DanmarkNu på lördag, den 10:e februari, kommer Danmark att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2018 genom finalen av den nationella uttagningen “Dansk Melodi Grand Prix 2018“.

Redan den 22:a januari presenterade TV-bolaget DR de 10 finalisterna men det var inte förrän i dag som de tävlande bidragen släpptes. Ni kan lyssna på de tio “DMGP 2018”-finalbidragen på Spotify, Deezer och Tidal via länken här: sonymusic.lnk.to. Låtarna finns även för lyssning via dr.dk.

Startfältet i “Dansk Melodi Grand Prix 2018”, final 10:e februari:

Bidrag, Artister, Låtskrivare:
1. Riot“, Ditte Marie
(Theis Andersen, Lise Cabble, Chris Wahle)
2. Starlight“, Anna Ritsmar
(Lise Cabble)
3. Higher Ground“, Rasmussen
(Niclas Arn, Karl Eurén)
4. Boys on Girls“, Sannie
(Sannie Carlson, Domenico Canu, James Reeves)
5. Angels to My Battlefield“, Sandra
(Lars ‘Chief 1’ Pedersen, Ronny Vidar Svendsen, Anne Judith Stokke Wik, Nermin Harambasic, Sandra Hilal)
6. Unfound“, Lasse Meling
(Lasse Meling, Kim Nowak-Zorde, TheArrangement)
7. Standing Up for Love“, CARLSEN (systrarna Vanja Carlsen, Laila Carlsen, Barbara Chaparro)
(Thomas Thörnholm, Michael Clauss, Dave Rude)
8. Signals“, KARUI
(Annelie Karui Saemala, Jeanette Bonde, Daniel Fält, Jonas Halager)
9. Holder fast i ingenting“, Rikke Ganer-Tolsøe
(Rune Braager, Clara Sofie Fabricius, Andrea Emilie Fredslund Nørgaard)
10. Music for the Road“, Albin Fredy
(Rune Braager, John Garrison, O. Antonio)
(Källa: dr.dk)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning så var det främst fyra bidrag som tilltalade mig, d.v.s. “Riot“, “Starlight“, “Higher Ground” och “Holder fast i ingenting” (ej nödvändigtvis i den ordningen). Även bland de övriga så fanns det en del som lät lovande, vilket ökar på min förhoppning om att Danmark ska kunna bjuda på en riktigt trevlig DMGP-final. Nu återstår det bara att se om ytterligare lyssningar kan få någon låt att framstå som den självklara vinnaren eller om vi får vänta tills live-framträdandena för denna “aha-upplevelse”. 🙂

Mer om Danmarks förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Danmark i ESC 2018“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2018 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2018-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Danmark 2018: Lyssna på de tio “DMGP 2018”-bidragen”

 1. Adri

  Hmm… nja. Jag vet inte. Efter en snabb första genomlyssning så får jag nog ge bäst betyg till ”Girls on boys”.

  Men överlag var det faktiskt ganska meh. Åtminstone efter första genomgången, vad som händer framåt i veckan återstår att se! 🙂

 2. Mr A

  Lyssnat på snuttarna och låt 5 låter lovande. Dock låter alla som samma låt. Dock en bra låt. Bäst urval hittils iaf bland nordiska bidrag.

 3. Mr A

  @,Pinglan Alcazars ratade låt http://bloggar.aftonbladet.se/schlagerbloggen/2018/02/har-ar-alcazar-laten-som-bjorkman-ratade-till-melodifestivalen/ en omarbetad version.

 4. Marcus

  Håller fullängdarna och scenshowerna vad smakproven lovar så har Danmark en fjärde vinst nära till hands i Starlight, och en säkerhetsreglerna topp 10-placering med Boys On Girls.

  Men känner jag danskarna rätt väljs någon av de andra åtta radioskvalande meningslösheterna.

  Förresten, är inte Holder Fast I Ingenting mer än lovligt lik Sichelles Trenger Mer från Norge häromåret?

 5. Marcus

  (Hur autokorrektade min telefon säker till säkerhetsreglerna egentligen? Nåväl…)

 6. Johanna

  “Starlight” var den enda låten jag tyckte stod ut i detta startfältet, “Music for the road” skulle jag också kunna acceptera som vinnare. De andra kändes mest som Danmark brukar göra, med andra ord tråkiga och att de spelar på “säkra” kort som inte alls blir så säkra i slutänden. Danmarks problem är i princip alltid att de inte är direkt dåliga, det är bara det att de inte är vidare bra heller. Själv har jag inte gillat ett danskt bidrag sedan “Rollo och King” 2001 (som för övrigt borde vunnit det året)

  De vinner inte i år heller det är ett som är säkert. I vilket fall, Norden imponerar inte och jag håller fortfarande Rebeccas låt i norska uttagningen som bästa Nordiska alternativ av det vi hört hittills (med Finland och stora delar av Sveriges startfält kvar)

 7. Schlagerpinglan

  @Mr A, Tack för tipset. 🙂

 8. Isabell

  Efter en genomlyssning av Danmarks potentiella vinnare, ligger mitt favoritval på ”Standing up for love” eller ”Music for the road”. Danmark har alltid deltagit med bidrag som jag har gillat mer eller mindre! Heja Danmark! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se