Ungerns Eurovision-bidrag 2018

2018-02-28 (onsdag)

UngernLördagen den 24:e februari, efter tre kvartsfinaler och två semifinaler, så valde Ungern ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2018 genom finalen av deras nationella uttagning “A Dal 2018“.

Av de totalt 30 bidrag som fanns med från början hade endast åtta tävlingsbidrag gått vidare till finalen. I denna avslutande show var ar det först de fyra jurymedlemmarna som fick utse fyra superfinalister innan 100% tittarröster utsåg vinnaren. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan medan inför-finalen-infon finns här.

Lyssna på Ungerns bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“Viszlát nyár”, AWS
final-framträdandesemifinal-framträdandeakustisk versionstudioversion
(text & musik: Kökényes Dániel, Brucker Bence, Veress Áron, Schiszler Soma, Siklósi Örs)

Resultatet av Ungerns “A Dal 2018” – Finalen – 24:e februari:

Resultatet av Superfinalen (tittarnas omröstning)
Placering, Bidrag, Artist: (SMS-, Mobilapp- & Online-röster)
1. “Viszlát nyár“, AWS flest röster
?. “Azt mondtad“, Gergely Dánielfy
?. “Budapest Girl“, Viktor Király
?. “I Let You Run Away“, yesyes
Resultatet av den första omröstningsrundan (juryns)
Placering, Bidrag, Artist: Schell Mező Frenreisz Both Summa
1. “Azt mondtad“, Gergely Dánielfy 8 10 8 10 36 p.
2. “Budapest Girl“, Viktor Király 6 8 10 6 30 p.
3. “I Let You Run Away“, yesyes 10 6 4 8 28 p.
4. “Viszlát nyár“, AWS 4 4 0 0 8 p.
5. “Nem szól harang“, Leander Kills 0 0 6 0 6 p.
6. “Good Vibez“, Gábor Heincz Biga 0 0 0 4 4 p.
7. “Zöld a május“, Zsolt Süle 0 0 0 0 0 p.
8. “Meggyfa“, Tamás Horváth 0 0 0 0 0 p.
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Om jag själv skulle få välja så hade Ungern skickat “Good Vibez” med Gábor Heincz Biga men då den låten inte fanns med bland de fyra superfinalisterna så slutade det med att jag i stället hejade på “I Let You Run Away” med yesyes… men det gick ju inte mycket bättre det. 🙂

Även om jag givetvis är lite besviken på resultatet så står jag fast vid att variation förnöjer och då kan jag inte gärna klaga när det väl inträffar. I stället så glädjs jag åt att ESC-startfältet blir mer varierat och intressant (och inser att det hade kunnat bli så mycket värre, jag gillar ju i grund och botten mycket i låten) och önskar därför både AWS och Ungern lycka till i ESC 2018. Det ska bli väldigt intressant att se hur detta slutar. 😀

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2018 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Ungern i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Ungerns Eurovision-bidrag 2018”

 1. Lukas

  Det känns fortfarande så overkligt för mig än idag att tänka se att AWS som jag hejade på så himla länge faktiskt klarade det. Att sätta ihop “Viszlát nyár” med “eurovisionslåt” kunde jag inte göra.

  Länge var det ganska jämnt i min topp 3 då det stod mellan Danmark, Montenegro och Italien kring vem som skulle vara den bästa. Nu har Ungern givetvis kommit in och knockat ner de andra tre.

 2. Adri

  Om jag ser Ungerns bidrag helt enkelt för vad det är så kan jag uppskatta det. Låten är medryckande och som du sa, variation förnöjer. Men sånginsatsen är ju svagast av de 21 hittills valda. Han låter ju, som nämnt under tidigare inlägg, döende.

  MEN… när man tänker på att ”Meggyfa” förlorade mot detta så kan jag inte hjälpa att bli lite lite förbannad. Ungern hade chans på att få en full femma. Istället blir det helt enkelt godkänt.

 3. Micke

  Pinglan kul att du resonerar precis som jag. Variation är nyckelordet. Vi kan aldrig få för mycket av det. Men Lukas att du skulle vara nöjd med Ungerns val. Det hade jag ALDRIG kunnat ens ana 🙂

  Jag är jättenöjd med resultatet även om jag hade föredragit två andra bidrag “Vigyázó“, Nova Prospect och “Azt mondtad“, Dánielfy Gergely. Fanns ytterligare bidrag som jag varit nöjd med bl.a pinglans favvis o Adris favvis.

  Adri på sistone har vi varit mer överens än vanligt men här faller det tillbaka igen. Jag har inget problem med sånginsatsen. Den jag har mest problem med av de klara 21 bidragen är snarare då Vitryssland som lät bedrövligt rent ut sagt tyvärr. Lite down också tyvärr vad gällde Tysklands sånginsats men där tror jag på bättring då jag hört honom bättre.

  Jag pratade tidigare idag med återvändande Josef och han sa till mig att han ska ge Serbien och Albanien fler chanser. Kanske han lyssnat för lite på dem. Bra initiativ tycker jag. Kan erkänna att jag nog har samma tendens med vissa bidrag. Tänker då på Montenegro, Malta och Slovenien. Jag tänker köra samma grej med dem som Josef med Serbien och Albanien. Kanske andra här som är i samma situation 🙂 Ser att Lukas här tydligen gillar Montenegros bidrag. Vi har ganska ofta liknande smak. Kanske han hittat nåt som jag missat 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… även om man kanske skulle vilja ha 43 topp-bidrag som tävlade i ESC så finns det ju en viss risk att det hade blivit lite väl enformigt, även om man har en rejält varierad smak. Dessutom så behövs det ju utrymme för låtar att växa till sig och det är ju lite svårt om man gillade allt från början. 🙂

 5. Adri

  Micke: Ja, varken Vitryssland eller Tyskland har bidrag som framförs av jättebra artister antar jag. Men där så är det så enkelt att se bort. Här så är rösten, den extremt bristfälliga rösten, rakt in your face.

  Jag tror låten antingen kommer topp 10 i finalen, eller åker ut med huvudet före. Jag har svårt att se en mittenplacering för detta.

  Även om det just är mitten-nedre mitten som det ser ut att landa hos mig! 🙂

 6. Marcus

  Usch.

  Det är allt jag säger.

  Och fy, kan jag eventuellt undslippa mig också.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se