Ungern På lördagskvällen den 10:e februari avgjordes den första semifinalen av “A Dal 2018“, Ungerns uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018. Nio artister framförde sina bidrag och de fyra finalisterna utsågs i två röstningsomgångar:

Först räknades summan av de fyra jurymedlemmarnas (Judit Schell, Misi Mező, Károly Frenreisz och Miklós Both) röster och de röster tittarna lagt via “A Dal”:s röstningsapp (den femte jurymedlemmen) ihop för att utse de första tre finalisterna.

Därefter fick tittarna själva välja ut det fjärde finalbidraget bland de återstående sex bidragen genom att fortsätta rösta.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden:

Ett av de tävlande bidragen i Ungerns “A Dal 2018” – Semifinal 1

Azt mondtad“, Gergely Dánielfy (vinnaren av den första “A Dal 2018”-semifinalen)

Resultatet av den första semifinalen av Ungerns “A Dal 2018”:
Till Final (jury- och app-röster): Jury-röster Tittar-röster Summa
Azt mondtad“, Gergely Dánielfy 10+10+9+10=39 p. 8 p. 47 p.
Zöld a május“, Zsolt Sül 10+10+9+10=39 p. 6 p. 45 p.
Good Vibez“, Gábor Heincz Biga 9+9+9+8=35 p. 7 p. 42 p.
Till Final (tittarröster):
Nem szól harang“, Leander Kills 8+8+8+9=33 p. 8 p. 41 p.
Ute ur tävlingen:
Nobody to Die For“, Gabi Knoll 9+8+7+8=32 p. 5 p. 37 p.
Nagybetűs szavak“, Maszkura és a tücsökraj 8+8+8+8=32 p. 5 p. 37 p.
Bármerre jársz“, Ham ko Ham 7+8+7+8=30 p. 6 p. 36 p.
H Y P N O T I Z E D“, Roland Gulyás 7+7+8+6=28 p. 7 p. 35 p.
Lusta lány“, SativuS 6+7+8+7=28 p. 5 p. 33 p.
(Källor: mediaklikk.hu och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför semifinalerna så var det främst “Good Vibez“ i den första semifinalen samt “Meggyfa“ och “I Let You Run Away“ i den andra semifinalen (som avgörs nu på lördag den 17:e feburari) jag ville ha vidare till finalen och så här långt så ser det ganska bra ut. 🙂

Skulle jag vara lite smågnällig så hade jag gärna sett att även “H Y P N O T I Z E D” gått vidare i lördags, men då jag inte vill peta några av de som fick finalplatserna så kan jag inte gärna klaga. Det är sådant som händer när det finns fler bra bidrag än platser i finalen, vilket egentligen bara är ett bra betyg för själva uttagningen. 🙂

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Ungern i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Ungern 2018: Resultatet av Semifinal 1”

 1. Micke

  Måste bara slänga ut en fråga till er alla här. Finns det verkligen ingen här som ser storheten i “Azt mondtad“, Gergely Dánielfy så som jag och det ungerska folket tydligen gör. Årets absolut vackraste bidrag. Jädrar så simpel jag tyckte den var första gången jag hörde den men jädrar så den har vuxit. Inte ens du Johanna som brukar ha så lika smak i mycket här 🙂

 2. Adri

  Micke: Man kan ju också vända på frågan. Ser inte du hur tråkig låten är och hur uttråkad Gergely verkar vara på scenen?

  Nädå, men jag tycker låten är alldeles för tråkig, och den har ingen melodi och verkar själv inte veta var den är på väg. + så känns den ju som tagen från Salvador fast med ett annat språk.

  Ingen chans på en bra placering hos mig om den vinner, tyvärr. Men “Megyffa”? Där har vi något! 🙂

 3. Marcus

  Jag är helt med er båda, delvis: Azt Mondd är en grym låt, men Meggyfa är bättre 😉

 4. Marcus

  Roligt att du nämnde både melodi och Portugal förresten, för delar av låten påminner väldigt mycket om Vinho do Porto med Carlos Paiao och Candida Branca For från Festival do Cancao 1983!

 5. Daniel

  Micke jag är med dig. Jag älskar Azt mondtad och den är en klar favorit.

