Tysklands Eurovision-bidrag 2018

2018-02-23 (fredag)

TysklandI går kväll, torsdagen den 22:a februari, valde Tyskland ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2018 genom den nationella uttagningen “Unser Lied für Lissabon” där sex bidrag tävlade.

Till skillnad från tidigare år så var hade tävlingsupplägget förenklats så efter att bidragen (och gästartisten Mike SingersDeja Vu“) framförts så presenterades rösterna, från en internationell jury (bestående av 20 forna ESC-jurymedlemmar), Eurovision-panel (bestående av 100 ESC-fans) och tittarna, ganska omgående utan några invecklade extra-utröstningar.

Resultatlistan och länkar till artisternas final-framträdanden ser ni här nedan medan inför-infon finns här.

Lyssna på Tysklands bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“You Let Me Walk Alone”, Michael Schulte final-framträdandeofficiell video
(text & musik: Michael Schulte, Thomas Stengaard, Nisse Ingwersen, Nina Müller)

Resultatet av “Unser Lied für Lissabon” – Final, 22:a februari:

Placering, Bidrag, Artister Eurovision-
panel
Internationell jury Tele-
röster
Summa
1. You Let Me Walk Alone“, Michael Schulte 12 p. 12 p. 12 p. 36 p.
2. Jonah“, Xavier Darcy 8 p. 10 p. 7 p. 25 p.
3. You and I“, Ryk 10 p. 8 p. 5 p. 23 p.
4. House on Fire“, Ivy Quainoo 7 p. 7 p. 8 p. 22 p.
5. I mog Di so“, voXXclub 6 p. 5 p. 10 p. 21 p.
6. My Own Way“, Natia Todua 5 p. 6 p. 6 p. 17 p.
(Källa: eurovision.de)

Schlagerpinglan: Inför finalen tyckte jag att studioversionen av “You Let Me Walk Alone” var väldigt vacker och rörande och jag hoppades att det skulle bli Tysklands val för Lissabon. Efter att ha sett alla bidragen framföras live så började jag att tveka och inte ens nu, efter en god natts sömn, är jag riktigt säker på om jag är helt nöjd med tyskarnas val.

Det känns fel att ha dessa tvivel, speciellt eftersom det trots allt var min förhandsfavorit som vann, men sanningen att säga så väcktes inte samma känslor av liveframträdandet som av studioversionen. “I mog Di so” var i alla fall svängigt och glatt och fick de tre minuterna att passera ganska snabbt (men med det inte sagt att det skulle ha varit ett mycket bättre val då alla alternativen hade sina svagheter).

Nåja, det var trots allt en (enlig mig) bra låt som vann och allt annat har de ganska gott om tid på sig att slipa till innan det är dags för ESC-final. Förhoppningsvis lyckas de få till en bra balans så att Tyskland får en fin placering, speciellt nu när de visat att de ansträngt sig med den nya uttagningen. Lycka till Michael Schulte och Tyskland. 🙂

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2018 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Tyskland i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga tretton presenterade bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Tysklands Eurovision-bidrag 2018”

 1. Adri

  Nej det här var ju förjäkla trist. Låten är helt ok i grunden, och Michael sjunger ok han med. Men som artist är han inte vidare trovärdig, och det är knasigt för vad jag vet så är låten ju baserad på hans egan erfarenheter.

  Nej det här berör mig inte alls på rätt sätt. Jag blir bara dyster och deppig.

  Ner på nedre halvan för min del. Tror inte de ska räkna med nån stor framgång heller. Plats 15-20.

 2. Micke

  Jag har ett problem med hela den här bubblan och ni som är känsliga håll nu för öronen 🙂 Nej så illa är det inte jag älskar ju ESC men samtidigt är det en sak som gör mig så less. Varför är det så vanligt inom ESC och MF att artister som låter så bra i studioversion när de väl kommer till skott live visar sig vara befriade från sångröst. Nu är definitivt inte Tysklands vinnare värre än andra men varför är det så vanligt?

  När det gäller ESC är de flesta länder åtminstone ärliga och låter oss inte vilseledas in i utopin att artisterna är världsartister så som det görs i MF. Men lik förbannat! Varför ska man gång på gång få bli så besviken när man sett det live? Visst i andra länder försöker de inte lura på oss och främst artisterna att de är en “unik gåva från Gud” eller liknande. Men oavsett vilket även om det inte är det bästa de skickar fram så måste det väl ändå finnas artister som kan sjunga och prestera.

  Ursäkta mig nu Michael Schulte att det är du som får detta på dig. Du är inte sämre än genomsnittet, snarare tvärtom men lik förbannat så brister rösten gång på gång. Vem vet, kanske bara nervositet men det lär vi ju snart få klart för oss. Du får mer än gärna ge mig en käftsmäll som svider och sjunga skiten ur mig i finalen för det är i grunden en finstämd, vacker låt du bjuder oss på. Give me hell Michael!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se