StorbritannienSchlagerpinglan: I kväll, onsdagen den 7:e februari, är det dags för Storbritannien att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2018 genom finalen av den nationella uttagningen “Eurovision: You Decide 2018“.

En expertpanel finns på plats för att ge sina åsikter om de 6 tävlande bidragen men det är 50/50 jury- och tittarröster som utser vinnaren. Här nedan ser ni lite info om uttagningen i stort, startfältet, länkar till bidragen samt mina personliga betyg av dem:

Storbritanniens nationella ESC-2018-final i korta drag:
6 bidrag tävlar i finalen som avgörs i Brighton Dome den 7:e februari.
Showen kan ses via BBC Two, BBC iPlayer och freeintertv.com (som förhoppningsvis fungerar utanför UK) kl. 20:30 CET.
Vinnaren kommer att få representera TV-bolaget BBC och Storbritannien i ESC 2018.
Under programmets gång kommer en expertpanel, bestående av Rylan Clark-Neal, Rochelle Humes och Tom Fletcher, att dela med sig av sina åsikter om bidragen.
Vinnaren utses genom 50/50 jury- och tittarröster.
Mel Giedroyc är återigen programledare för “Eurovision: You Decide” men i år får hon även hjälp av Måns Zelmerlöw.

Ett av de tävlande bidragen i den brittiska finalen:

“Legends”, Asanda (en av “Eurovision: You Decide”-finalisterna)

Storbritanniens “Eurovision: You Decide”, 7:e februari:

Bidragen, artisterna och låtskrivarna: Schlagerpinglans betyg:
I Feel The Love“, Goldstone
(Eric Lumiere, Joakim Buddee, Laura White, Roel Rats)
StorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannien
Legends“, Asanda
(Christopher Wortley, Laurell Barker, Roel Rats)
StorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannien
Crazy“, RAYA
(Emil Rosendal Lei, Greta Salóme Stefánsdóttir, Samir Salah Elshafie)
StorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannien
Astronaut“, Liam Tamne
(Ashley Hicklin, Jacob Pedersen, Jeanette Bonde, Rune Braager)
StorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannien
You“, Jaz Ellington
(Ashley Hicklin, Herman Gardarfve, Laura White)
StorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannien
Storm“, SuRie
(Nicole Blair, Gil Lewis, Sean Hargreaves)
StorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannien

Schlagerpinglan: Rent låtmässigt så är det främst två bidrag som intresserar mig så här på förhand, efter att ha lyssnat på bidragen i ca två veckor, och det är “Legends” och “Crazy“. Det ska bli väldigt intressant att se hur de står sig live för är det något man lärt sig så är det att det inte räcker med en bra låt, själva framträdandet är minst lika mycket värt. Allt kan m.a.o. fortfarande hända och jag ser fram emot en förhoppningsvis både underhållande och spännande show (om den nu kommer att kunna följas utanför UK, vill säga, annars får det lösas på annat sätt). 🙂

Mer om Storbritanniens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2018“.


Sätt guldkant på den brittiska finalen:

Schlagerpinglan: Då vi tidigare haft otur med de brittiska tilltuggen så har årets final-tilltugg redan testats tidigare under säsongen: kex, cheddar, marmelad och te från Storbritannien. Allt fick godkänt förutom marmeladen som var alltför besk och därför gärna kan hoppas över/ersättas.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Storbritannien 2018: Allt inför “Eurovision: You Decide””

 1. Adri

  1. Legends (Fullkomligt överlägsen! Borde vinna en klar seget, men jag har lite trust issues mot Storbritannien… trots att rätt låt vann förra året hos dem! Hoppas de gör samma bedrift två år i rad! Också den jag tror absolut mest på rent resultatmässigt i ESC så jag tror denna låt gynnar de mest i tävlingen 🙂 Heja heja heja! Min vinnare hittills i tävlingen om den vinner! 🙂 Gör rätt val, Storbritannien! Vågar inte tro på det dock 🙁 )

  2. Storm – Himla mysig låt med härligt flow!

  De två är överlägsna!

