FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2018 genom den nationella finalen “UMK 2018” den 3:e mars. Nytt för i år är att artisten (Saara Aalto) redan internvalts, läs mer här, samt att hennes tre tävlingsbidrag kommer att presenteras för allmänheten under tre dagar.

Den 9:e februari kl. 00:00 lokal tid presenterades den första låten “Monsters“, se nedan. De resterande låtarna släpps samma tid den 16:e och 23:e februari, d.v.s. kl. 23:00 dagen före här i Sverige.

Lyssna på ett av de tävlande bidragen i “UMK 2018”:

“UMK 2018”-låt nr 1: “Monsters“, Saara Aalto (se även Spotify och areena.yle.fi)
(text & musik: Saara Aalto, Joy Deb, Linnea Deb, Ki Fitzgerald)

Schlagerpinglan: Om man bortser från videon (som jag inte alls gillade och därför hoppas att den inte skvallrar om hur scenframträdandet är tänkt att se ut) så var mitt första intryck av “Monsters” mycket positivt. Det är en behagligt lättlyssnad låt med intressant text och melodislingor som sätter sig. 😀

Skulle “Monsters” bli Finlands val så tror jag att den kan (i alla fall så här långt) placera sig ganska högt upp på min ESC 2018-lista men varför nöja sig med det? Jag ser gärna att det finns en ESC-vinnare med bland de övriga två bidragen som finns kvar att presenteras (eller att “Monsters” visar sig vara en rejäl “växare”). Så långt allt väl. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Finland i ESC 2018“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2018 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2018-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Finland 2018: Lyssna på första “UMK”-bidraget: “Monsters””

 1. Marcus

  Alltså, nånstans här ligger en bra låt begravd men det känns som varje gång producenterna fick chansen så valde man att fakka upp det istället. Det hjälper inte att Saara ser rakt igenom osympatisk och tillgjord ut. Nåväl, en femma kan låten allt få ändå.

 2. Adri

  Blir detta vinnaren så tror jag iaf på final. Absolut 🙂 Det låter ju extremt proffsigt och ”dyrt” för Eurovision.

  Problemet är sjävla refrängen. Jag gillar delen när titeln sjungs ”I ain’t gonna hold on to these monsters…” (kan ha fel på texten), men sen kommer då själva refrängen där det droppas vid ”I ain’t scared no more” och den mörka atmosfären låten haft, trots upptempot, byts ut till värsta poolparty-låten.

  Jag tror dock det kan komma att bli en vanesak så jag är säkert snålare nu i förhand.

  Jag är också väldigt positiv faktiskt 🙂 Blir detta vinnaren så blir det ju en bra låt som representerar dem iaf! Den bästa? Det återstår att se kommande veckor! 🙂

  Saara Aalto påminner mig visuellt om en kvinnlig Adam Lambert. Det gillar jag 🙂

 3. Mr A

  Är det dismissed i videon? Frågan är om Finland försöker lite för hårt för att vinna?

 4. Alex

  Älskar Saara, hon var verkligen bra i x-factor UK. Det finns något i låten som jag verkligen gillar sedan vissa delar som drar ner den. Helt ok låt alltså. Ett + i kanten att hon använder svenska dansare Eller minst 1 som jag känner.

 5. Mr A

  Är inte detta lite för svenskt för Finland? Blir fler svenska låtar med.

  Song Composer(s) Jury Televote Total Place
  “Monsters” Saara Aalto, Joy Deb, Linnea Deb, Ki Fitzgerald
  “Domino” Saara Aalto, Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Johnny Sanchez, Will Taylor
  “Queens” Saara Aalto, Tom Aspaul, Daniel James Denis Goudie, Ash Milton

 6. Johanna

  Även om det här var något bättre än jag förväntat mig är det fortfarande inte särskillt bra i mina öron. Men sedan har jag ju aldrig gillat Saara AAlto så hon kommer få jobba hårt för att imponera på mig. Hoppas de andra bidragen är bättre! Jag vill ha något finskare så att säga.

 7. Schlagerpinglan

  @Mr A, Vill man ha det bästa så får man svälja sin stolthet och ringa Sverige. 😉 Skämt åsido, även om jag oftast håller hårt på “landskampsregeln” så får jag erkänna att jag just i Sverige/Finland-fallet tycker att det är roligt med samarbete över gränsen. Dubbelmoral, visst, men då jag är lite partisk i frågan (jag har vissa släktband till Finland) så tycker jag mig ha rätt till det. 😛

  Hur som helst trevligt att se att de svenska låtskrivarna fortsätter att leverera men hoppas naturligtvis på att “bästa bidraget” vinner, även om det roligaste hade varit en helfinsk produkt. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se