Sverige Schlagerpinglan: Torsdag betyder ju som sagt repetitioner på scenen för artisterna inför veckans deltävling av Melodifestivalen och små smakprov till oss. Än har inte rep-klippen presenterats men minut-klippen av studioversionerna är fria att lyssnas på sedan kl. 14:30. 😀

Efter att jag lyssnat på de små smakproven ett antal gånger så har jag rangordnat dem efter hur väl de föll mig i smaken, utan något tävlingstänk. Av listan nedan framgår likväl vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt.

Senare kommer listan (förhoppningsvis) att kunna uppdateras med länkar till små live-klipp från artisternas repetitioner som genomförts under dagen och som är lovade att släppas kl. 19:00 (eller eftermiddag/kväll).

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2018:s fjärde deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
“For You”, Mariette
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(Jörgen Elofsson)
“Break That Chain”, Felicia Olsson
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(Bobby Ljunggren, Kristian Lagerström, Henrik Wikström, Joy Deb)
– – –
“Icarus”, Emmi Christensson
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(Thomas G:son, Christian Schneider, Andreas Hedlund, Sara Biglert)
“Every Single Day”, Felix Sandman
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(Noah Conrad, Tony Ferrari, Parker James, Jake Torry, Felix Sandman)
– – –
“Fuldans”, Rolandz
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(Fredrik Kempe, David Kreuger, Robert Gustafsson, Regina Hedman)
“Never Learn”, Olivia Eliasson
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(Anton Ewald, Jonas Wallin, Trond Smeplass)
“Mitt paradis”, Elias Abbas
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(Anderz Wrethov, Hamed “K-One” Pirouzpanah, Sami Rekik)

Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat på en minut av studioversionerna några gånger så är det egentligen endast två bidrag som jag tror att jag kommer att gilla om jag fortsätter att lyssna på dem och det är bidragen från Mariette och Felicia Olsson. Jag är ännu inte helt övertygad men det är i alla fall i nuläget de enda bidrag jag vill ha vidare i tävlingen och därmed är det nog så illa att jag ser detta, just för tillfället, som den svagaste av deltävlingarna. Nåja, förhoppningsvis blir det annat ljud i skällan efter att jag sett live-framträdandena. 😀

Om ni är intresserade av att läsa en del rapporter som gavs efter gårdagens genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på mitt Örnsköldsvik-uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2018” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2018

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


19 kommentarer till “Melodifestivalen 2018: Lyssna på fjärde veckans bidrag”

 1. Adri

  Lämnade kommentaren under ett annat inlägg, men det känns som att den hör mer hemma här 🙂 Så jag copy-pastar in den 🙂

  Redan på första genomlyssningen är det jääääkligt klart att det här är den starkaste veckan. Och jag får även rätt i att Mariette är min stora favorit. På hela året. (Ja, jag hör det på en minut.)

  HUR JAG HOPPAS DET GÅR PÅ LÖRDAG:

  1. Mariette
  2. Emmi Christensson

  3. Olivia
  4. Felicia Olsson

  5. Felix Sandman

  (Alla de fem är jättebra faktiskt. Endast botten två lämnar lite sur eftersmak)

  6. Elias Abbas
  7. Rolandz (Sämst på hela året.)

  HUR JAG TROR DET GÅR PÅ LÖRDAG:

  1. Every single day
  2. Fuldans

  3. Never learn
  4. Mitt paradis

  5. Icarus

  6. For you (99% baserat på hur det gått för mina favoriter tidigare veckor)
  7. Break that chain

  Jag står fast vid att jag helt seriöst tror Mariette blir sexa. Men jag kommer fortfarande bli mycket upprörd om det blir sant. Just MF och ESC är typ enda sammanhanget där jag föredrar att ha fel.

 2. Marcus

  Alltså, jag kan aldrig riktigt förutse vad du kommer gilla och inte pinglan! Det är här årets överlägset starkaste deltävlingen!

  Min ranking:
  1. Mariette – får gärna gå hela vägen till Lissabon
  2. Felix – här har vi en riktigt lågintensiv sjysst ballad med en löjligt snygg kille. Klart tvåa!

  3. Felicia – var är det gammalmodiga alla pratar om? Jag hör det då inte.
  4. Rolandz – Sofia Dansar Go-go v2, kommer var en stor hit efter några flaskor vin, precis som Sofia.

