LettlandPå lördagskvällen den 17:e februari avgjordes den tredje semifinalen av “Supernova 2018“, Lettlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018. 7 bidrag framfördes och sedan var det upp till en jury och tittarna att välja ut två finalister.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till lördagens live-framträdanden medan all inför-info finns här:

Ett av de tävlande bidragen i “Supernova 2018”

Funny Girl“, Laura Rizzotto (en av “Supernova 2018”-finalisterna)

Resultatet av “Supernova 2018” – Semifinal 3, 17:e februari:
Till final:
♥ “Funny Girl“, Laura Rizzotto
♥ “Lovers Bliss“, Lauris Valters
Ute ur tävlingen: (i startordning)
♥ “Soledad“, Jenny May
♥ “What I Had with You“, Ed Rallidae
♥ “Running Red Lights“, Katrine Lukins
♥ “You“, MIONIA
♥ “Morning Flight“, Kris & Oz
(Källor: supernova.lsm.lv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför denna tredje och sista semifinal så handlade allt, för min del, om det bidrag som jag haft som ohotad personlig favorit sedan jag hörde alla kandidatbidragen för flera månader sedan. Äntligen skulle jag få se hur “Soledad“, som jag nästan spelat sönder vid det här laget, skulle presenteras. Det hela fick sig dock ett snöpligt slut då jag, kort sagt, insåg att det inte var mycket i liveframträdandet som jag uppskattade, vilket kändes som en liten kalldusch. Lite sorgligt att det inte höll hela vägen men jag har i alla fall kvar studioversionen som fortfarande tillhör en av mina favoriter i år. 🙂

Resten av startfältet då? Jodå, det var väl de två bästa paketen som gick vidare, så även om jag inte är så överförtjust i någon av låtarna så kan jag inte gärna klaga på resultatet. 🙂

Vi avslutar med en snabb titt på finalstartfältet, som därmed är klart:

Uppdaterat: På tisdagsmorgonen meddelades det att Sudden Lights fått ett wildcard till finalen, som därmed kommer att innehålla 8 bidrag, se uppdaterade startfältet nedan:

Lettlands Supernova 2018 – Final-startfältet, 24:e februari:

Bidrag, artister, låtskrivare:
1. “Just Fine“, Sudden LightsWILDCARD
(Andrejs Reinis Zitmanis, Kārlis Matīss Zitmanis, Mārtiņš Matīss Zemītis, Kārlis Vārtiņš)
2. “Who’s Counting?“, Ritvars
(Rihards Lībietis, Mārcis Vasiļevskis, Toms Lisments, Kristīne Pleša, Erna Daugaviete,
Toms Kursītis, Mārtiņš Miļevskis, Dāvis Bindemanis, Sabīne Žuga
)
3. “Esamība“, MADARA
(Madara Fogelmane)
4. “Walk the Talk“, Liene Greifāne
(Liene Greifāne, Ylva Persson, Linda Persson)
5. “Lovers Bliss“, Lauris Valters
(Lauris Valters, Reinis Briģis)
6. “Younger Days“, Edgars Kreilis
(Edgars Kreilis, Kaspars Ansons)
7. “Funny Girl“, Laura Rizzotto
(Laura Rizzotto)
8. “This Time“, Markus Riva
(Markus Riva, Kaspars Ansons, Edgars Krastiņš, Quincy Thompson)

Schlagerpinglan: Hmmm… nu har jag ju inte riktigt hämtat mig från besvikelsen över att ha insett att min Supernova-favorit inte fungerade live, och därmed kanske ser finalstartfältet i lite mörkare skimmer än jag gör på lördag, men i nuläget finns det inget bidrag som jag känner speciellt starkt för. Kanske lutar jag åt att hoppas på en vinst för MADARA eller Markus Riva men då det finns lite svagheter hos båda (lite för händelsefattig låt i ena fallet och lite för speciell sångstil i andra fallet) så får jag nog ta mig en rejäl funderare innan jag med säkerhet kan peka ut min önskevinnare i Lettland. På återseende i frågan vid ett senare tillfälle, m.a.o.. 🙂

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Lettland i ESC 2018

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Lettland 2018: Resultatet av “Supernova” – Semifinal 3”

 1. Adri

  Rent musikaliskt tycker jag det är en oavgjort förstaplats mellan “Esamiba” och “Funny girl”. Men nu finns då liveframträdanden att avgöra med. Och då tycker jag vinnaren, med en hårsmån, ska vara…:

  …LAURA RIZZOTTO!

  Ett 90% säkert framträdande med grym röst, grym låt, grym enkel show, snyggt och dramatiskt.

  Om då “Esamiba” ändå vinner blir jag ändå glad 🙂 Men kören förstörde tyvärr låten förra veckan så jag hoppas kören tar sig i kragen på finalen.

  Mardrömsvinnaren? Jag blir ganska arg om Markus Riva vinner… men han kommer inte ens i närheten av samma kaliber av musikaliskt bottenskrap som “Walk the talk”. Tyvärr så görs inget rätt vare sig musikaliskt, vokalt eller visuellt. Den är min sistaplats på alla tre komponenter. Att den ens gick till final och VANN(!!) sin semifinal är chockerade.

 2. Adri

  Jag tror vinsten kommer stå mellan “This time”, “Esamiba” och “Funny girl” med eventuellt “Younger days” som en bubblare.

  (Ok det var inte en vidare smal gissning med tanke på att jag nämner fyra av sju låtar… menmen…)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se