TysklandNu på torsdag, den 22:a februari, kommer Tyskland att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2018 genom den nationella uttagningen “Unser Lied für Lissabon“. Här nedan kan ni lyssna på de sex bidrag som tävlar i finalen samt se ett videoklipp om hur de valdes ut.

Hur de tävlande artisterna/bidragen valdes ut till den tyska finalen:

The road to ‘Unser Lied Für Lissabon’ Germany’s national selection for Eurovision 2018

Lyssna på “Unser Lied für Lissabon”-bidragen:

Finalen, 22:a februari:
House on Fire“, Ivy Quainoo
(Jörgen Elofsson, Ali Tamposi)
You Let Me Walk Alone“, Michael Schulte
(Michael Schulte, Thomas Stengaard, Nisse Ingwersen, Nina Müller)
My Own Way“, Natia Todua
(Loren Nine Geerts, Ricardo Bettiol, Martin Gallop, Jaro Omar)
You and I“, Ryk
(Rick Jurthe)
I mog Di so“, voXXclub
(Merty Bert, Mike Busse, Philipp Klemz, Lennard Oestmann, Joe Walter, Martin Simma)
Jonah“, Xavier Darcy
(Xavier Darcy, Loren Nine Geerts, Axel Ehnström, Thomas Stengaard)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning så var det speciellt ett bidrag som jag direkt kände mer för än alla de övriga och det var “You Let Me Walk Alone” med Michael Schulte. Jag kan t.o.m. se mig placera Tyskland ganska högt upp på mina ESC 2018-listor (i alla fall för att vara ett tyskt bidrag) om det bidraget skulle vinna, men nu ska vi kanske inte gå händelserna i förväg. 😀

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2018“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2018 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2018-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Tyskland 2018: Lyssna på “Unser Lied für Lissabon”-bidragen”

 1. Adri

  Jag har ju lyssnat en del av Ivy Quainoo utanför tävlingen. Därför måste jag säga att jag är lite besviken. Hennes låt är fortfarande bra, men jag förväntade mig faktiskt mer!

  Men det är ändå kul att se Tyskland försöka 🙂 Det finns bara en låt här jag verkligen inte vill se i närjeten av ESC och det är Ryk med ”You and I”.

 2. Marcus

  Åh herregud, fem av sex låtar är bra – har Tyskland vuxit upp helt plötsligt? Så länge jag slipper det bedrövliga pekoralet You Let Me Walk Alone är jag nöjd vilken som än vinner. My Own Way och House On Fire är bäst än så länge, men beroende på hur liveframträdandena blir så kan även You & I lägga sig i favoritstriden!

  Bra gjort Tyskland, det här trodde jag inte om er!

 3. Johanna

  Men vad är det här? samtliga låtar här är ju över gränsen för godkänt! Jag skulle föredra “Jonah” eller “You let me walk alone” som slutvinnare men samtliga skulle hamna hyfsat högt på min rankingi nuläget i vilket fall om det håller live. Bra jobbat Tyskland!

 4. Mr A

  Låt 6 är bäst men låt 5 vinner säkert.

 5. Daniel

  Gillar “You Let Me Walk Alone“, Michael Schulte och “I mog Di so“, voXXclub

 6. Adam

  “You Let Me Walk Alone” är så fruktansvärt vacker, kanske den vackraste låten i hela ESC-svängen den här säsongen. Tycker den har likheter med “What Are Words” som var en världshit för X antal år sedan, och jag blir otroligt berörd av den här låten (antagligen för att jag känner igen mig i låtens bakgrund, den handlar ju om när hans pappa gick bort för några år sen). Jag hoppas att tyskarna också blir berörda av den under torsdagskvällen och skickar den till Lissabon. Den har verkligen inte bara potential att gå riktigt bra, den kan bli en riktig hit på listorna tror jag också!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se