PortugalNu på söndag, den 18:e februari, kommer Portugal att inleda sin nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018 genom den första semifinalen av “Festival da Canção 2018“.

Här nedan ser ni länkar till 45-sekunders-smakprov av de 13 bidrag som tävlar i den första semifinalen och som TV-bolaget RTP släppte fria för lyssning i dag. Den andra semifinalen, som även den innehåller 13 bidrag, avgörs den 25:e februari och från de båda showerna går totalt 14 bidrag vidare till finalen den 4:e mars.

Ett av de tävlande bidragen i “Festival da Canção 2018”:

Zero a Zero“, Joana Espadinha

Lyssna på (smakprov på) “Festival da Canção 2018”-bidragen:

Semifinal 1, 18:e februari:
♥ “Só por Ela“, Peu Madureira
(Diogo Clemente)
♥ “Só para te Dar Abrigo“, Anabela
(Fernando Tordo)
♥ “Anda Estragar-me os Planos“, Joana Barra Vaz
(Francisca Cortesão)
♥ “(sem título)“, Janeiro
(Janeiro)
♥ “Sem Medo“, Rui David
(Jorge Palma)
♥ “O Som da Guitarra é a Alma de um Povo“, José Cid
(José Cid)
♥ “Alvoroço“, JP Simões
(JP Simões)
♥ “Para Sorrir Eu Não Preciso de Nada“, Catarina Miranda
(Júlio Resende)
♥ “Zero a Zero“, Joana Espadinha
(Benjamin)
♥ “Eu Te Amo“, Beatriz Pessoa
(Mallu Magalhães)
♥ “Austrália“, Bruno Vasconcelos
(Nuno Rafael)
♥ “A Mesma Canção“, Maria Amaral
(Paulo Praça)
♥ “Com Gosto Amigo“, Rita Dias
(Rita Dias)

Schlagerpinglan: Förhoppningsvis ger 45 sekunder ingen rättvis bild av låtar som är tre minuter långa, för efter att jag lyssnat igenom smakproven en första gång så kan jag inte säga att jag hört något som fick mig att längta efter fullversionerna. Portugal brukar dock ha ett och annat guldkorn i sitt startfält så jag förväntar mig att det/de kommer att uppdagas, om inte nu på söndag, så i alla fall nästa söndag. 😀

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2018 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2018-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer om Portugals förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Portugal i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Portugal 2018: Lyssna på smakprov på “Festival da Canção”-bidragen”

 1. Marcus

  Nog för att att fjolårsvinnaren alltid sätter sina spår i en del bidrag året efter, men kom igen! Tretton varianter av intetsägande monotoni? Flera av låtarna hade jag säkert kunna uppskatta i ett annat sammanhang, men nu är det ju bara en enda gigantisk snoozefest.

 2. Adri

  Herregud… detta var ju bara 13 låtar som bäst kan beskrivas som “lounge-musik”. Herregud. Visst att Portugal ganska ofta har ett överskott av den typen låtar, men kan man inte få lite variation? Här finns ju ingen färgglad låt likt “Danca comigo”, “Quero ser tua” eller “Canta por mim”. Lite fiesta vill jag också ha.

  Allt här var bara deprimerande, och snobbigt.

 3. Adri

  Lite off-topic, fortfarande ESC men inte Portugal. Jag såg nu att Vitryssland har sin final på fredag. Det gör mig oerhört opeppad. Överlag har året gått bra hittills. Den enda skamfläcken står Storbritannien för. Och då menar jag inte att det skamliga ligger i att “Storm” valdes för den är ok, utan det skamliga ligger i att “Legends” valdes bort.

  Näst på tur är då Vitryssland. Jag har en enormt stor favorit. “I won’t cry” med GUNESH. Kommer den vinna? No way José. Att den vinner är ungefär lika troligt som att det faktiskt skulle finnas en tomteverkstad på Nordpolen. Not bloody likely. Vinnaren lär vara “Forever” med Alekseev. Den är bra och så… men den är ENORMT underlägsen “I won’t cry”. Det kommer tyvärr vara en av årets ESC-sorger om “I won’t cry” försvinner.

  Men jag försöker se det lite positivt genom att säga att OM nu GUNESH tvunget inte ska vinna så är väl “Forever” det nästbästa alternativet. Men ändå inte ens i närheten… usch…

  Danmark är visserligen det land jag placerar sist, men tänker inte kalla det skamfläck då det faktsikt inte fanns någon låt där som jag gick igång stenhårt på så deras val är ändå ganska enkelt att forgive and forget.

  (Jag tror GUNESH stavar sitt artistnamn i caps lock i alla fall…)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se