Armenien Under fyra dagar, 15:e till 18:e januari, har TV-bolaget AMPTV presenterat de 20 bidrag som är utvalda att få tävla i “Depi Evratesil 2018“, den nationella uttagning som kommer att utse Armeniens representant i Eurovision Song Contest 2018.

Uttagningen, som består utav kvalrunda, semifinaler och final, kommer att inledas den 3:e februari. I dag, den 18:e januari, presenterades de fem sista bidragen och här nedan ser ni länkar till dem och de övriga 15 bidragen:

Ett av de tävlande bidragen i “Depi Evratesil 2018”:

Get Away With Us“, Robert Koloyan

Lyssna på de 20 bidrag som tävlar i “Depi Evratesil 2018”:

Presenterades den 15:e januari:
Poison (Ari Ari)“, Tamar Kaprelian
Enamórame“, Hayk Kasparov
I’m a Liar“, Nemra
Waiting For The Sun“, Amaliya Margaryan
The Voice“, Suren Poghosyan
Presenterades den 16:e januari:
Heartbeat“, Angel
Puerto Rico“, Kamil Show
Stare At Me“, AlternatiV
Follow The Ocean“, Tyom
Qami“, Sevak Khanagyan
Presenterades den 17:e januari:
Stand Up“, Gevorg Harutyunyan
Unbreakable“, Zhanna Davtyan
Forever“, Mger Armenia
What You Hide“, Arman Mesropyan
You & I“, Asmik Shiroyan
Presenterades den 18:e januari:
If You Don’t Walk Me Home“, Lusine Mardanyan
Fade“, Mariam
Escape“, Maria’s Secret
Shogha“, Gata Band
Get Away With Us“, Robert Koloyan

Schlagerpinglan: Av de fem sista bidragen så var det främst två stycken som jag fastnade för direkt och det var den känslofyllda “If You Don’t Walk Me Home” samt den lite mer direkta “Get Away With Us“. De övriga kändes mer medelaktiga men det är inget som inte fler lyssningar skulle kunna ändra på. 🙂

Om jag skulle utse mina “dags-vinnare” så hade de blivit följande: “I’m a Liar“, “Qami“, “You & I“, och “Get Away With Us“. Vi får väl se om min slutliga favorit finns bland de fyra eller ej, just nu ligger i alla fall Asmiks bidrag riktigt bra till här. På återseende. 🙂

Mer om Armeniens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Armenien i ESC 2018“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2018 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2018-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Armenien 2018: Lyssna på “Depi Evratesil”-bidragen”

 1. Micke

  Nja den lovande inledningen dag ett planade ut lindrigt sagt. Av de 20 bidragen har jag fått ihop fem jag tycker bra om men också fem jag tycker illa om. Det som mest ändrats är ett bidrag där jag gillade vers men ogillade refräng, vilket gjorde ett dåligt bidrag. Nu har vers och refräng smält ihop bättre för mig så den är bland mina på topp 5.

  RIKTIGT BRA BIDRAG:

  1. “Poison (Ari Ari)“, Tamar Kaprelian
  2. “Waiting for the sun, Amaliya Margaryan
  3. “I’m a Liar“, Nemra
  4. “You & I”, Asmik Shiroyan
  5. “If You Don’t Walk Me Home“, Lusine Mardanyan

  6-15 (Här blandas det övriga)

  RIKTIGT DÅLIGA BIDRAG:

  16. “Escape“, Maria’s
  17. “Heartbeat”, Angel
  18. “Puerto Rico”, Kamil Show
  19. “Enamórame“, Hayk Kasparo
  20. “Unbreakable Zhanna”, Davtyan

  Min absoluta favvis är “Poison” medan min absoluta botten är “Unbreakable Zhanna”

 2. Adri

  Micke: Kul att ”You and I” verkar växt 🙂 Den fanns ju på din lista under ”Ganska dåliga bidrag” igår 🙂 Sen heter din sistaplats faktiskt bara ”Unbreakable”. Zhanna är artisten, inte med i låttiteln 🙂 Inget stort problem alls, men good to know!

  Och dagens låtar? Meh. Väldigt menlösa. Inget som var heluselt, men inget jättebra heller. I februari lär det bli en dragkamp mellan Tamar och Asmik. Något jag är VÄLDIGT ok med 🙂 Men hejar nog strået mer på Tamar 🙂

  Dagens låtar i alla fall (Alla är totalt chanslösa både för mig och IRL tror jag dock)

  1. If you don’t walk me home
  2. Fade

  3. Shogha
  4. Get away with us
  5. Escape

 3. Adam

  För mig är det helt klar fyra låtar, en per dag, som varit de bästa.

  Dag 1: “Poison (Ari Ari) Tamar Kaprelian
  En låt som inte direkt chockar en i kraft, men smyger sig in i folks medvetanden med sitt lockande melodi. Aldrig sett Tamar dock som en sångerska som ska klara av uptempolåtar, men detta kan funka, då det inte krävs väldiga röstresurser. Ett coolt nummer, och denna kan bli farlig även i Lissabon.

  Dag 2: “Puerto Rico” Kamil Show
  Alltså jag kan inte motstå denna totalt vansinniga hyllningen till Puerto Rico, som haft en så tuff höst iochmed stormen som svepte förbi och försatt landet strömlöst fortfarande. Väldigt typiskt galen drag-låt men också påminner nog om min barndoms Markoolio och hans galna 90 och 00-tals pop. Gör mig både nostalgisk och glad.