 6. Lukas

  jag ser inte storheten kring Azt Mondtad alls, är för en gångs skull med Adri här.

  Sen måste jag sticka ut hakan desto mer när jag mer är fundersam på varför folk hejar på Meggyfa såpass mycket? Det enda jag ser är en artist som är helt okarismatisk och en låt som försöker vara nåt den inte är…

  Kanske är det så att jag är färgad av Viszlát nyár så till den grad att jag vill se den vinna. Vem vet…

 7. Micke

  @Adri tror du tolkade min fråga lite fel. Iofs jag som skrev otydligt. Jag var inte ute efter att odugligförklara de som inte gillar bidraget. Jag ville helt enkelt bara kolla om det fanns andra här som precis som jag tagit det till mig. Ser att Marcus och Daniel tydligen gjort det. Kul 🙂 “Meggyfa” kommer dock att vinna och det är ok för mig men det är så härligt att se länder som röstar efter låt och artist och inte efter det som händer på scen.

  Förstår inte vad du vill ska hända på scen Adri. Det är en lugn låt. Passar knappast med fyrverkerier och liknande. I synnerhet inte med robotdansare med kraftiga spasmer i armar och ben. Låt och artist talar till oss så som det bör vara och inte bristfälliga ting som döljs i massa annat som händer på scen. Köper bägge men det är så skönt att andra länder kan ta till sig olika varianter.

  Kan delvis hålla med dig om liknelserna du pratar om Marcus. Tempot är väl dock största skillnaden 🙂

 8. Micke

  @ Lukas, då måste jag fråga vad du tycker om Leander Kills? Jag tyckte din favvis var överlägsen den men skillnaderna börjar suddas ut lite för mig. AWS har tappat liteoch Leander Kills har vuxit till sig och närmar sig

 9. Adri

  Micke: Jag förstod mycket väl vad du menade 🙂

  Sen är det bara kul att du tror ”Meggyfa” kommer vinna, och jag hoppas verkligen du har rätt. Men med tanke på att den inte ens vann sin semifinal så jag har svårt att se det + folk verkar nästan håna framträdandet av den. På nåt sätt vanns den semin av ”Eletre kel” om jag minns rätt. En ganska hemsk låt i min mening så jag fattade noll där.

  Jag sa inte att nåt bör hända på scenen. Jag är inte emot idén men det är inte nödvändigt. Men Gergely ser så himla uttråkad ut och tillför inte tillräckligt med liv i låten.

 10. Adri

  Lukas: Jag kan naturligtvis bara svara för mig själv men jag uppskattar ”Meggyfa” pga artistens karisma, och låten är extremt enkel men samtidigt väldigt medryckande! Det ungerska språket gör sig också helt rätt! Det är helt enkelt inget som inte funkar! 🙂

  Gillar AWS också, men någon ”Meggyfa” är det inte för mig 🙂

 11. Lukas

  @Micke, tillåt mig att svara angående Leander Kills, det är en bra låt i sig, men deras tidigare försök tycker jag har varit bättre (räknar in både ”Löjetek fel” och ”Élet”) En annan skillnad jag ser är att När Leander Kills låt behöver ta en del tid på sig att verkligen komma igång och greppa tag i mig, så kommer AWS och sparkar igång låten direkt, med en låt som har klart mycket mer energi vilket även bandet lyckades visa på scen. Jag kommer ihåg att de hyllades rejält efter sitt första framträdande, inte bara av jury och tittare i själva programmet, utan även av fans strax efter sändningen.

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, I studioversionen så gör “Azt mondtad“ inte alls mycket för mig men Gergely Dánielfy höjer den enormt under sitt live-framträdande. Detta gör att jag har den bland mina favoriter men inte bland de jag hoppas ska vinna. Anledningen är att, hur mycket jag än gillar själva låten/framträdandet, tröttnar efter ca en minut. Det håller inte utan det känns som en förtrollning som släpper efter ett tag och sedan blir det bara enformigt och jag hoppar vidare till nästa låt.

 13. Marcus

  Micke, skönt att du höll med mig! Även om det är olika tempo är det otroligt likt bitvis. Men eftersom Vinho Do Porto är en av de bästa låtarna som aldrig kom till Eurovision så gäller jag inte ^^

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se