Rumänien Söndagen den 21:a januari avgjordes den första semifinalen av “Selecția Națională 2018“, Rumäniens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018. 11 artister framförde sina bidrag och juryn utsåg 3 finalister.

Juryn, som både delade med sig av sina åsikter och röstade, bestod utav Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan och Viorel Gavrilă. Här nedan ser ni resultatet av juryns röstande medan all inför-semifinal-info finns här. (Där kan ni även hitta länkar till bidragen i väntan på att resultatlistan ska uppdateras med länkar till showens framträdanden.)

Ett av de tävlande bidragen i Rumäniens “Selecția Națională 2018” – Semifinal 1

Walking on Water“, Alexia & Matei (vinnarna av Selecția Națională 2018 – semifinal 1)

Resultatet av “Selecția Națională 2018” – Semifinal 1, 21:a januari:

Placering, Bidrag, Artister Juryröster
Till Final: Marian Liliana Nicu Ilinca Viorel Summa
1. Walking on Water“, Alexia & Matei 12 p. 12 p. 7 p. 10 p. 12 p. 53 p.
2. Mirror“, Echoes 6 p. 7 p. 10 p. 7 p. 8 p. 38 p.
3. Me som romales“, Eduard Santha 1 p. 5 p. 12 p. 12 p. 5 p. 35 p.
Ute ur tävlingen:
4. Devoted“, Johnny Bădulescu 2 p. 6 p. 8 p. 8 p. 10 p. 34 p.
5. Nobody Told Me It Would Hurt“, Alex Florea 4 p. 8 p. 6 p. 6 p. 4 p. 28 p.
6. The Perfect Fall“, Elena Turcu 10 p. 10 p. 2 p. 2 p. 3 p. 27 p.
7. A Love Worth Falling For“, Lina 8 p. 3 p. 3 p. 4 p. 6 p. 24 p.
8. From Underneath“, Hellen 7 p. 4 p. 4 p. 5 p. 2 p. 22 p.
9. Rise Up“, Liviu Anghel 3 p. 2 p. 5 p. 3 p. 7 p. 20 p.
10. Reborn“, Waleska 5 p. 1 p. 0 p. 0 p. 1 p. 7 p.
11. Take Me Away“, CornEL 0 p. 0 p. 1 p. 1 p. 0 p. 2 p.
(Källor: TVR och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför semifinalen hoppades jag att “From Underneath”, “A Love Worth Falling For” och “Nobody Told Me It Would Hurt” skulle få de tre finalplatserna och efter att ha sett showen så var jag (om möjligt) ännu mer säker på det. Uppenbarligen hade jurymedlemmarna en helt annan syn på startfältet och valde tre bidrag som jag tvärtom har haft lite svårt för så här långt. Ibland är det tur att det finns maratonuttagningar då chansen fortfarande finns att de väljer “rätt” flera gånger innan vi är framme vid finalen. 😉

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2018 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Rumänien i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Rumänien 2018: Resultatet av “Selecția Națională” – Semifinal 1”

  1. Adri

    “Walking on water” var min favorit i detta bleka startfält. Ingenting förändrades efter liveframträdandet heller, jag tyckte de var bäst och förtjänar finalplatsen. Jag ser de gärna som representanter i slutändan faktiskt 🙂 Men ska inte gå för långt fram. Låtar kan ju växa och krympa live i framtiden så väl i finalen kan det se annorlunda ut 🙂

    Jag var för övrigt också lite orolig innan sändningen att Ilinca skulle Alex Florea högsta poäng bara för att… ja, de var ju samarbetspartners. Men jag är glad att hon höll kvar till att låta det handla om musiken och framträdandet 🙂 Då kan hon gott behålla sin juryposition för min del 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Själv gillar jag inte alls “Walking on water” utan tyckte att Alexia & Matei kändes lite för amatörsaktiga och ser gärna att de får några års träning innan de försöker sig på ESC-äventyret igen. (Jag skulle dock aldrig påstå att du har “fel” då jag själv andra år sett artister som jag tyckt vore perfekta för ESC som juryn ansett varit “för unga och oerfarna”. Alla har m.a.o. sin egen uppfattning och väl är väl det. 🙂 )

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se