Ungern 2018: Resultatet av Heat 2

2018-01-27 (lördag)

Ungern På lördagskvällen den 27:e januari avgjordes den andra deltävlingen av “A Dal 2018“, Ungerns uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018. 10 artister framförde sina bidrag och de sex semifinalisterna utsågs i två röstningsomgångar:

Först räknades summan av de fyra jurymedlemmarnas (Judit Schell, Misi Mező, Károly Frenreisz och Miklós Both) röster och de röster tittarna lagt via “A Dal”:s röstningsapp (den femte jurymedlemmen) ihop för att utse de första fem semifinalisterna.

Därefter fick tittarna själva välja ut det sjätte semifinalbidraget bland de återstående fem bidragen genom att fortsätta rösta.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden:

Ett av de tävlande bidragen i Ungerns “A Dal 2018” – Heat 2

Azt mondtad“, Dánielfy Gergely (vinnaren av A Dal 2018 – Heat 2)

Resultatet av den andra deltävlingen av Ungerns “A Dal 2018”:
Till Semifinal (jury- och app-röster): Juryröster Tittarröster Summa
Azt mondtad“, Dánielfy Gergely 10+10+8+9= 37 p. 8 p. 45 p.
Viszlát nyár“, AWS 9+9+9+9= 36 p. 9 p. 45 p.
I let you run away“, Yesyes 10+8+8+8= 34 p. 9 p. 43 p.
Good vibez“, Heincz Gábor ”BIGA” 9+9+9+8= 35 p. 8 p. 43 p.
Aranyhal“, Odett 8+9+8+8= 33 p. 6 p. 39 p.
Till Semifinal (tittarröster): Juryröster Tittarröster Summa
Lusta lány“, SativuS 6+7+7+6= 26 p. 8 p. 34 p.
Ute ur tävlingen: Juryröster Tittarröster Summa
Mese a királyról“, Nene 7+8+8+8= 31 p. 6 p. 37 p.
Runaround“, Peet Project 7+7+8+7= 29 p. 7 p. 36 p.
Butterfly House“, Viki Singh 7+7+7+7= 28 p. 6 p. 34 p.
Nekem te“, Maya ’n’ Peti 6+6+6+6= 24 p. 6 p. 30 p.
(Källor: mediaklikk.hu och wikipedia)

Schlagerpinglan: Efter att en av mina “A Dal 2018”-topp-tio-bidrag åkt ut direkt vid förra veckans deltävling så var jag beredd på det värsta nu när det var dags för min topp-tio-etta “Good vibez” att möta juryn/tittarna. Mina farhågor visade sig dock vara obefogade då det i stället slutade med att inte bara BIGA utan även Yesyes och AWS fick klartecken för semifinalerna. 😀

Som om detta inte vore nog så visade det sig att ett bidrag som jag inför deltävlingen tyckte var helt OK men inget speciellt blev något helt annat när det framfördes live med känsla. Bidraget är naturligtvis “Azt mondtad” och det fick helt rättvist (enligt min personliga åsikt) juryns högsta poäng och klättrade rejält på min egen lista.

Efter alla dessa glädjebesked så har jag återigen fått upp hoppet för “A Dal 2018” och ser med stor förväntan fram emot nästa veckas deltävling. 😀

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Ungern i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Ungern 2018: Resultatet av Heat 2”

 1. Daniel

  Jag har lite blandade känslor av resultatet. Det positiva var att kvällens bästa framträdande (“Azt mondtad“, Dánielfy Gergely) vann. Det negativa var att min tvåa för kvällen (“Nekem te“, Maya ’n’ Peti) inte bara åkte ut utan kom sist. Gråter stora tårar.
  Sedan är jag lite förbannad på mig själv att jag inte gillar tvåan AWS. Jag borde älska den men den griper inte tag på mig. Jag ger den nya försök hela tiden men det händer ingenting.

 2. Micke

  @Daniel. jädrigt kul att höra att även du funnit fram till Dánielfy Gergelys bidrag. Missförstå ingen här nu, jag sätter inte min smak över någon annans, men ESC och MF-lyssnare är ju inte direkt kända för att lägga tid och fokus på lågmälda vackra bidrag. Jag hittade direkt fram till det här bidraget första gången jag hörde det och har funderat lite över om någon annan här skulle göra det. Nu vet jag 🙂 Inte blev mitt intryck av bidraget heller sämre efter att ha sett det framföras live av en snubbe som hade mer av DET än jag hade räknat med. AWS var min solklara favorit i Heat 2 innan jag såg det live men numera får AWS dela på den förstaplatsen. Nästa vecka ramlar de ned till delad andraplats om Nova Prospect sköter sina kort rätt 🙂

 3. Daniel

  @Micke kul att du också gillar Dánielfy Gergelys bidrag. Och jag håller med dig om att han överraskade och hade verkligen DET. Det behövs inte mycket mer än att sjunga bra, ha hjärtat med och kännas äkta. Och det lyckades han med.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se