ESC 2018 Schlagerpinglan: Egentligen hade jag tänkt att vänta med att sammanställa min första topplista inför Eurovision Song Contest 2018 tills tio bidrag utsetts men då den officiella ESC-sidan gjort en sammanställning av de sju utvalda bidragen så här långt så kör vi väl igång topplistesäsongen redan nu. 😀

Här nedan ser ni därför de sju bidrag som valts ut till ESC 2018 så här långt, presenterade i den ordning jag personligen rangordar dem för tillfället. (Vill ni veta mer om hur bidragen valts ut är det bara att klicka på flaggorna nedan så kommer ni till respektive lands infosida här på bloggen).


Selected entries so far (Updated 8 February 2018) – Eurovision Song Contest 2018
(eurovision.tv – 3:01 – Feb 8, 2018)

Schlagerpinglans ESC-2018-topp-7, 2018-02-09:
1. Tjeckien Tjeckien: Lie to me“, Mikolas Josef
2. Frankrike Frankrike: Mercy“, Madame Monsieur
3. Schweiz Schweiz: Stones“, Zibbz
4. Malta Malta: Taboo“, Christabelle
5. Albanien Albanien: Mall“, Eugent Bushpepa
6. Spanien Spanien: Tu canción“, Alfred & Amaia
7. Storbritannien Storbritannien: Storm“, SuRie

Schlagerpinglan: Så här långt så tycker jag att både högsta- och lägstanivån på bidragen är förvånansvärt höga, vilket innebär att jag egentligen gillar alla bidragen (mer eller mindre). 😀

Storbritanniens bidrag, som jag placerar längst ner på listan, är ett helt OK bidrag (3:a av 5 i betyg) som inte stör mig nämnvärt medan det i topp finns både en snudd på fullpoängare i mina ögon, Tjeckiens bidrag (4+ av 5 i betyg), samt ett annat, Frankrikes bidrag, som inte är mycket sämre det. En riktigt imponerande inledning på ESC-säsongen, i alla fall enligt min åsikt. Jag har dock snappat upp att inte alla tycker detsamma. 😉

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Eurovision 2018: Schlagerpinglans topp-7 (så här långt)”

 1. Adri

  Jag är också imponerad! För lägstanivån på dessa sju är riktigt hög! Och de bytar placering lite dag från dag så jag kanske inte alls står för denna lista imorgon, vem vet?

  Men i skrivande stund:

  1. Frankrike
  2. Malta
  3. Schweiz
  4. Tjeckien
  5. Storbritannien
  6. Albanien
  7. Spanien

  Som sagt… ingen låt här är ju ens att vara nära dålig! 🙂

  (sen för att va lite, lite neggo så ser jag väl ingen som min slutliga vinnare än, så jag hoppas väl nivån ändå ska höjas lite till ytterligare 🙂 Men genomsnittet på dessa sju låtar är en bra bit över medel 🙂 )

 2. Adri

  Imorgon hoppas jag ”Girls on boys” vinner i Danmark, men kan acceptera ”Starlight”. Blir det någon av dessa? Nej troligtvis inte (inte ”Girls on boys” iaf…) utan det lär ju verkligen bli ”Higher ground”. Då kommer den vara min sistaplats hittills. Men den är inte heller rent dålig, den är bara medel 🙂

  Italiens låtar har jag lyssnat igenom och vet att jag hittade lite guld, men jag kan helt ärligt inte minnas vad de hette så för tillfället har jag ingen drömvinnare där utan jag blir gärna (positivit) överraskad imorgon 🙂

 3. Lukas

  För mig har det varvats mellan måttligt bra till under all kritik.

  Godkänd (med bud på mer)
  1. Albanian
  2. Schweiz
  3. Spanien
  4. Malta

  Godkänd-
  5. Storbritannien

  Underkänd
  6. Frankrike

  Under all kritik
  7. Tjeckien

  Jag hoppas faktiskt sen på Higher Ground i Danmark (förlåt, Adri). Jag älskar atmosfären i låten, och jag tror att den kan bli riktigt lyckad med bra scensättning. Och så en udda tidssignatur! Jag säger då det, jag trodde inte att ett svenskt låtskrivarteam kunde få till det så bra.

 4. Adri

  Eftersom jag inte har självdisciplin nog att vänta + det faktum att jag hatar överraskningar, så tog jag ändå en lyssning till igenom SanRemo-festivalens startfält 🙂 Och de fyra som jag blir glad om de blir ESC-representanter är följande:

  • Una vita in vacanza
  • Non mi avete fatto niente
  • Frida
  • Il mondo prima di t

  (Detta var ingen rangordning, alla fyra är mer eller mindre på samma plan. Just dessa fyra verkar hyfsat populära också, men jag vet inte jag. Italien är ju ett land som har en tradition av att välja låtar som jag aldrig uppskattar… förrän EFTER tävlingen. 2015-2017 har alla vart sådana bidrag och även 2012. Så jag gissar väl att de kommer välja en av de lite halvsega ist. och så kommer jag börja uppskatta låten lite smått dagen efter ESC-finalen. As usual. Hoppas dock Italien går min väg i år! 🙂 Så att jag äntligen kan förstå en hype kring dem, för det blir det ju väldigt ofta 🙂 )

  Lukas: Inget att säga förlåt om 🙂 ”Higher ground” är en bra låt, men inte min favorit bara 🙂 + hur knas det än kanske kan låta så behöver ESC lite meh låtar också. På så sätt blir rangordningen lättare och det är ju alltid trevligt! 🙂

 5. Johanna

  Jag känner lite att jag fortfarande inte har hört en ESC-vinnare i år och att samtliga valda låtar är inget jag skulle rösta på.

  Godkända:

  Frankrike
  Albanien
  Spanien
  Uk

  Har potential:

  Schweiz

  Dåligt:

  Malta

  Bedrövligt:

  Tjeckien

  I Danmark finns det bara ett godkänt val och det är “Starlight” om den vinner ksulle den vara min etta.

  Italien kan välja åtminstone fem-sex olika alternativ för att bli etta eller tvåa hos mig.

 6. Schlagerpinglan

  @Johanna, Även om jag i nuläget ser Tjeckiens bidrag som min absoluta favorit så har jag svårt att se det som någon ESC-vinnare. Jag tycker kanske annorlunda efter att ha sett semifinalsframträdandet, men just nu hoppas jag att det dyker upp mer övertygande “helhetspaket”, om inget annat för att göra ESC-startfältet ännu bättre. 🙂

 7. Anette

  Bra låtar:

  Frankrike
  Albanien
  Storbritannien

  Godkända låtar:

  Schweiz
  Malta
  Spanien

  Hemsk

  Tjeckien

  En hel del riktigt lovande tävlar ikväll i finaler främst i Italien men även i Danmark

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se