FinlandKl. 00:00 natten till den 23:e februari (lokal tid) var det tänkt att det tredje av internvalda Saara Aaltos tre UMK-bidrag skulle presenterats men det släpptes i förväg. Nu kan man därför lyssna på samtliga bidrag som tävlar i “UMK 2018” den 3:e marsFinland ska utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2018.

Lyssna på ett av de tävlande bidragen i “UMK 2018”:

“UMK 2018”-låt nr 3: “Queens“, Saara Aalto
(text & musik: Farley Arvidsson, Charlie Walshe, Tom Aspaul, Saara Aalto)

“UMK 2018” – Finalstartfältet, 3:e mars:

Bidrag, Artist, Låtskrivare
1.Monsters“, Saara Aalto
(Saara Aalto, Joy Deb, Linnea Deb, Ki Fitzgerald)
2.Domino“, Saara Aalto
(Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Johnny Sanchez, Will Taylor, Saara Aalto)
3.Queens“, Saara Aalto
(Farley Arvidsson, Charlie Walshe, Tom Aspaul,Saara Aalto)

Schlagerpinglan: Med risk att upprepa mig själv så måste jag, precis som vid de övriga två låtpresentationerna, säga att jag gillade låten redan vid första genomlyssningen. Jag vill dock inte påstå att “Queens” i nuläget står ut som den självklara vinnaren, utan vi får se vad ytterligare lyssningar kan göra, men enligt mig så är den minst lika bra som de övriga och därmed kan vilken som av de tre låtarna vara ett “bra val” enligt mig. 🙂

Jag är m.a.o. rejält imponerad av urvalet och ser fram emot att få fortsätta lyssna på låtarna i jakten på min egen, personliga favorit. Just nu är det ungefär lika mellan dem då de har olika styrkor. Jag lär återkomma i frågan längre fram. 🙂

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Finland i ESC 2018“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2018 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2018-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Finland 2018: Lyssna på tredje “UMK”-bidraget: “Queens””

 1. Adri

  1. Monsters (Glad om den vinner!)

  2. Queens (Glad om den vinner!)
  3. Domino (Besviken om den vinner!)

 2. Anton

  Jag kan bara instämma med Adri! Jag känner exakt likadant!

 3. Marcus

  Saara har efter alla år äntligen hittat en låt som passar hennes röst och där man inte låter ansträngd och jobbig, bara det gör ju den här till överlägset bäst!

  Sen är ju låten faktiskt bäst också ^^ Tyvärr tror jag den inte är lika direkt som Monsters och jag tror den är svår att göra live. Hoppas dock de kör på vogue-temat, sååå snyggt!

  Jag skulle nog ranka låtarna såhär:
  1 Queens
  2 Domino
  3 Monsters

  Men jag tror nog det blir såhär
  1 Monsters
  2 Queens
  3 Domino

 4. Adri

  Jag tror ”Domino” vinner. Det är överlägset den låt jag tycker minst om. Nooooo way att den låten skulle sättas på hemma hos mig frivilligt. Men min magkänsla säger att det är den låten som är mest ”live-vänlig”.

  Men jag hejar stenhårt på ”Monsters” 🙂 men blir nästan lika glad av en eventuell vinst för ”Queens”

 5. Johanna

  jag gillar ingen av dessa låtar och tycker samtliga är överproducerad generisk skit egentligen men om jag måste välja så är “Queens” bäst då den har en refräng som åtminstone sätter sig lite…nja, Finland lär inte rankas högt av mig (men går säkert bra i tävlingen oavsett)

 6. Daniel

  Min ranking:

  1 Monsters
  2 Domino

  55 Queens

 7. Micke

  Det är med sorg i hjärtat jag tvingas bevittna det största förfallet 2018 i ESC. Visst Norge är sämre men detta är ju för tusan Finland. Mina “hjältar” i Norden när det gäller ESC. De som vägrat sälja sig själva utan tuffat på i sitt eget race. Har älskat dem för det men tydligen är den tiden över nu. Detta är allt det jag tycker så illa om. Medelmåttiga låtskrivare möts med målet att skriva det “perfekta bidraget.” Man letar, pusslar och har sig och i deras strävan glömmer de allt det som musik handlar om – Hjärta och själ. Ur deras strävan kommer det mest möjliga känslobefriade som går att uppbåda.

  Nope Finland. Så jädra besviken på er i år. Så vilken är sämst och bäst då? Bäst är omöjligt att säga för jag hittar ingenting som ens snuddar vid det ordet. Sämst är däremot mycket lättare då snuddar vid ett helt annat ord vars tre första bokstäver är VID. Bidraget jag pratar om är Monster, ett passande ord på bidraget tyvärr

 8. Lukas

  @Micke, jag är helt med dig här. Det är ju nästan så att man vill att Finland ska floppa så att man måste tänka till igen och inse att det inte var rätt väg att gå att ta in ett till skivbolagens kuttersmycke.

  Där har vi också det problemet som vi annars ofta ser här i Sverige; när man försöker kopiera det sound som vi alltid får höra från andra sidan Atlanten. Och det som är är att det blir alltid på samma sätt, man märker att det är väldigt skrivet och hopsatt och fixat donat med. Man blir inte berörd av det alls.

 9. Andreas

  Kan bara hålla med dom som håller Monsters som bästa låten då även jag anser att den står ut rätt rejält från dom övriga två. Tre bra låtar dock men bara en riktigt bra.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se