MontenegroSchlagerpinglan: På lördag, den 17:e februari, är det dags för Montenegro att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2018 genom finalen av den nationella uttagningen “Montevizija 2018“.

Finalen, där fem bidrag tävlar och vinnaren utses genom 100% tittarröster, lär gå att se via RTCG 1 på lördagskvällen. Här nedan ser ni startfältet (bidrag, artister, låtskrivare och länkar till smakprov på bidragen) vid helgens montenegrinska final:

Lyssna på de tävlande bidragen i “Montevizija 2018”:

MONTEVIZIJA” (20 sekunders smakprov på finallåtarna)

“Montevizija 2018” – Finalstartfältet, 17:e februari:

Startordning, Artister, Bidrag, Låtskrivare:
1. Dišem” (I breathe), Nina Petković
(Nina Petković, Michael James Down, Jonas Gladnikoff, MaJiKer)
2. Inje” (Hoarfrost), Vanja Radovanović
(Vanja Radovanović)
3. Poljupci” (Kisses), Ivana Popović Martinović
(Slavko Milovanović)
4. Nezeljena” (The unwanted), Katarina Bogićević
(Aleksandra Milutinović, Darko Dimitrov)
5. Dušu mi daj” (Give me your soul), Lorena Janković
(Mirsad Serhatlić)

Schlagerpinglan: Eftersom jag endast hört 20 sekunder av bidragen så känner jag inte att jag har tillräckligt på fötterna för att ha några direkta åsikter om de tävlande bidragen. Mitt första intryck av smakproven säger dock att jag just nu lutar åt “Dišem” eller “Inje” men är öppen för att allt kan förändras när man väl får lyssna på fullversionerna av bidragen. 😀

Förhoppningsvis så dyker det upp en länk så man kan följa finalen live, för även om lördagen bjuder på nio ESC-shower så är Montenegro är det enda land som står för en final vilket betyder att den kommer ganska högt upp på min prioriteringslista. Andra shower som jag kommer att försöka följa är de i Sverige och Ukraina, resten får ses i efterhand, vilket fungerar bra det med. 🙂

Mer om Montenegros förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Montenegro i ESC 2018“.


Sätt guldkant på den montenegrinska finalen:

Schlagerpinglan: Till Montenegros final passar hemlagad burek (köttfärsfyllda filodegsrullar) med naturell yoghurt (en rätt som lär vara populär i Montenegro) och/eller (om man vill och har åldern inne) ett glas rödvin från Montenegro. Detta testades här hemma i somras och fick klartecken, men jag tvivlar på att det kommer att finnas framdukat på lördag. Kanske nästa år om “Montevizija” kommer tillbaka. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Montenegro 2018: Inför finalen av “Montevizija 2018””

 1. Adri

  Dišem är min favorit 🙂

 2. Adri

  Baserat på korta smakprov – så jag är öppen för förändringar där absolut! 🙂

 3. Marcus

  Vad har hänt med Montenegro? Har de äntligen lärt sig hur vettig musik låter? :O Inte en dålig låt här. Baserat på klippen kan jag inte välja mellan Disem, Nezenja och Inje – låter riktigt lovande alla tre!

 4. Micke

  Nästan urlöjligt att uttala sig efter endast 15-20 sek av bidragen men jag är lika löjlig som ni är så jag kör jag med 🙂 Jag har väldigt svårt för bidrag som går Da-da-dam da-da-dam da-da-dam-dam-dam Da-da-dam da-da-dam da-da-dam-dam-dam. Tyvärr är jag därför inte alls med er tre om “Disem”. Tvärtom är det enda bidraget som jag inte känner några pluss för. Alla de övriga låter ok för mig men magkänslan är att jag nog kommer att plussa “Poljupci” mest eller möjligen “Inje”. Men som sagt det handlar bara om konstgjord andning än så länge så jag kanske kommer att tycka tvärtom när helheten avslöjas.

 5. Adri

  Om inte Dišem imponerar lika mycket i fullversion, eller om den gör det men Montenegro får flipp, så ligger min back-up röst hittills på ”Nezeljena” i så fall 🙂

  På plussidan, efter 20 sekunder finns det i alla fall EN sak som är säker: allt här är bättre än förra årets ”Space”. Inte så stor bedrift kanske. Men nåt får man väl hurra för! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se