  5. Elias – allt som Cuba Libre ville vara, fast äkta.
  6. Emma

  7. Olivia – det här är ju inte ens en låt! Radioskval utan antydan till melodi. Enda dåliga “låten” den här veckan.

 3. Alex

  Säger bara, Benjamin Ingrosso!

 4. Robin

  1. Mariette
  2. Emmi
  3. Rolandz snygga scenkläder + Robert Gustavsson gillad av folket.
  4. Elias abbas/olivia
  5. Olivia/Elias abbas
  6. Felicia
  7. Felix han och dotter kan cry tillsammans. bort med skiten. 🙂

 5. Adri

  Alex: GUUUUUUUD vad jag hoppas du har fel (no offence). Benjamin Ingrosso är som helhet helt okej. Men jag är så trött på framträdanden som överskuggar låtarna. De ska komplettera varann. Inte tvärtom. (Sen tycker jag inte Benjamin sjunger bra… eller ens godkänt).

  MARIETTE FTW!

 6. Daniel

  1. Felix – wow helt i min smak med tydliga melodislingor.
  2. Rolandz – rolig text och känner igen mig i att dansa fuldans – känns som något som kommer spelas på studentflak eller i sommarens raggaråk. Håller med Marcus att låten påminner om Sofia dansar Go-go.
  ————–
  3. Felicia – känns som en låt som också framhäver Felicias lite mörkare tonregister som jag gillar
  4. Mariette – Mariettes svagaste låt hittills, ganska anonym låt som inte kommer märkas i Lissabon. Hade denna låt sjungits av någon annan mindre känd hade den passerat obemärkt förbi tror jag.
  ————–
  5. Elias – vet inte vad jag tycker, inget speciellt.
  6. Oliva – låter som en väldigt producerad låt, så tyvärr försvinner personligheten Oliva.
  7. Emmi – helt ointressant. Låter inte dåligt, men griper inte tag.

 7. Lukas

  Hmm…

  1. Rolandz – Kära vänner, nu ska jag erkänna min synd. Jag älskar den här! Om Edward Blom fick mig att hånle fick Roland mig att storgarva. Plus att jag är svag för den gamla boogiewoogie-rocknrollen. Största guilty pleasure och faktiskt min enda fempoängare.

  2. Felix Sandman – Med tanke på hans tidigare meriter tycker jag nånstans att det känns som rätt steg att ta för Felix. Jag hade dock önskat att balladen hade lite mer kraft. Lite rolig kuriosa är att jag känner hans mor (hade henne som bildlärare på gymnasiet)

  3. Emmi Christensson – Värst vad mycket hat den här får! Jag tycker faktiskt den förtjänar bättre.
  4. Mariette – Skulle summera detta med bra producerat stolpskott. Hade man dubblat BPM:en i refrängen hade detta faktiskt kunnat bli riktigt lyckat.

  5. Elias Abbas – Vet inte om folk kommer orka med den här, vi hörde en del utav det redan. Lite bissart är att den påminde mig om inmarschlåten för Syrianska FC av nån anledning
  6. Felicia Olsson – Återigen den där 007-poplåten som inte riktigt lyfter
  7. Olivia Eliasson – Veckans ”modern på fel sätt”

 8. Adri

  Är jag den enda som inte uppskattar Rolandz?

  Måste man uppskatta Robert Gustafsson som skådis/komiker för att uppskatta Rolandz? Nyfiken. För jag fattar noll. Och jag gillar ju inte Robert Gustafsson alls. Tycker han är ytterst tråkig och osympatisk. (Humor som baseras på knasiga väsen är så låååångt från kul man kan komma för mig. Därför jag också avskyr Jim Carrey.)

  Det var ett litet sidospår, men det jag undrar är bara: ni som gillar Rolandz? Gillar ni även Robert Gustafsson i andra sammanhang? Eller tycker ni genuint om musiken?

  Detta är ren nyfikenhet för jag ser noll kvalitet i Rolandz, och tänker att det kanske påverkas av det faktum att jag även tycker Robert Gustafsson som skådis och komiker är otroooooooooligt tråkig.

 9. Andreas

  Jag håller nog med här gillar också Felicia och Mariette bäst tycker även Emmi och Felix är helt okej så för mig är det inte den svagaste tävlingen. För mig är deltävling 2,3,4 rätt så lika några bra bidrag några hyfsade och några skräp.

