uttagning då min ursprungliga favorit “A thousand times” blev lite ointressant i det långa loppet (om det är ett uttryck som fungerar efter endast en vecka). Än är dock inte sista ordet sagt utan jag lyssnar några dagar till innan jag presenterar min preliminära topp-sex. Onsdagen är i stället vigd åt Tjeckien, som är betydligt enklare. 😉

 8. Micke

  1. “Vigyázó”, Nova Prospect
  2. “Viszlát nyár”, Aws
  3. “Azt mondtad“, Dánielfy Gergely
  4. “Good vibez“, Heincz Gábor ”BIGA”
  5. “Bármerre jársz“, Ham ko Ham
  6. “Meggyfa“, Horváth Tamás
  7. “Ne hagyj reményt“, Vastag Tamás
  8. “Levegőt”, Noémo
  9. “Nem szól harang“, Leander Kills

  Dessa är de nio bidrag jag gillar i Ungerns uttagning. Har haft ett helvete att få in ett tionde. Hade till slut tre att välja mellan. Egentligen ointressant då vilken jag än valt skulle vara långt efter de övriga nio i rankingen. Valde till slut den här.

  10. “Turn the lights on“, Andy Roll

  Skaplig blandning i Ungerns uttagning från röjarrock till relaxing stuff

  Det i mina ögon särklassigt sämsta bidraget av alla är den här:

  “Crack My Code”, Reni Tolvai

  Möjligen i konkurrens med den här:

  “Butterfly House“, Singh Viki

  @Adri, du skriver “nu har ju Pinglan + läsare publicerat sina listor ang. Rumänien”. Vilka läsare är det? Jag hittade i alla fall inga 🙂 Adri jag har inte “smusslat” för att jag tror min favvis i Rumänien är något alldeles speciellt utan snarare tvärtom. Det är ett enkelt, mysigt bidrag som helt enkelt klickade för mig. Jag är helt övertygad om att den är TOTALT CHANSLÖS i den här tävlingen som vill ha stor show och ösa i bidraget. Därför “smusslade” jag för att jag ville se om det verkligen fanns någon mer som den här hade klickat för. Skulle överraska mig enormt och jag ville min kick för den inte skulle påverka positivt eller negativt. Ville bara se 🙂 Tyvärr kom det ju inte en enda lista här förutom pinglans men hon har den ju topp 11-20. Inte illa 🙂

  @Pinglan, självklart uppskattar jag dina topp 10 listor och allt annat förutom när det handlar om MF. Men det gör ju andra så det ska ju jag skita i 🙂 Jag hade väl inte “slösat tid” på den här bloggen om jag inte uppskattar det du gör :-). Om det dessutom har lättat på den där fronten med lite jobbigheter (du vet vad jag menar) så kan det ju inte vara bättre 🙂 Keep up the good work

 9. Adri

  Micke: Okej, ”lista” var att ta i. Men både Lukas och jag skrev om våra favoriter 🙂 Det är i alla fall de enda jag gissar kommer skrivas under i Rumänien-inlägget 🙂

 10. Adri

  @Micke: Men om du för den delen inte vill skriva din favorit än så gör inte det. 🙂 Men ska jag vara helt ärlig har jag svårt att se det påverka folket här så pass mycket! 🙂 Menmen… det är såklart upp till dig 🙂

 11. Micke

  @Adri, insåg inte själv att jag glömde när jag skrev det senaste att berätta vilken som är min favvis i Rumänien. Sorry! Det är det totalt chanslösa bidraget med Zoltan

  1. “Dacă dragostea e oarbă”, ZOLTAN
  2. “End the Battle”, Meriem
  3. “Rekindle The Flame”, Lion’s Roar
  4. “Nobody Told Me It Would Hurt”, Alex Florea
  5. “Teardrop Rain”, Tom Hartis
  6. “Out of the dark”, Alice Jeckel

 12. Lukas

  @Micke, jag undrade faktiskt vilken du hade som slog Viszlat nyár, och när jag såg att det var Vigyázó kan jag förstå det, den var faktiskt min andrahandsfavvis. Båda två har för mig en väldigt tacksam genre, sen att AWS slår Nova Prospect för mig beror ju mer på att det är mycket mer fart och mycket mer kraft i låten. Jag fick faktiskt lära mig att låten (vars titel ungefär betyder “Adjö, sommar”) handlar om en förlorad barndom sångarn upplevt i och med hans pappas bortgång. Och jag tror att det också stärker förstaplatsen för dem desto mer, i och med att jag också gick samma öde till mötes för åtta år sedan, och upplever än idag samma känslor som han beskriver i texten.

 13. Micke

  @Lukas jag får faktiskt bra vibbar av hela nio bidrag och det känns jädrigt positivt. Min etta och tvåa är egentligen ganska lika för mig men jag känner att min etta är lite jämnare. Finns det någon annan på min topp du gillar förutom dessa två Lukas?

  Texter kan göra under med låtar Lukas. Dock väldigt sällan i ESC och MF. Förstår hur du känner för jag har samma sak med morsan. Man kommer aldrig över sånt min vän men förhoppningsvis lär man sig leva med det. De flesta gör tack och lov det

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se