  Dag 3: “You And I” Asmik Shiroyan
  När denna låt började så spetsade öronen till rejält, och jag diggar med i beatet, som är modernt och retro samtidigt. Låter som nåt Agnes eller Kristin Amparo skulle haft en hit med…eller haft i MF och kommit topp 3 i finalen. Schlagerig, men ändå modern, gillar skarpt. Ett snyggt nummer och denna skulle kunna lyckas riktigt bra i Eurovision.

  Dag 4: “If You Don’t Walk Me Home” Lusine Mardanyan
  Riktigt stämningsfull ballad som får mig och tänka på Evanescence (utan rockriff då). Fantastisk text som får en att lyssna verkligen. Kan också gå riktigt bra i Eurovision om hon håller live.

  Svårt att ranka dessa fyra, de ligger väldigt jämnt i min ranking. Men överlag, en riktigt bra uttagning från Armenien, kul och se! 🙂

 4. Adri

  Då ser man ett mönster på tre låtar som folk här på bloggen verkar kunna samlas kring. ”Poison”, ”You and I” och ”If you don’t walk me home”.

  Jag tror den sistnämnda trots detta är chanslös, men att slutstriden kommer stå mellan ”Poison” och ”You and I” 🙂

 5. Johanna

  “If you don’t walk me home” Behöver jag ens säga mer? Min solklara favorit bland samtliga bidrag här i Armeniens uttagning och ett av de bästa bidragen jag hört i någon uttagning än så länge i år. Och nej, den kanske inte vinner men det struntar jag helt i. Riktigt bra låt!

 6. Micke

  @Johanna, du överraskar mig. Har du och jag samma smak för en gångs skull 🙂 Känner precis som du. Det är ett starkare och mer genomarbetat bidrag. Dock följer det inte mallen för vinnare i ESC och är därför troligen chanslös. Jag tar mer än gärna en käftsmäll som visar att jag har fel 🙂 Det här är ett bidrag som låter skapligt vid första lyssningen. Större chans att de senare för mig blir “stora” än bidrag som sätter sig direkt som tvärtom är snabbt glömda

 7. Adri

  Micke: Jag måste bara fråga. Vilken ”mall” pratar du (och ibland ni, men främst du) om? För du sa samma sak om Albanien i december. Att ”Mall” inte följde mallen (haha) och därför nog inte skulle vinna men se vad som hände! 🙂 och både Ukraina 2016 och Portugal 2017 är väl ganska ”icke-typiska” låtar för tävlingen som gick raka vägen och vann! 🙂

  Det jag vill säga till er som envisas med att kalla era favoriter chanslösa hela tiden är: Ha liiiiite faith i tävlingen i alla fall! 🙂 Det är mycket roligare då ju!

  Som sagt, den mallen är upplöst för mååånga år sedan. Skulle säga att ”mallen” började lösas upp smått vid 2008 och nu är den så pass svag att dess påverkan på resultatet är mer eller mindre obefintlig!

 8. Micke

  Men det är ju det jag menar Adri. ESC har mallar men inte så strikta som MF så då och då kan någon slinka igenom mallarna tack och lov. Där har du storheten med ESC och…………………. med MF. Men helt utan mall är inte ens ESC. Därför hade jag kunnat lova dig vad som helst, om vi känt varandra irl, om till exempel min favvis i Rumänien hade vunnit. Många år sedan jag slutade tro på tomten Adri .-)

  Du skrev också nån gång under någon rubrik att jag hade sagt att jag skulle hoppa av om “den dansanta” med “den stora utstrålningen” hade vunnit 2017. Tro mig det hade jag gjort. Trots att jag inte är så enormt tävlingsinriktad så hade det varit låååååångt över gränsen. När inte ens svenska vinnaren 2013 längre är värst i Sverige och bara Österrike 2012 är värre överhuvudtaget. Då Adri då har det dragits ut långt längre än jag trodde var möjligt.

 9. Adri

  Micke: Jag har sagt det förr, och det är att mallarna i MF är också betydligt mindre nu än för några år sedan 🙂 De har mer makt än i ESC, dit kan jag absolut sträcka mig 🙂 Robin Bengtsson som vann 2017 (han hade faktiskt ett namn 😉 ) tycker jag inte heller följde MF-mallen. Mallen i MF för mig är snarare det vi svenskar skickade 2001-2009 (undantaget The Ark 2007, men inte var den bra för det). Alltså, scandi-pop kallas det väl ibland i tävlingen (av naturliga anledningar) och det är snarare det som är mallen i MF för mig 🙂

  Och sen var detta lite kontroversiellet, men jag tycker faktiskt Robin B var både roligare artist, mer äkta artist och mer talangfull artist än tvåan Nano som många här på bloggen uppskattade (Nano hade den bättre versen, det ger jag honom. Men refrängen var usel och Nano var… Nano). Men den lådan kan man stänga, det var ett år sen. Moving on. Jag blev relativt nöjd i slutändan ändå. Mariette borde ju vunnit. Maybe 2018, hon kommer ju igen 🙂

  Men jag står nog ändå för att ESCs mallar är väldigt svaga. Vääääääldigt svaga. Jag tror t.o.m att låtar som idag uppfattas som “standard ESC” har lättare att åka ut än att vinna (Moldavien 2016 är ett exempel där. Den låten följde ju den döende mallen slaviskt och allting genomfördes egentligen kompetent nog, men den fick åka ut på plats 40 eller nåt.)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se