  Den sämsta för mig är första som bara innehåller skräp förutom då min favorit John Lundvik som jag har som vinnare, inget av kvällens bidrag lär få mig att ändra mig kan jag nog säga rätt säkert på minuten jag fick höra. Trodde Mariette skulle vara bättre men är inte jätte imponerad av låten trots att den ändå är rätt bra.

  1. Felicia Olsson – Break That Chain
  2. Mariette – For You
  3. Emmi Christensson – Icarus
  4. Felix Sandman – Every Single Day
  5. Olivia Eliasson – Never Learn
  6. Elias Abbas – Mitt Paradis
  28. Rolandzz – Fuldans

  Oops Rolandzz blev visst 28, men orkar inte ändra det dom förtjänar inte ens att rankas sjua i deltävlingen.

 10. Marcus

  Är inget stort fan av Robert men något med låten står an min svennebanansträng. Han känns oftast överspelad och alldeles för tillgjord, men låten är svåremotståndlig. Hade gärna sett att den missar finalen till förmån för riktig musik, men jag protesterar inte om den går direkt dit.

 11. Mr A

  Nej detta var inte mycket. Sämsta året efter 2013. Tur det finns bra låtar i utlandet.

 12. Johanna

  Överlägset bästa semin enligt mig och allra bäst och faktiskt bäst på hela året om det håller live var Felix Sandman enligt mig! Mariette borde enligt mig hamna i Andra Chansen ihop med Emmi Christenssen som har en sjukt bra röst och en tillräckligt bra låt för att ta sig dit!

  Vem borde då gå till final enligt mig? Nu kommer nog många bli förvånade som vet vad jag brukar gilla men självklart är det Rolandz! Detta är en humorlåt som passar mig som en gång i tiden lyssnade sönder “Som en rikti9g man”ed Kenneth and the Knutters och gillade även Ronny och Ragge när dte begav sig

  Så min ranking efter några lyssningar och innan jag sett live-framträdandena är:

  1.Felix Sandman
  2. Rolandz

  3. Emmi
  4. Mariette

  5. Felicia

  6. Elias Abbas
  7. Olivia

 13. Stefan

  Bästa delfinalen hittills.

  1. Mariette (vinnaren av mello)
  2. Olivia (ny stjärna men det blir nog AC)
  3. Rolandz (kul)
  4. Emmi (vilken röst)
  5. Felix (ok låt men lite svag sång)
  6. Felicia (lite lik haukas storengs låt)
  7. Elias Abbas (ok men går inte igång på det)

 14. Alex

  Adri helt seriöst, mariette var min favorit förra året. Nu har hon en sämre låt, absolut inga vinnarvibbar. Kanske ändras när det blir live. Men har svårt att se det. Då är Ingrosso mer komplett tror jag. Bra låt, bra framträdande. Han vinner tror jag, starkt.

 15. Adri

  Alex: Är med dig på en poäng. ”For you” är ingen ”A million years”. Den är i egen liga.

  Men likväl är ”For you” min vinnare (och förhoppningsvis den slutliga vinnaren också). Kan även acceptera ”In my cabana” som vinnare, men den vägen skulle bli jäkla tuff om den först ska förbi AC och sen övertala tillräckligt många att vinna.

  Jag blir riktigt upprörd om ”Dance you off” vinner. Benjamin är så kass. Framträdandet är cheesy. Låten är bra, men den är så trygg. Vi skickade samma typ av både låt och framträdande 2015 och 2017 och det gick ju bra. Men vi har redan testat det… vi måste gå vidare nu hoppas jag!

  Menmen… hellre Benjamin än Samir&Viktor. Alltid nåt.

 16. Adri

  Om Benjamin vinner kommer det faktiskt vara första gången sen 2013 som jag aktivt kommer heja emot Sverige. För den låten ska ta mig tusan inte få någon framgång hoppas jag!

 17. Adri

  Klippet från Mariette’s rep gjorde mig bara säkrare i att hon är min personliga vinnare i år!

  För er som också gillar Mariette har jag dock dåliga nyheter: hon är min favorit i deltävlingen och kommer därför komma femma-sexa… sorry.

 18. Daniel

  Jag har Herr Ingrosso som slutvinnare. Jag tyckte hela paketet kändes komplett.

 19. Johanna

  Nej jag hoppas att både Benjamin och Mariette floppar i finalen. Juryn kommer älska Benjamin dock (om man tänker på vad de gett poäng till de senaste åren) Om Felix tar sig till final hoppas jag på honom annars kommer mitt hopp stå till Liamoo eftersom John antagligen inte har någon chans…..

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se