Nederländerna I morgon, fredagen den 2:a mars mellan klockan 19:00 och 20:00 CETNPO 1, är det utlovat att det internvalda bidrag Nederländerna kommer att tävla med i Eurovision Song Contest 2018 ska presenteras. Redan nu vet vi en hel del om den utvalda artist- och låtkombinationen:

Den 9:e november avslöjade TV-bolaget AVROTROS att de internvalt Waylon att representera landet i Portugal. Sedan dess har vi även fått veta att han kommer att tävla med ett av de fem bidrag, se länkar nedan, från sitt kommande album “The World Can Wait” som han presenterat i TV-showen “De Wereld Draait Door” mellan den 23:e februari och 1:a mars.

Någon omröstning kommer inte att genomföras utan det är redan på förhand bestämt vilket bidrag som är ESC-bidraget. Vilket det är avslöjas, som sagt, i morgon.

Waylons tidigare ESC-bidrag:

Calm After The Storm“, The Common Linnets (2:a i ESC-finalen 2014)

Waylons låtpresentations-schema:

23:e februari Låt nr 1: Back together
26:e februari Låt nr 2: Outlaw In ‘Em
27:e februari Låt nr 3: The world can wait
28:e februari Låt nr 4: That’s how she goes
1:a mars Låt nr 5: Thanks but no thanks
2:a mars Presentation av Nederländernas ESC 2018-bidrag

Schlagerpinglan: Jag har alltid haft lite svårt för inspelade evenemang man tittar på i efterhand (som ishockey- eller boxningsmatcher), även om jag själv vid det tillfället inte vet hur det slutar. Vetskapen om att det redan är avgjort tar bort så mycket av själva glansen att jag oftast hellre hoppar över det, hur intresserad jag än är. Därför kommer jag inte att lyssna på dessa fem låtar i förväg utan inväntar morgondagens bidragspresentation i stället. Ni andra är givetvis fria att resonera och göra som ni vill, länkarna till de aktuella låtarna finns här ovan. 🙂

Mer om Nederländernas förberedelser inför ESC 2018 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Nederländerna i ESC 2018“.


Sätt guldkant på den nederländska internvalspresentationen:

Schlagerpinglan: Även internvalspresentationer kan förgyllas med lite tillhörande tilltugg och därför testade vi redan i somras ut en riktigt uppskattad kombination: waffles och likör, båda från Nederländerna. Nu blev ju presentationen inte lika festlig som jag hoppats så denna kombo får tas i bruk nästa år i stället. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Nederländerna 2018: Inför Waylons internvals-presentation”

 1. Micke

  @Adri nu du 🙂 Sorry Pinglan detta har inget med Nederländerna att göra men jag hade lovat Adri ett svar på hans fråga om ett bidrag han ville jag skulle lyssna på. Tror du vet vilken Adri 🙂 Ok nu har jag lyssnat flertalet gånger. Har faktiskt väldigt svårt att ge ett klart svar. Jag gillar uppbyggnaden på låten. Den har en stark grundplåt men tyvärr klarar inte sångerskan att till fullo föra den i hamn sas. Refrängen får hon till men i övrigt saknar jag något. Sedan är det tyvärr en riktig dipp 2.12-2.32. Obegripligt inpusslat i låten. Ett i grunden bra bidrag som möjligen hade mått bra att “lånas ut” till någon annan.

 2. Adri

  Micke: Kan det vara “Cry”? Det är iaf det enda jag kan komma på att jag tipsat om 🙂

  Hmm… kan inte hjälpa att bli lite besviken faktiskt. Jag trodde du skulle gilla den mer än så. Damn. Menmen… jag köper det du säger 🙂 Håller dock inte med. För mig är Dotter grym. Först och främst så tycker jag hon är riktigt söt, men moving on till vad som spelar roll så tycker jag hon är väldigt likeable och riktigt intressant som artist 🙂 Lite “fuck off”-attityd liksom. Varje rörelse är troligtvis planerad in i detalj, men det ser inte så ut. Sen tycker jag hon förmedlar känsla bra.

  Jag föredrar faktiskt versen framför refrängen (med det sagt så gillar jag refrängen också 🙂 ), men jag har fattat att jag är minoritet där! 🙂

 3. Adri

  Och Pinglan, jag lovar dig. Du missar ingenting som inte lyssnar på låtarna i förväg. I did, och det är sammanlagt 30 minuter (för alla fick två lyssningar var) som jag inte får tillbaka. Menmen… jag hade antagligen bara sovit annars, så no great loss.

  Men tyvärr, Nederländerna kommer inte imponera på mig i år. Och tror de får svårt i riktiga tävlingen också.

 4. Johanna

  Alla de här låtarna är bättre än allt som är valt hittills så ja, Nederländerna lär ligga i topp för mig när de avslöjar valet. Allra bäst är “Outlaw in E minor” men känns kanske som han valt någon av de som är mer “anpassade” för ESC, vilket isf vore synd.

 5. Micke

  Har samma favvis som dig Johanna men det blir B

 6. Adri

  Jag vet som sagt ännu inte vilken låt som valts. Men i nuläget ser det ut som att Nederländerna som bäst (om ”Back Together” väljs, så som Micke säger den kommer göra. Än verkar det obekräftat, då jag inte hört det från någon annan källa) kan vara precis utanför min topp 15 av de 22.

  Och som sämst bli min nya sistaplats. Tyvärr. Jag hade inte jättehöga förhoppningar och blev ändå besviken. För Waylon kan minsann inte respektera musik. För alla låtar är helt okej minst. Godkända. Men sen kommer Waylon med sin otroligt tillgjorda röst. Han vill vara sydstatare så gärna. Det blir som en parodi. Detta är som Måns Z i introt till ”Heroes” men gånger tusen.

  Varför gav inte låtskrivarna dem till någon som kunde behandla dem ordentligt? Och om han skrev låtarna själv (uppenbarligen exkluderat covern då!), varför gav han själv inte bort dem?

  Aja. De kanske växer när jag hör studioversionen. Egentligen är det ju studioversionen jag föredrar att bedöma för då kommer låten till sin rätt och kan bedömas ordentligt. Så jag är ännu öppen, men lite negativ.

  Och jag tror det kan bli tufft. Jag tror inte jag trampar nån på tårna när jag säger att Waylon inte var anledningen till andraplatsen 2014, så trots tidigare succees tror jag det kan bli himla svårt i år.

 7. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag ser att det finns andra som har en helt annan åsikt men i just mitt fall så tror jag att du har rätt, att jag personligen inte missat något. Vi får väl se hur jag tar emot tävlingsbidraget men jag gissar att det blir på ungefär samma sätt som du verkar ha gjort med de flesta av dem. 🙂

 8. Micke

  Attans skit rent ut sagt att det inte blir “Outlaw in E minor” för då hade den kommit riktigt högt i min ranking. Jaja “Back together” kommer hyfsat så jag får väl vara nöjd ändå.

  Yepp Adri det var Cry jag pratade om 🙂

 9. Johanna

  “Outlaw in E Minor” verkar ha blivit vald som Nederländernas låt! Och det är jag sjukt nöjd med! Definitivt min nya etta!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se