Storbritannien I dag, tisdagen den 24:e januari, presenterade TV-bolaget BBC de 6 bidrag som kommer att tävla i “Eurovision: You Decide 2018“, den nationella uttagning som ska utse Storbritanniens bidrag i Eurovision Song Contest 2018, se nedan.

I finalen den 7:e februari kommer det att finnas en expertpanel på plats som ger sin syn på bidragen. Det är däremot tittarna (som teleröstar eller röstar online via bbc.co.uk/eurovision) och en proffs-jury som 50/50 kommer att utse vinnaren. Programledare för den brittiska finalen är Mel Giedroyc och Måns Zelmerlöw.

Här nedan ser ni hela startfältet, inkl. länkar till de sex tävlande bidragen samt BBC:s artist-sidor där ni kan läsa mer om artisterna.

Ett av de tävlande bidragen i Storbritanniens “Eurovision: You Decide 2018”

I Feel the Love“, Goldstone

“Eurovision: You Decide 2018” – Finalstartfältet, 7:e februari:

Bidrag, Artister, Låtskrivare
I Feel The Love“, Goldstone
(Eric Lumiere, Joakim Buddee, Laura White, Roel Rats)
Legends“, Asanda
(Christopher Wortley, Laurell Barker, Roel Rats)
Crazy“, RAYA
(Emil Rosendal Lei, Greta Salóme Stefánsdóttir, Samir Salah Elshafie)
Astronaut“, Liam Tamne
(Ashley Hicklin, Jacob Pedersen, Jeanette Bonde, Rune Braager)
You“, Jaz Ellington
(Ashley Hicklin, Herman Gardarfve, Laura White)
Storm“, SuRie
(Nicole Blair, Gil Lewis, Sean Hargreaves)
(Källa: bbc.co.uk)

Schlagerpinglan: Wow, det här var jag inte alls beredd på. Efter en första genomlyssning så var jag extremt positiv till startfältet, mycket tack vare att mina förväntningar inte var så speciellt höga. Efter några lyssningar till så började jag dock att urskilja några mindre smickrande mönster (t.ex. att flera bidrag tappar i refrängerna och en del blir lite tjatiga i längden) men den ursprungliga känslan är kvar: detta måste vara det bästa brittiska startfältet sedan “Eurovision:You Decide” introducerades 2016. 🙂

Så här inledningsvis så har jag “Crazy” högst upp på min personliga lista med “Legends“, “I Feel The Love” och “Storm” på en delad andraplats. Nu återstår det bara att se om ytterligare lyssningar och lite tid kan förändra något. 🙂

Mer om Storbritanniens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2018“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2018 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2018-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Storbritannien 2018: Lyssna på de 6 final-bidragen”

 1. Adri

  Trodde inte att dessa ord skulle komma om Storbritanniens final. Men det här var faktiskt en riktigt bra final överlag. Vinnaren finns nog inte här, men rejält med potential 🙂

  Det negativa? Den enda låten jag verkligen inte kan se mig gilla (men är såklart ändå öppen för att den kan växa) är den jag tror vinner. ”Astronaut”.

  Det positiva? Resten är som sagt fyllt med potential.

  Bara hört låtarna en gång, och första intrycket ger nog bäst respons till antingen ”Storm” eller ”Legends” 🙂 Kan dessutom se de bli jäkligt snygga på en ESCscen om de tar sig dit! 🙂

 2. Jonas

  Astronaut var den ändå låten som stack ut, den var annorlunda och man kom ihåg den efter första lysnnningen. Möjligen är det någon annan låt som växer. Klart godkänt startfält över lag annars.

 3. Johanna

  vad olika man kan uppfatta ett startfält. Personligen tycker jag att samtliga Storbritanniens tre senaste ESC_bidrag är långt mycket bättre än allt här. Den enda jag inte stängde av efter 1 och en halv minut var “You” Den däremot gillar jag en hel del.

  Det var den enda som lät som den är skriven av en människa och inte slumpad text ihopsatt med exakt samma melodi. De andra låter mest. Dåligt.

  Och baserat på detta tror jag britterna ska var glada om det går bättre i år än förra året. För det tror inte jag.

 4. Adam

  Håller med Johanna, vilket skräpgäng av låtar. Vissa har bra bitar, men missar på andra delar. “Legends” har potential att bli riktigt bra live…men är så sjukt rörig att jag förstår inte hur man ska få ihop det. “Astronaut” har en riktigt bra sångare…men jag tröttnar till andra refrängen, texten är rätt fånig. “You” har kanske de bästa verserna i brittiska uttagningen på år och dar…men var är refrängen?! Jag kan inte komma ihåg den när den tar slut heller. “Storm” låter som en låt som Emmelie De Forest skulle ha skrivit en sen kväll när hon varit riktigt trött…och när hon gått upp på morgonen och läst igenom bränt upp pappret. De sista två vill jag inte ens prata om, trams bara.

  Nästan så jag vill att BBC bara drar sig ur. Jag förstår inte vitsen att vara kvar när man bara får fram skräp. Trodde de var på rätt väg efter förra året, men nej, de bara luras liksom. På sätt och vis kanske det är lika bra att Australien får britternas plats…de bryr sig åtminstone.

 5. Adri

  Är med Johanna på ett spår, och det är att inget här kommer upp i liga med ”Never give up on you” förra året. Men det var ju också en favorit hos mig 🙂 Kanske förra årets största växare! 🙂

  Men jag tycker nog ALLA här (inkl. Astronaut) är bättre än ”You’re not alone” från 2016.

 6. Adri

  Och nåt verkar dessutom ha hänt i år. Antingen med min smak, eller min attityd till tävlingen för nu märker jag att jag börjat tro på mina favoriter också!

  Jag tror nämligen ”Legends”, vid vinst den 7e, skulle kunna komma upp i klass till Lucie på resultattavlan. För tidigt att säga dock utan att ha sett live eller sett konkurrensen 🙂 Den behöver också finputsas… precis som Lucie behövde 🙂

  Men tror jag den vinner? Nej. Men som jag hoppas!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se