  3-5: • I feel the love
  • Astronaut
  • Crazy (Alla dessa tre låtar hamnar på samma betyg, helt godkänd och ok 🙂 Men de har också alla saker som stryker mothårs!)

  6: You – Horribel text och tråkig låt. Inte dålig låt, men den påminner allt för mycket om Sam Smith. Bra röst, men det är också allt. Vinner säkert för att britterna vill göra ett säkert val! 🙁 )

 2. Peter

  Jag har nu snabbt lyssnat igenom bidragen och jag tycker den som står ut mest och känns som en riktig radiohit är Liam Tamne med ”Astronaut”. Väldigt melodiös och direkt refräng att kunna sjunga med i, med en kille som om han sjunger lika bra live kommer kunna funka bra i Eurovision tror jag. I en tid när Ed Sheeran är poppis borde denna vinna:)

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag skulle kunna vara OK med vilken vinnare som helst förutom “You”. Helt OK låt som förmodligen kommer att fungera väldigt bra live (och därmed en möjlig vinnarkandidat) men just texten är det jag hänger upp mig på och som får mig att bli lika irriterad varje gång jag hör den. Visst, tanken är att det är en hyllning till den ena tjejen men personligen tolkar jag den på ett helt annat sätt och då framstår sångaren inte alls som speciellt sympatisk. Tur att alla är fria att göra sina egna tolkningar. 😀

  @Peter, Med ett starkt live-framträdande kan jag mycket väl se “Astronaut“ som en vinnar-kandidat. Rent låtmässigt ser jag den i nuläget som “helt OK”, den gör varken från eller till för mig, men som du skriver så ska man aldrig underskatta en enkel och bra refräng. 🙂

 4. Adri

  Precis som jag misstänkte var “Legends” för “out there” för britterna som väldigt ogärna lämnar sin comfort zone.

  Aja, jag är en snubbe som vill vara positiv så istället för att fokusera på episka “Legends” inte kommer till Lissabon, så fokuserar jag istället på att det iaf blev min andraplats som vann. OCH att jag inte behöver höra “You” någonsin igen 🙂

 5. Johanna

  Jag pustar ut över att “legends” inte vann. “Storm” var inte min favorit heller men tror att med lite arbete kan Surie i alla fall göra sitt land stolt. Det blir inte lika bra som Lucie men det hade ingen av dessa låtar lyckats med men just nu hoppar Surie in på min tredjeplats såhär långt. Och nej Uk vinner inte i år heller och nej, jag lär inte rösta på de i år heller…..

  Min topp såhär långt:

  1. Frankrike
  2. Albanien
  3. Uk
  4. Spanien
  5. Schweiz
  6. Malta
  7. Tjeckien

 6. Johan

  Ojoj, här fanns inte mycket att hämta för mig. Vinnaren kan ju bara beskrivas som en mashup av alla clichéer man kan tänka sig. Största bottennappet hittills för mig tror jag.

 7. Adri

  Jag tror “Legends” hade kunnat konkurra med Lucie 2017, om Asanda spetsade sig lite de kommande månaderna. Men nu får hon inte den chansen.

  “Storm” kommer tyvärr glömmas bort totalt i ett hav med 26 låtar. Den är för mellow helt enkelt. Med det inte sagt att jag ogillar den, för det gör jag inte. Den är bra 🙂

  Den kommer komma bättre än vad exempelvis Liam Tamne, eller framför allt Goldstone, hade kommit. Men inte lika högt som jag misstänker att Asanda eller Jaz (på nåt sätt) hade kommit. Jag gissar på en plats runt 20e platsen.

 8. Marcus

  Det här är en såndär jobbig låt. När jag tömt halva vinboxen den där pissljumna lördagskvällen i maj kommer jag sjunga med för fullt och dansa dramatisk bögfuldans till boan går sönder. Men annars? Njae…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se